Reklama

Reklama

Frankenweenie: Domácí mazlíček

  • USA Frankenweenie (více)
Trailer 3

Geniální tvůrce Tim Burton (Alenka v říši divů, Noční můra před Vánocemi) tentokrát představuje film Frankenweenie: Domácí mazlíček, který je dojemnou pohádkou o chlapci a jeho psovi. Poté, co Viktor nečekaně přijde o svého milovaného pejska Sparkyho, snaží se osvojit si vědecké dovednosti, aby svého mazlíčka opět oživil - ovšem s několika malými úpravami. Svoje podomácky sešité stvoření se nejprve snaží skrývat, ale když se Sparky jednou dostane ven, Viktorovi spolužáci, učitelé a celé město zjistí, jak příšerné mohou být následky jeho znovuzrození. (HBO GO)

(více)

Videa (54)

Trailer 3

Recenze (558)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Frankenweenie nie je dokonalým animákom, ale po dlhom čase je to Burtonov film, ktorý má dušu a nie je len hlúpou exibíciou bizarného sveta skrze efekty a hviezdne mená. Krásne vybudovaná atmosféra mestečka New Hampton umožňuje Burtonovi vytvoriť skupinku pochybných a bizarných detských hrdinov, s ktorých každý nesie svoju silnú charakterovú črtu. Zároveň film funguje ako pocta pôvodnému filmu, ktorého zápletka je tento krát obohatená o niekoľko dejových odbočiek. Dĺžka je dostačujúca a okrem samotnej pararely k Frankensteinovi je film aj fungujúcou paródiou na Jurský park, Godzillu, Netvora z morskej lagúny, Fantóma opery(trojzubý chlapec s neviditeľnou rybkou) a iné znamenité staré hororové filmy s monštrami. Bavil som sa a aj keď sa nejedná o high light či už Burtonovej tvorby, alebo stop motion animácie. Frankenweenie je príjemný a bizarný hodnotový rodiný film, ktorý dokazuje že Burton má ešte stále čo povedať, aj keď sa nejedná o nič nové. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tim Burton: návrat ke kořenům. Tim Burton: znovu loutky. Mrtvá nevěsta byla fajn, Ukradené vánoce se staly legendou, ale původní Frankenweenie společně s Vincentem tvoří absolutní dřeň toho, kým Burton-umělec je. A proto je fajn, že sešívaný domácí mazel má příležitost připomenout tohle všechno. Je to hezké, je to milé, sice trochu sterilní a předpokládaně předvídatelné, ale pokud jste si doplnili i něco ze série The World of Stainboy, tak je to naprostý ideál. Pan Fousek vs netopýr vs gigantická želva vs Nové Holandsko & more. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Mňa tento čiernobiely "experiment" Tima Burtona moc neoslovil. Nemôžem však uprieť dobrú atmosféru, ktorá vydržala celý čas. Ale to je asi tak jediné. Postavičky sa mi zdali zbytočne deformované a neprirodzené, ak mali prispieť k celkovej atmosfére tak to určite nevyšlo. Celkovo sa mi nepáčila animácia, ale to je len môj subjektívny názor, určite niekoho iného osloví. Dej bol miestami nudný a nezáživný, ale našli sa tu aj podarené miesta, ktoré ma nakoniec prinútili dopozerať túto rozprávku až do konca a celkový dojem u mňa vytiahli aspoň na ten priemer. 50/100 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Burton se pokorně a s dětskou radostí vrací ke svým počátkům mile při tom odkazujíc k nejklasičtějším ze všech klasických hororů. Mohu mu spílat za jeho tvorbu posledních let jak chci, ale když vidím jak do školní třídy nakráčí Bela Lugosi a Frankenstein před ním začne mluvit o mlýnu, tak Tim mě má v hrsti. Frankenweenie nemá "až tak" krásně pohlcující atmosféru jako jeho starší filmy, ale i tak je to příjemný Burtonovský koncentrát a bez problémů a zádrhelů fungující pohádka. 8/10 ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost. Děj není moc zajímavý, ani nevím, pro koho by měl být vlastně určený, pro děti asi moc ne. A pro dospělé bych tam uvítal něco navíc. Takhle je to spíš takové zív. Nejvíc originální je v tom s trochou nadsázky to, že s tímhle filmem Tima Burtona nemá nic společného Johnny Depp :) ()

Galerie (93)

Zajímavosti (23)

  • Město, ve kterém se příběh odehrává, je Burbank, rodiště Tima Burtona. (agass)
  • Při pokusu oživit rybku ve sklenici, jsou krokosvorky přichyceny na sklenici, aniž by byly ponořeny do vody. Sklo je izolant, tudíž nevede elektrický proud. (Ali_Phe)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama