Reklama

Reklama

Vědec Rick Marshall se proslavil televizní debatou s ostříleným moderátorem Mattem Lauerem, ve které byl totálně zesměšněn před celým vědeckým i nevědeckým světem. Jeho bývalá studentka a obdivovatelka Holly mu říká, že pro ni byl vždy vzorem a že jeho kontroverzní teorie kombinující časoprostor a paleontologii ji inspirovala k tomu, že studuje paleontologii. Ukáže mu i zkamenělinu, na které dr. Marshall pozná svůj zapalovač, který byl zašlápnutý dinosauří tlapou. Má také náhrdelník s křišťálovým jehlanem, který vylučuje silnou energii trachyonu. Holly doktora přesvědčí, aby dokončil svůj trachyonový zesilovač a aby spolu zašli do jeskyně, kde fosilie našla. Když tam přijdou, trachyonový zesilovač se aktivuje a způsobí, že se oba i s jeskynním průvodcem dostanou do vodního víru a poté se ocitnou v úplně jiném časoprostoru. Seznámí se tam s opičím mužem, který jim v novém světě pomáhá přežít. Podaří se trojici najít stroj času, který je dokáže vrátit do současnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (340)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I když mne nikdy nevyprdnul dinosaurus řitním otvorem a volný čas zásadně netrávím cestováním časem, tak jsem se na další ferrellovský úlet tradičně těšil. Zábavy jsem však nedostal zdaleka tolik, kolik jsem potřeboval, ale Ferrell s McBridem to alespoň svými hláškami uhráli na průměr. Než bych se však na tohle podíval znovu, tak si raději půjdu zaběhat slalom mezi mapusaurovými zubisky. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tento film bych mohl přirovnat k Cestě do středu Země z roku 2008 a jednoznačně by vyhrál na celé čáře ve všech směrech. Efekty jsou celkem dobře zvládnuté (teda až na ty ještěří lidi) a první polovina filmu nepostrádá ani vtipnou stránku. Zato ta druhá je už silně pomodernizovaná a je skrz naskrz prolezlá současnými komediálními manýry. Stopáž mohla být kratší klidně o dvacet minut. Takže čisté 2*. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Nevtipna slatanina, jez nepozna inteligentni humor ani kdyby do nej narazila. Masky podivnych zabych mutantu, koupili zrejme rekvizitari ve Svete hracek a jen jsem hledal jestli tam jeste neuvidim nalepenou cenovku. Vsechno to na me pusobilo, jako by to bylo natoceny pres vikend a to jim jeste zbyla volna nedele. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je, pardon ze to slovo, strašná píčovina. Skutečně tak velká, pardon ze to slovo, píčovina, že je nakonec až slušně zábavnej a člověka udrží v pozornosti po celou dobu, protože očekává, co autoři vymyslí. Pořád jsem si říkal, že další scéna už větší, pardon ze to slovo, píčovina než ta předešlá být nemůže. Ale věztě, že skoro vždycky byla. PS: Úroveň komentáře odpovídá úrovni filmu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Silberling je mág. Ferrell je kráľ a tý ostatný tiež ujdu. Ferrell je kráľom humoru. Každý jeho vtip, každé jeho načasovanie, je jednoducho skvelé. Je tu neskutočne veľa podarených scén, ktoré naplno využívajú jeho potenciál. Silberling vytvoril rovnako kúzelný svet ako v prípade rade nešťastných príhod. Síce to nie je také čarovné, ale unknown číha na každom kroku. Jednoducho sa to nesie v štýle starých dobrodružných filmov, stratený svet a stroj času nevynímajúc. Všetko je to okorenené až príliš absurdným humorom, ktorý nie je zase tak ľahko stráviteľný, ale ak ste jeho vyznávačom, tak to bude pre vás lahôdka. Scéna z močom, finále s T- Rexom, alebo Chorus line pri pterodaktylých vajciach sú len jedny z desiatky perfektných scén, ktoré sú tu krásne natlačené a dávajú dokonalý mišmašovitý zmysel. U mňa nie ďaleko k dokonalosti a reprízu si určite dám. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Původní rating byl R, ale po sestřihu se film dočkal mírnějšího PG-13. (HellFire)
  • Hvězdy původního seriálu ze sedmdesátých let, Kathy Coleman a Wesley Eure, si ve filmu zahrály camea, která se ale nedostala do finální verze filmu. (CrypzzXD)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama