Reklama

Reklama

Ninjo kami fusen

  • USA Humanity and Paper Balloons
všechny plakáty

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v období Edo, v chudinské čtvrti dnešního Tokia, kde chudý samuraj Matajuro žije z ruky do úst mezi stejně chudými lidmi z nižších společenských tříd. Matajuro, tráví každý svůj den hledáním práce u bohatého obchodníka , zatímco jeho manželka Otaki, vyrábí doma levné papírové balóny. Jedné deštivé noci, unese chudý holič Shinza dceru právě bohatého obchodníka a schová ji v Matajurově domě. Jejich zoufalý plán, požadovat výkupné za dceru obchodníka může mít vážné důsledky, pokud pokus o výkupné selže.
Film, který začíná a končí sebevraždou, je hluboce pesimistický a ukazuje, že život ve feudálním Japonsku byl těžký a krátký pro ty, kteří žili na dně společenského žebříčku. (Pterodon)

(více)

Recenze (6)

Flego 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodná filmárska presnosť a vyspelosť činí z tohto snímku pozoruhodný zážitok. S príbehom je trochu problém, lebo je príliš rozdrobený do jednotlivých epizód. Zaujímavou je žánrová pestrosť, kde síce dominuje dráma, ale silný je i sociálny aspekt, komédia či tragédia. Môj zatiaľ najstarší japonský film a som veľmi spokojný. Tretí komentár. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Mnohovrstevnatý film, který přirozeně prolíná živou komedii se sociálním dramatem konfliktu chudiny a bohatých a mocných a v závěru ústí v tragédii. Film jako by byl mikrokosmem sám o sobě, k němuž je opravdu těžké něco dodat. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tak já musím, chtě nechtě, tomuto filmu zkazit průměr, protože mě to vůbec nezaujalo. Japonská dramata, kde se hodinu a půl nebo dvě hodiny a půl, nic neděje a jenom diskutuje, mi vůbec nevadí, pokud je jejich příběh nějak zajímavý. Tady šel bohužel příběh totálně mimo mě, takže jsem se celých 80 minut strašně nudil. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Klidně bych tu čtvrtou hvězdu dal, kdyby to nebylo tak repetitivní v gradaci děje. Že Shinzu a Matajura nikdo moc nemusí a že Matajuru nikdo nechce zaměstnat proto, že je ronin, je jasné rychle, ale všechny situace tohle říkající se ještě několikrát opakují a když po hodině filmu konečně dojde k onomu únosu, i v něm se podobnou měrou stále opakují již ukázané informace. A navzdory tomu, jak neskutečně tragicky to celé končí, tak za sebe nemůžu říct, že by to ve mě zanechalo něco silnějšího, resp. skutečně silnějšího. Má to ale důvěryhodně vykreslené prostředí chudinské čtvrti, skvělou formu, která se může až rovnat tehdejším hitům z USA nebo Francie a dostatečně nosný příběh, jen mi nepřijde, že by toho nabízel až tolik, aby na svoji stopáž dokonale vystačil. Časem to možná přehodnotím, až se mi to pořádně rozleží v hlavě, ale zatím zůstanu u silných tří, protože to cením spíš objektivně než subjektivně. Silné 3* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Sociálna dráma s príbehmi viacerých postáv, kde ani jeden z nich nedominuje. Jednotlivé postavy sa chovajú stupídne a nerealisticky. Filmu chýba zaujímavejší nosný príbeh, nestačí iba remeselné spracovanie. Aspoň stopáž je príjemná. ()

Reklama

Reklama