Reklama

Reklama

Rychlí a zběsilí

  • USA Fast & Furious (více)
Trailer 3

Dominic Toretto je stále v čele gangu pirátů silnic. Jenže cítí, že bude brzo dopaden, a tak chce zmizet, aby neohrozil lidi ve svém okolí, především svou lásku Letty. Tajně utíká do Dominikánské republiky, aby se tam schoval. Letty se nechce smířit s tím, že ho nikdy neuvidí, a tak se spojí se starým známým Brianem O' Connerem, který se s kolegy snaží dopadnout drogový kartel vedený Antoniem Bragou. Pokud mu Letty pomůže dopadnout Bragu, tak bude Dom osvobozen. Letty nabídku přijímá. Když se Dominic dozví o smrti Letty, vrátí se do Los Angeles hledat jejího vraha. Oba bývalí kamarádi se musí utkat s drogovým bossem Bragou. Sejdou se na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (904)

novoten 

všechny recenze uživatele

Návrat do let, kdy si akční hrdinové zasloužili nekonečný obdiv. Leccos sice skřípe, hlavně děj nebo Brianovy vyšetřovací metody, ale baví mě to pořád stejně. Všichni zúčastnění z prvního dílu totiž doslova září v pořádné příležitosti a akce k mému potěšení a lehké úlevě pořád bere dech. Hrozba, že se historie s poklesem kvality bude opakovat, se projevila přesně opačně a místo aby restart kopíroval originál ve své jedinečnosti, otevřel dveře mnohokrát většímu měřítku. Čtvrtý díl zůstane v sérii jedinečným právě tím, že naznačil věci budoucí a zároveň zůstal staromilskou podívanou s klasickými atributy v podobě pomsty nebo love story. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na všechny ty nespravedlivé dvou a tříhvězdičkové komentáře okolních uživatelů, kteří si asi připadají strašně důležití, že dokážou sestřelit i takle nabušenou pecku. Rychlí a zběsilí jsou totiž překvapivě nekompromisní a správně naleštěný akční nářez, možná v trošku slabším CGI balení, ale za to s neuvěřitelně charismatickou a výborně sladěnou ústřední hereckou dvojkou a scénářem bez hluchých míst. Justin Lin to tentokrát pěkně rozjel a nechal v peletonu daleko za sebou dokonce i pro mnohé kultovní jedničku. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Staré součástky, stará zápletka, zbrusu nový drajv. Popravdě nechápu jak to Justin Lin po průšvihové trojce zvládnul, ale asi hodně opisoval od oldschoolových akčňáren, které honičky po silnicích a po svých zvládaly levou zadní. Walker sympaticky ošlehaný, Diesel v nejlepší formě a těm auťákům zas hezky střílí od vejfuku. Naprostá spokojenost v rámci škatulky. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zcela otevřeně musím říci, že nerozumím velké části zdejších komentářů - těch s malým počtem hvězd. Kdybych měl Rychlé a zběsilé hodnotit jako film, od kterého jsem přesně věděl, co dostanu a těšil se na něj v rámci béčkové akční zábavy, musel bych dát maximální hodnocení. Snažím se ale hodnotit objektivně, což v případě tohoto filmu znamená následující: z mého pohledu se jedná o velmi dobrý akční snímek, kterému nechybí žádná charakteristická vlastnost většinou s tímto žánrem spojovaná. Film jako celek na mne ani nepůsobil příliš béčkovým dojmem, spíše tíhnul k Ačkovému ranku, a to nejen svým efektivním zpracováním, zajímavou režií a kamerou, ale i kvalitními hereckými výkony. Paul Walker začne za pár let platit za kvalitního herce a Vin Diesel má také určitě na víc, jen se chlapec v hollywoodském průmyslu moc nesnaží, a jeho angažmá stojí v poslední době na mrtvém bodě. To je škoda. Abych to shrnul, tak čtvrtý díl této závodnické série pro mne byl zatím největším překvapením tohoto roku a filmu nemám kromě minimálně zvláštního začátku s cisternou válející sudy co vytknout. Nablýskané káry, polonahé slečny, cool charaktery, vtip a zběsilá akce. Jsem spokojen. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dome, ta cesta je sebevražda!….. Auta, ženy, zpěv. Naštěstí místo něj je tu solidní soundtrack. Kriminálka vyplněná akcí, která nenudí. Stále se něco děje a to nejen na silnici. Ale zvuk motoru a vůně benzínu filmu sedí nejvíc. Akční věci jsou trochu ,,přitažený za pačesy“, ale naštěstí tvůrci nesklouzli ke stupiditám typu Crank 2 nebo Kurýr 2. Faktem však je, že výraznější stopu ve mně nezanechá. To ale asi nečekají ani tvůrci. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Auto, kterým jezdí Dominic Toretto (Vin Diesel), je Chevrolet Chevelle SS z roku 1970. (Ondrej6)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. března 2009 v Universal City v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Reklama

Reklama