Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Risa a Ootani jsou ve škole známí jako komediální duo. Risa je vyšší než průměrná japonská dívka a Ootani je nižší než průměrný japonský kluk. Tihle dva se pořád hašteří a dokonce i jejich učitel je má za komedianty. Ale jak se jejich kamarádství začne rozvíjet, začnou se také probouzet city Risy k Ootanimu. (Secretus)

Recenze (36)

Mantis 

všechny recenze uživatele

Komediální šílenost pro "náctileté", kde jsem se po dlouhé době, alespoň něčemu, co mělo být vtipné, zasmál. Po mých nešťastných setkáních s Suzumiya Haruhi no yûutsu a GTO, je to milé překvapení. Největší mínusem je zbytečná délka. Malá poznámka na závěr: výška hlavni hrdinky je po většinu seriálu 172 cm. Slabší 4*. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Prospělo by tomu zkrátit. Pořádně zkrátit. Aspoň tak na jednu třetinu původní délky. Ze seriálů jsem zvyklý na určitou dávku toho, kdy jeden touží po druhém a pak si to vymění, zatímco se u toho druhého vždy objeví nějaký ten Paolo/Emily (Přátelé), Max/Rachel/Christopher/Nicole/Alex/Jason (Gilmorova Děvčata), Roy/Karen (Kancl), atd. Tady to však zbytečně natahovalo už tak zdlouhavý děj, kterak Risa objevuje meze, jak moc dokáže býti Otani tupý. Jako entry-level oddechové anime pro dospívající je to fajn. Neřeší se záchrana světa, neřeší se tragédie, drama, nic. Jen obyčejný středoškolský enemies-to-lovers slow burn románek. Vynikající soundtrack v žánru bossa nova, který třebaže zní jako z kláves Casio, je příjemně melodický. Malé bezvýznamné plus za absurdní názvy epizod a již tradičně za mou oblíbenou feature anime - teaser na příští epizodu na konci dílu. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála anime, kde mi přišly "škleby" docela pěkné a neštvaly mě. To samé s 1000x provařeným ječením postav ve všech možných situacích... snad proto, že mají oba poměrně příjemné hlasy a nepitvoří se přes míru. Navíc je velmi osvěžující, že je celé anime v kansaiském dialektu... Dokonce dokola opakované ukončení gagů (z kterých je to celé slepené) čistě jen obrazovou legráckou = něčí karikaturou mi poměrně sedlo, narozdíl od spousty konkurence. A co se týče příběhu -- nojo, co na rabukonu vymyslet, žejo? Zajímavá je ta opačná výšková konfigurace (mimochodem znám několik mladých Japonek přes 170cm, v 16ti je to až takový extrém?), Seiko-čan, a docela se mi zamlouval Umibouzu :) ()

Secretus 

všechny recenze uživatele

Potřebovalo by to méně: křiku, vtipů, opakování, přešlapování na místě, primárního páru. Potřebovalo by to více: dialogů, romance, preciznější načasování, vyvíjení vztahů, ostatních postav... Celý seriál je podáván z pohledu hlavní hrdinky, obřině Koizumi. A to je špatně. Její motivy, pocity, okamžiky smutku i štěstí jsou nám známé, ale všechny ostatní postavy jsou zahaleny v roušce tajemna. Chtělo by to mnohem víc "vylívání srdíčka" ostatních postav, abychom alespoň trochu tušili, co se děje v jejich hlavách. 7.-18. díl se nic podstatného neudálo a to je škoda, přitom se stačilo zaměřit na ostatní postavy (chci více dívky ve špatném těle!), než pořád dokola opakovat patent Koizumi-Otani. Skoro všechny postavy se chovají zcela normálně, přirozeně a uvěřitelně. O to víc mi tam chyběl nějaký vývoj vztahu. V závěrečným titulcích poslední epizody mi tak trochu chyběly klišoidní fotografie z budoucnosti. Jo, a hlavní mužský charakter je opět klasicky - idiot. Ale Risa je moc sympatická, praštěná a teatrální, líbila se mi. S klidným srdcem můžu doporučit shlédnutí jejího trápení s chlapama. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála česky dabovaných, realisticky laděných Anime (kupodivu žádní upíři, draci, démoni a podobné záhrobní či robotické příšery), tak v nouzi nejvyšší jsem se přemohl tuto animovanou telenovelu shlédnout. První díly jsou na můj vkus příliš hektické, zmatené a dialogy uječené, ostatně jako u všech novodobých Anime. Ale dal jsem tomu ještě šanci a uznávám, že další díly už jsou o něco lepší, došlo i na romantiku a vtipné hlášky a scénky. Zajímavá je zápletka s klukem vydávajícím se za holku. Věčné hádky a škádlení ústřední dvojice mě baví a za geniální větu "Já ti tady ukazuju svoje vnitřní psychologický prsa!" přidávám pár procent navíc, takový záchvat smíchu jsem při sledování seriálu už dlouho nedostal. Akorát nechápu, proč v půlce seriálu vyměnili úvodní i závěrečnou znělku, ta druhá úvodní mi připadá moc uřvaná. Po prvním shlédnutí bych dal s bídou dvě *, ale nechal jsem to ještě trochu uležet, po roce shlédl znovu a docela to ujde, proto zvyšuji na slabé tři. 50% ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama