Reklama

Reklama

Phoebe v říši divů

  • USA Phoebe in Wonderland (více)
TV spot

Obsahy(1)

Phoebe v říši divů režiséra Daniela Barnze je fantastický příběh o malé Phoebe (Elle Fanning), která touží hrát ve školním představení Alenky v říši divů. Když ji její svérázná učitelka dramatu, slečna Dodgerová (Patricia Clarkson), skutečně obsadí, Phoebe se snaží ovládat své chování tak, aby jí ředitel (Campbell Scott) dovolil pokračovat. Jak se ale Phoebin stres zvyšuje, její chování je horší a horší. To vytváří mimořádný tlak na její rodiče, Hillary a Petera (Felicity Huffman a Bill Pullman). Hillary je stravována pocitem selhání jak v profesionálním, tak osobním životě. Zoufale se snaží své dcerce porozumět a pomoci. Její pokusy ale nejsou příliš úspěšné, protože Phoebe se začíná stahovat do imaginárního světa fantazie, který je zabydlen postavami z Alenky v říši divů, do světa, který je stále znepokojivější a zrádnější. Phoebe trefně poznámenává směrem k Houseňákovi: “být za jeden den hned malý a hned zas velký, to se člověku poplete”. Phoebe s Hillary se budou muset pokusit (pod dohledem slečny Dodgerové) zvládnout onu podivnou, bolestnou i radostnou proměnu z kukly v motýla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (78)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se těšil jak už na pořádné fantasy nebo talentavanou Elle Fanning a očekával jsem něco podobného aspoň z části jako Alenka v říši divů nebo Gilliamovu Krajinu přílivu. Bohužel pro mě se tento film příliš moc ubírá přes rodinné drama a z toho jsem zrovna šťastný nebyl. Řemeslně dobré ale jinak průměrný film a totálně nevyužitý potenciál. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Nádherný rodinný film, který si všichni užijou. Filozofický dědeček, nepochopené dítko i přemýšlivý rodič. Po herecké stránce je to pecka největší. Nedokážu si představit Dakotu na místě Elle. Ona této roli vnáší život, a nedokážu si vybavit žádnou mladou herečku, která by to s takovou grácií zvládla. Patricia Clarkson je neskutečně opomíjená herečka starší generace. A tady je opravdu skvělá. Ostatní herci jsou taky super, ale Ellen a Patricia to ovládají. Po technické stránce je to nádherné. Super nasvícené a krásná kamera. Trošku pokulhává hudba, která mohla být více výrazná. Scénář je teprve bomba. Filmové verze Alenky mají, až překvapivě, vždy skvělé scénáře. Mohl bych o tom básnit dlouho a stejně tak dlouho to interpretovat, ale to vám tu psát nebudu ;-) Je až žalostné, jak málo lidí to zřejmě vidělo. Co kdybychom s tím něco udělali? :D ()

Reklama

elle 

všechny recenze uživatele

Film se mě mile dotkl ve více rozměrech. Jedním rozměrem je nepochybný talent malé představitelky. Dále film zpracovává hned několik závažných problémů-rodina ochromená (jakoby celá nemocná) nemocí dítěte, - kreativita jako léčivá, ale potencionálně nebezpečná cesta v případech nemocných dětí a dítě lapené svou představivostí do do svého světa, který málokdo pochopí. Fantazijní prvky na mě působily spíše děsivě. Film se snaží říct hodně věcí, ale nic úplně. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Uff, už podruhé (první Faunův labyrint) - chystám se na film, který znám jen podle obrázků a očekávám od něj nevinnou dětskou fantazii a ono zatím..... Výborný film, především díky hereckému obsazení. Samotné zpracování na 4*, za Ellu přidávám pátou, protože takhle zahrát malou Tourette holčičku, to nechápu (hlavně scéna pláč v posteli). ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si jak zajímavé by bylo vidět v akci malou Fanning a tak jsem i se zajímavým námětem do tohoto snímku šla. Hned na začátku mě film vtáhl nenásilně do děje a říkala jsem si,že snad ani nedám horší hodnocení než je 3.Opak byl pravdou...Bohužel mě trochu více nebavilo chování malé rozmazlené Phoebe,která by ráda všechno..Pak naprosto nepochopitelné nadávání její fantazie mi spíše občas připadala jako fantasmagórie..Velice zvláštní mi přišla scéna kdy malá Elle Fanning skočila z toho ochozu nad pódiem a nic se jí nestalo ale to mi mohlo dojít hned jak jsem viděla žánr tohoto filmu. Moc dramaticky tento film na mě ale nepůsobil a nutno dodat,že naprostý propadák zachránil velice jímavý dialog herecké kapacity jménem Patricia Clarkson, kterou jsem si díky tomuto podivnému snímku oblíbila. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • První návrh scénáře byl napsán dokonce rok předtím, než se Elle Fanning, představitelka hlavní role, narodila. (HappySmile)

Reklama

Reklama