Reklama

Reklama

Frankenweenie: Domácí mazlíček

  • USA Frankenweenie (více)
Trailer 2

Geniální tvůrce Tim Burton (Alenka v říši divů, Noční můra před Vánocemi) tentokrát představuje film Frankenweenie: Domácí mazlíček, který je dojemnou pohádkou o chlapci a jeho psovi. Poté, co Viktor nečekaně přijde o svého milovaného pejska Sparkyho, snaží se osvojit si vědecké dovednosti, aby svého mazlíčka opět oživil - ovšem s několika malými úpravami. Svoje podomácky sešité stvoření se nejprve snaží skrývat, ale když se Sparky jednou dostane ven, Viktorovi spolužáci, učitelé a celé město zjistí, jak příšerné mohou být následky jeho znovuzrození. (HBO GO)

(více)

Videa (54)

Trailer 2

Recenze (560)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem ani nečekala, že Frankenweenie bude dosahovat kvalit Corpse Bride anebo snad dokonce Nightmare Before Christmas, ale přesto jsem trochu zklamaná. Burton tím oživil své staré dílo, zrovna tak jako Victor svého psa. Ale v některých případech co je mrtvé, mělo by taky mrtvé zůstat. Nejsem si tak jistá hodnocením, protože je to zase správně výstřední, tak jako celý Burton a musím přiznat, že ty vyzáblé postavičky s obrovskýma očima a hororová atmosféra po Burtonovsku mi chyběly. Po vizuální stránce je to tedy dokonalé a hudební doprovod také nijak nezaostává. Jenže příběh je skoro celou dobu strašně unylý a všechna akce je narvaná do posledních minut, což mi tak úplně nesedlo. Ale přesto je to příjemně nostalgické. Hodnocení je tedy někde mezi 3 dobrými a 4 slabšími hvězdičkami. Ještě se rozmyslím :) A mimochodem.. Burton do toho srdce rozhodně dal, ne že ne! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tim Burton už se vykrádá, kde to jde. a jen proto, že je to Tim Burton, mu nebudu nadsazovat. O čem vlastně film byl, tedy kromě tradičního "střihorukého" námětu? Co měl tak nějak přinést? Mně přišel zdlouhavý, nevtipný, nezajímavý, předpokládatelný. Každá scéna a využití věcí se daly odhadnout dopředu. Jako kraťas možná, jako celovečerák těžká nuda o ničem. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uprimne receno, nevim, proc mel Burton potrebu remakeovat svuj starej pulhodinovej film, ale budiz. Dej je sice drobet natahlej, precejen pulhodinka by tomu slusela vic, ale jinak to je docela zabava. Skvela, temna atmosfera, sem tam nejakej vic hororovej nebo naopak komickej prvek, skvela animace i hudba. Sice jeden ze slabsich Burtonovo filmu, ale zase jeden z nejlepsich animaku tohohle roku. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Jak se ty časy mění .. před třiceti lety připadalo Disneyům, že je hraná půlhodinová verze pro dětského diváka příliš ponurá a tak ji raději neodvysílali, v současné předělávce mrtvoláků přibylo a k tomu ještě víc té temnoty, aby se na to prckové naopak do kina hrnuly a nenudily se tam. Na staré verzi se mi líbila hravost a vynalézavost tématu, rádoby amatérština a vykulená Shelley Duvall, v té nové je to hlavně vyladěnější pocta tomu, co má Burton rád a výborný Elfmanův soundtrack, jinak nebylo nic potřeba měnit. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Tim Burton sa konečne vykašlal na Deppa a aspoň malý progres predsa len nastal:) Hoci slovo progres je pri látke z roku 1984 asi nie veľmi výstižné slovo. Burton vybrakoval zo svojho starého "kraťásku" čo sa dalo, dal tomu celému nádherný čierno-temný vizuál a príbeh natiahol o hodinu. Dobre sa na to pozerá, postavičky sú skutočne výstižné a premakané, ale už poslednú polhodinu mal človek (teda ja:) pocit, že už sa nevie odkiaľ kam a už to nie je pocta, ale obyčajná kopírka. Každopádne, pozerá sa na to dobre a ako rozprávka na "dobrú noc" to funguje. Otázka však znie:"Vráti sa ešte Tim Burton v plnej sile alebo si budeme musieť už nadobro zvyknúť na priemerné recyklované filmy, ktoré sa podobajú ako vajce vajcu???" ()

Galerie (93)

Zajímavosti (23)

  • Město, ve kterém se příběh odehrává, je Burbank, rodiště Tima Burtona. (agass)
  • Jedná se o první snímek, natočený za pomocí animační techniky stop motion, který byl uveden v Imax 3D kinech. (kriticom)
  • Elza Van Helsing je pojmenovaná po lovci upírů z románu "Drákula". (Dracconnis)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama