Reklama

Reklama

Vědec Rick Marshall se proslavil televizní debatou s ostříleným moderátorem Mattem Lauerem, ve které byl totálně zesměšněn před celým vědeckým i nevědeckým světem. Jeho bývalá studentka a obdivovatelka Holly mu říká, že pro ni byl vždy vzorem a že jeho kontroverzní teorie kombinující časoprostor a paleontologii ji inspirovala k tomu, že studuje paleontologii. Ukáže mu i zkamenělinu, na které dr. Marshall pozná svůj zapalovač, který byl zašlápnutý dinosauří tlapou. Má také náhrdelník s křišťálovým jehlanem, který vylučuje silnou energii trachyonu. Holly doktora přesvědčí, aby dokončil svůj trachyonový zesilovač a aby spolu zašli do jeskyně, kde fosilie našla. Když tam přijdou, trachyonový zesilovač se aktivuje a způsobí, že se oba i s jeskynním průvodcem dostanou do vodního víru a poté se ocitnou v úplně jiném časoprostoru. Seznámí se tam s opičím mužem, který jim v novém světě pomáhá přežít. Podaří se trojici najít stroj času, který je dokáže vrátit do současnosti? (TV Nova)

(více)

Recenze (340)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Dle upoutávek a plakátu si říkáte, že to bude další bláznivá prehistorická jízda. Ale není. Film je sice podobně hloupý a víceméně nezáživný jako třeba Journey to the Center of the Earth, ten je na tom ale o něco lépe díky jménu Brendan Fraser. Máme tu alternativní vesmír v podobě jakéhosi pravěku, do toho dinosaury, ještěry s krystaly ovládající vesmír (kapitán Kirk a jeho známý zelený kamarád by jistě mohli závidět), chlupaté mluvící opičky a teď samozřejmě očekáváte ty naše hlavní postavičky v podobě Homo sapiens. Jak ale film plyne, začnou se opakovat scény nebo sexuální narážky, ve kterých se naši milý Homo sapiens mění i na homosexuály. Vůbec jsem to nečekal, ale bát se nemusíte, spousta diváků je přehlídne a zbytek snímku se nese v čistě romantickém a heterosexuálním duchu o záchraně Země, respektive vesmíru. Land of the Lost je místo, ve kterém bych se opravdu nechtěl ztratit a to ne díky tomu, že by mě mohl slupnout kdejaký T-Rex, ale spíše proto, že bych tam asi umřel nudou a jak říká Zdeněk Pohlreich: "Tohle je prostě průser." (3/10) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

American critics can suck it! Príjemné prekvapenie a nábeh na "guilty pleasure" tohto leta. Solídne zábavný Ferrell, neotravná Báthoryčka, posuchší McBride a jeden nadržaný neandrtálec vo filme, ktorý je natoľko bizarný a celkovo iný, že je vlastne sympatický a väčšinou veľmi zábavný. Mnoho ľudí bude zrejme zaskočených "polystyrénovými dekoráciami a zastaralými maskami", ale je to evidentne zámerný odkaz na pôvodný seriál a film vďaka tomu vyzerá naozaj originálne. Navyše, záverečná bitka s tyranosaurom naznačuje, že na triky bolo naozaj dosť peňazí. Scény ako "komár" či "vzdávam to a strkám si ruku do nohavíc" sú proste hilarious. Rozhodne to ale nie je film, ktorý by som servíroval bežnému česko-slovenskému publiku - už len preto, že má totálne nevyjasnené cieľové publikum (film, v ktorom Ferrell opičiemu sokovi zreteľne artikuluje "fuck you", asi nie je veľmi vhodný pre dinosaurami posadnuté decká). Toto je záležitosť pre fajnšmekrov. ;-) 7/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Recept na vysoce alkoholický koktejl s názvem "Země ztracených": Do sklenice nalejete 3 deci Jurských parků, přidáte dvě deci Cesty do středu země, nasypete 50 gramů 2001: Vesmírné odysey, vložíte dva kousky omytého Stopařova průvodce po galaxii, dochutíte špetkou Pravěku útočí, zamícháte, doplníte pár kostek Doby ledové, vložíte brčko a můžete konzumovat! A pokud vám z té směsice nebude tak blbě, jako mně, klidně si dejte nášup! Mně ale jedna dávka stačila... BTW. Cca 15. minuta filmu - na obloze máme jeden obří Měsíc. Uběhne 10 minut děje a hle - již se zde skví dva měsíční srpky. A stačí pouze čtvrthodinka, abychom spatřili v plné kráse celé trio Měsíců. Buď je tam na obloze nějaký grupáč a Měsíce se tam množí rychle jako krysy, anebo si tvůrci nechali pootevřená zadní vrátka pro případné pokračování s pracovním názvem "O dvanácti měsíčkách". BTW. č. 2 (SPOILER) Scéna v TV studiu -> střih s titulkem "O tři roky později" -> hromada velmi "zajímavého" děje -> další scéna ve studiu a v ní se dozvíme, že "uběhl rok od poslední návštěvy studia"... Fakt KOMEDIE. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell je herec, jehož humor nemám zase tolik rád. Danny R. McBride je ale naopak herec, jehož humor mám zase docela dost rád. Zkombinování těhlech dvou volů ale vznikla docela dobrá, šíleně bláznivá komedie, která mi svými forky připomínala spíš parodii na komedii. Každopádně nemůžu říct, že bych se nebavil. Bavil, a to docela dost. Jen mě sral ten prasráč, co se tam nacpal do většiny filmu. Každopádně hnedka na to přiklusala nějaká scénka a já se nedokázal přestat smát. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $49,438,370Tržby Celosvetovo $69,548,641Tržby za predaj DVD v USA $18,953,806 //počet predaných kusov 1,220,061║ Dobre spracované dobrodružné prostredie plné slušne urobených počítačových trikov a tvorov a tak neskutočne ale neskutočne blbý dej, fakt hrôza a ešte ten humusársky humor, no fuj. Anna Friel kočka, Will Ferrell prvotriedna otravnosť, celkovo zbytočne utopené peniaze. /25%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Giacchino: 1. Swamp And Circumstance (1:25) ,2. The Lighter Side Of Archaeology (1:03) ,3. Food Coma For Thought (1:01) ,4. A Routine Expedition (:48) ,5. The Greatest Earthquake Ever Known (3:12) ,6. Matt Lauer Can Suck It (1:22) ,7. Chaka Chasedown (:43) ,8. The Ones That Got Away (4:17) ,9. Enik Calls For Marshall (1:16) ,10. Sleestak Attack (2:01) ,11. Enik The Altrusian (3:20) ,12. The Cosmic Lost And Found (1:34) ,13. When Piss On Your Head Is A Bad Idea (3:54) ,14. A New Marshall In Town (1:37) ,15. Pterodactyl Ptemper Ptantrum (:42) ,16. The Crystal Cave (1:43) ,17. In Search Of ... Holly (1:34) ,18. Undercover Sleestak (2:18) ,19. Never Trust A Dude In A Tunic (4:17) ,20. If You Don't Make It, It's Your Own Damn Vault (2:40) 21. Holly Mad As Sin (:50) ,21. Sleestak Showdown (:53) ,22. Stakbusters (2:33) ,23. FIGHT FIGHT FIGHT (1:27) ,24. Crystal Clear (2:31) ,25. Mystery Cave Reunion (1:22) ,26. Ready And Will (1:36) ,27. End Credits Can Suck It! (3:26) ,28. Pop Goes The Sleestak (:16)Bonus Tracks: ,29. A Routine Expedition (Version 1) (:50) ,30. The Devil's Canyon Mystery Cave (Version 1) (2:04) ,31. Crystal Clear (Film Version) (2:19) , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Človeče, ty si ale správny! Som hrdý na to, že ťa poznám a prisahám ti, že len čo budeš v problémoch a požiadaš ma o pomoc, pôjdem s tebou a budem po tvojom boku bojovať do poslednej kvapky krvi.“ – „Potrebujem ťa teraz.“ – „Nečakal som, že to bude tak rýchlo.“ Bál som sa, lebo Brad Silberling a Will Ferrell sú dva samostatné živly: jedného sa v minulosti bytostne dotkla smrť a odvtedy o nej nakrúca filmy, Ferrell je spásonosný sympaťák s nežným hlasom a jemným dotykom svojich veľkých dlaní, na svet sa prizerajúci chápavými očami totálneho M-A-G-O-R-A. Len ťažko som si vedel predstaviť, ako môže dopadnúť stretnutie Rona Burgundyho s režisérom POLNOČNEJ MÍLE, navyše v látke, ktorá je cudzia obom: praveké trikovo-výpravné dobrodružstvo za desiatky miliónov dolárov. Nakoniec som ale zostal príjemne zaskočený: Silberling sa v tom stratil (pokojne to mohol režírovať ktokoľvek iný, vrátane Ferrellovho kamaráta Adama McKaya, nakrútili spolu veľa komédií a McKay snímku produkoval), ale Ferrell nie. Hoci je film vizuálne bohatý, zostal výrazne willferrellovský. Či už je to úvodná a záverečná scéna z televízneho štúdia alebo scéna, v ktorej sa sexuálny pračloviečik neustále dotýka hrdinkiných pŕs (tých sa ale v priebehu filmu dotýkajú v podstate všetci, ostatne hrá ju roztopašná Anna „Bátoryčka“ Friel). Naprieč snímkou sa ťahajú absurdné vtipy, pri ktorých som častokrát vybuchoval smiechom, pretože mám rád Ferrellov smrteľne vážny humor a k tomu plno hlášok ("Sme tu dvaja doktori a nejaký smradľavý otrhaný sedlák."). Je až neuveriteľné, že ho nedokázali zničiť ani „prehnané“ efekty (cicajúci komár, megakrab, velociraptoríky, šarvátky s T-Rexom). "Sľubujem, že ti budem spravodlivým, ale prísnym pánom." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Silne nevyuzitej potencial. Cela ta Zeme ztracenych nabizela nepreberny moznosti, protoze sem tvurci mohli narvat v podstate cokoliv, jenze cely to zatuhlo na par dinosaurech, jedny opici a hromade jesterek, coz je zatracene malo. Nicmene trikove je to docela uchazejici, Ferrell hraje svoje typicky urvany hovado a misty je vtipnej, stejne tak McBride, kterej mu slusne nahrava a Friel to sice slusi, ale je tu spis tak do poctu. Vtipu tu moc neni, precejen je to taky dobrodruznej film, ale obcas se precejen nakej forek povede, pripadne se hlavni dvojka chovaj jak dementi a to taky nekdy pobavi. Cely mi to trosku pripadalo jak Cesta do stredu Zeme. Celkove ne vylozene sracka, ale jako komedie to moc nefunguje. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zábava, po trikové stránce paráda. Poušť a džungle v zemi ztracených moc pěkná. Ale prdel to měla být větší, co se toho týče, tohle je na Ferrella poměry podprůměr. Dopadlo to spíš na ten pohled. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I když mne nikdy nevyprdnul dinosaurus řitním otvorem a volný čas zásadně netrávím cestováním časem, tak jsem se na další ferrellovský úlet tradičně těšil. Zábavy jsem však nedostal zdaleka tolik, kolik jsem potřeboval, ale Ferrell s McBridem to alespoň svými hláškami uhráli na průměr. Než bych se však na tohle podíval znovu, tak si raději půjdu zaběhat slalom mezi mapusaurovými zubisky. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jistě.. je to hloupé, není to nijak extra vtipné ani zábavné... (samozřejmě s několika světlými mometny, které jsou mimořádně vtipné a zábavné), ale celé je to tak roztomile praštěné, pitomé a navrch velice slušně digitální, že si, i přes těch několik zbytečně nechutných momentů, ty slabší 4 prostě neodpustím.. Kdo žral jako malej dinosaury, ten mě pochopí... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Preplácané?... áno!... vadí to?... Rozhodne nie!...Bizarne sympatické a vtipné. 65% (scéna s dvoma Tyranosaurami na púšti je geniálne natočená) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle žádnej potenciál nemělo a podle mě z danýho tématu a hlavně z danýho příběhu to vytěžilo maximum, i když to ve výsledku neni nic extra. V podstatě bavit tady dokáže jedině Will Farrell a i když sem ho nikdy moc nemusel, tak mu začinám přicházet na chuť, je rozhodně srandovní a to, že tady z něj udělali profesora je ještě srandovnější, ostatní postavy za moc nestojí a jen výjimečně vyprodukujou něco vtipnýho, ale jako parťáci Willa, aby nebyl na všechno sám a aby měl být kdo zhnusenej, když na sebe lije dinosauří chcanky, ujdou a neotravujou. Jinak triky a hlavně masky samozřejmě otřesný, ale to k těmhle komediím už tak nějak patří a vlastně si myslim, že to je i trošku naschvál, hlavně co se týká těch masek, aby to bylo vtipnější. Zabavil sem se, ale nebylo to nic extra třeskutě zábavnýho ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po NOCI V MUZEU a CESTĚ DO STŘEDU ZEMĚ 3D další příspěvek do pokladnice průměrných rodinných trikových velkopodívaných, který je mi z nich zdaleka nejsympatičtější, hlavně díky spolehlivému Willu Ferellovi a sexy "vědkyni od vedle" Anně Friel a těm jejím copánkům. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nerozumím zdejšímu hodnocení, kterému jsem vždy tak bezmezně věřil. Tenhle film je jasná čtyřhvězdička. Dovolím si vysvětlit. Jedna hvězda: Jsou tam skvělé triky. Neruší, nejsou kýčovité, jsou vtipné a uvěřitelné. Prostě dokonalé, viz rozlícený Tyranosaurus. Druhá hvězda: Duo Ferrell a McBride to prostě táhnou, kdo říká, že ne, nemá smysl pro humor. V každé jejich větě jde najít něco zábavného. Film navíc obsahuje minimálně čtyři top komické scény. Já vám nevím, ale například scéna s obřím komárem nebo co to bylo nebo jak se Ferrell polejvá dinosauří močí, jsou prostě vtipné. Třetí hvězda je za všechny ty nápady, za to zajímavě pojaté sci-fi. Za příběh odehrávající se v jiné realitě, kde je vlastně všechno možné i to, že primitivní opičáci mají za manželky dokonalé sexbomby. Čtvrtá hvězda je za všechno to ostatní, co se často hodnotívá. Napětí a dobrodružství, tempo a spád, nápady a inovace, herecké výkony, kamera, hudba apod. Za sebe mohu říct, že dlouho jsem se tak nepobavil jako u filmu Země ztracených. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ultrakonina, však s koňskou dávkou nadhledu a pokud slovo „pyj“ pořád berou jako pokyn k přijímání tekutin, mohou se dívat i vaše už dávno zkažené děti.. Úchylná monstra McBride a Ferrell se předhání v záchvatech idiocie a já mohl docela dlouho doufat, že druhý jmenovaný nevystaví na odiv svou obchodní značku. Marně. Guaréza po nezdařilé depilaci se zase odhalila.. Takhle to zkrátka dopadá, když je na place dostatečné množství chlastu, trávy a koktejlů vyrobených ze směsi makovic, muškátových oříšků a petroleje. Nutno dodat, že bez těchto stimulů skončí v zemi ztracených i většina diváků.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Uznání si tentokrát zaslouží jen a pouze sympaticky riskující producenti, kteří očividně umožnili Ferrellovi 100 minut improvizovat na témata typu "bizarní ztracený svět", "dinosauří moč", "míra lásky Ježíše k lidstvu" nebo "komunikace s Opičími lidmi", aniž by věděli, zda to ve výsledku bude fungovat. Nefunguje. Na scénář se logicky zvysoka kašle, samotná zápletka vyniká pouze nebetyčnou primitivností, jednotlivé momenty bránici ani zdaleka neprotrhnou a Brad Silberling rezignuje snad úplně na všechno... Jsem pro každou špatnost, oceňuji snahu vymanit se ze škatulky vlídné rodinné komedie, ale kde nic není, tam ani... Vždyť to znáte. 40% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Kdyby zábavnost nebyla tak nestabilní a kdyby mě nerozčilovala a nevytáčela postava Chaky, tak bych se u filmu jistě více bavil, jelikož Will Ferrell, Anna Friel, Danny R. McBride a Tyranosaurus Rex se výborně doplňovali a byla radost se na ně dívat. Tak hodnotím pouze 2,5 hvězdičky… ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Ačkoliv se to nezdá, má mozek velikosti vlašského ořechu. Sice má dobře vyvinutý sluch, ale zrak, chuť a čich je přizpůsoben jeho miniaturnímu mozku. Zapomeňte na hlupáky Poláky, tyranosaurus je na tom ještě hůř" :-)) "Ne, ne, nééé, nechci umřít v Hammeru!" :-))) Skvělý Will Ferrell!!!!!! :-)) ()

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama