Reklama

Reklama

V nedaleké budoucnosti budou mít lidé možnost nahradit své poškozené orgány za umělé náhražky, které za velmi vysokou cenu prodává na úvěr společnost Union. V případě, že majitel nesplácí včas, orgány mu seberou vymahači. Nejlepšími pracovníky v tomto oboru jsou Remy a jeho kamarád z dětství Jake. Náplní jejich práce je násilně odebírat orgány od lidí, kteří nejsou schopni je splácet. A to se neobejde bez smrti majitele! Jednoho dne se Remymu stane úraz, který téměř nepřežije. Když se probudí, zjistí, že mu bylo implantováno jedno z nejlepších srdcí, které jeho společnost nabízí. A s ním samozřejmě pořádný dluh. Když se zpozdí se splátkou, vyšle společnost svého nejlepšího vymahače, Remyho bývalého parťáka Jakea. A tak se najednou lovec stává lovnou zvěří... (TV Nova)

(více)

Recenze (764)

verbal 

všechny recenze uživatele

Žid Zákon a Hvozd Bílober hvězdí v hlavních rolích kulantní akční Vě-fa. Není to až takový bourač bloků, nicméně působí děsně ochlazeně a patří k tomu lepšímu, co letos z Cesmínového lesa vylezlo. Solidní a v detailech roztomilá zábava pukajících jader ! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro začátek bych chtěl všem doporučit, aby se podívali na zde hůře hodnocenou, nicméně lepší, odvážnější a originálnější Genetickou operu. A teď k tomuto filmu. Začátek docela šlape, nicméně zanedlouho se film začne propadat hlouběji a hlouběji do nezáživnosti, bloudí v labyrintu klišé a neví, jak se z něj dostat. Prostředek na mě nefungoval téměř vůbec, protože tak nějak nesnáším, když vrah káže o morálce (ničím jiným Lawovo tažení proti společnosti není). V závěrečné části pak přijde jedna poměrně působivá scéna, korektní a od začátku očekávaný happy end. V duchu nadávám a jsem připraven film brutálně odstřelit. Ale pak se odkryje zatím největší letošní podvod na diváka, který mě na jednu stranu dosti naštval, no na stranu druhou mi sebral většinu výtek, co jsem k Repo Menům mohl mít. Výsledný dojem tak nakonec mám značně rozporuplný. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi 90 minút to boli pekné 3*. Tá riedka zápletka (priznane vykradnutá z Montyho Zmyslu života) nemá dostatočnú silu, aby vybudovala dostatočne "dickovskú" atmosféru. Celý vývoj deja je absolútne predvídateľný - napokon, povstalcov proti systému, ktorému ešte nedávno prisluhovali, sme videli nielen v Minority Report či Equilibriu, ale aj v mnohých ďalších filmoch. Oduševnení herci (skvelý Jude Law - a veril som mu aj prácu s nožom) a príjemne neexhibujúca réžia to však držia nad priemerom. Čo ten film vystrelí k výšinám, je záverečná polhodina. Prečo? Pretože nekompromisné ultrabrutálne násilie je v dnešnej dobe taká vzácnosť, že jasám pri každej čepeli, s chuťou vrazenej do lebky. A tu ich je fakt požehnane. Poučenie: Neserte spisovateľov, hlavne ak píšu ešte na starom dobrom písacom stroji. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jednotlivosti super (zvláště ty ‚na hudbu‘), celek tisíckrát viděné klišé, které zvláště ve druhé třetině nemá ani kapku drajvu. Cynický úvod potěší a závěr má fantastické grády, jenže takových protisystémových revolt už tady byly spousty a Sapochnik bohužel umí zaujmout jen na průměrné délce písničky. Law super, Whitaker má sklony přehrávat. Neutuchající krvavé gejzíry – palce nahoru! 3 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas nějaký film zaujme, některý víc, některý míň. Můžou za to hlavně hlavní herci. O to zajímavější to je, když jsou ti herci dva a hrají spolu. Jude Law a Forest Whitaker se tak sešli v, pro mě, naprosto neobvyklých rolí akčního sci-fi a ukázali, že dokážou být super parťáky. Tedy do chvíle, než se Judemu objeví v těle umělé srdce. To je pak o průser zaděláno a vlastně o tom vypráví celý tento příběh. Tenhle příběh je ale postavenej na hlavu tak šíleně, že se na něj dá koukat. Z diváka si totiž dělá takový dobrý den, že jsem to ještě nezažil. Chudák Forest, že to všecko musel zahrát. Na druhou stranu, klobouk dolů, že to zahrál. Jednou hraje nejlepšího parťáka na světě, pak udělá průser, je z něj sráč, pak je zase dobrák, pak zase sráč a nakonec to skončí tak nádherně Americky, že nemůžu dát nižší hodnocení. Na druhou stranu málokdy se setkám s tak příjemným sci-fi filmem, který mě na konci tak nádherně potěší, že snad začnu přemýšlet, jestli jsem neviděl alternativní konec. Oni ti Američani jsou celkově dost ujetý na alternativní konce, takže bych se ani nedivil. Nevidět poslední dvě minuty, udělal bych líp. Pokud z tohodle filmu chcete mít lepší pocit, tak se taky na poslední dvě minuty vyserte a budete mít pokoj. Jude Law a Forest Whitaker tu totiž předvádí super výkony a ty dvě minuty Vám za to nestojí. Nebo možná stojí, ale pak nebudete vědět, na čí straně vlastně jste, protože režisér to víc posrat nemoch. Takový konce totiž Amerika točí pro ty, kterým se už nelíbí ty uslazený čajíčky. Nasosaj nás a pak nám pod kotel naložej tak, že z toho tejden nevstanem...No a teď z toho máte stejnej guláš jako já co..a to je vlastně dobře. Nebudete mi moct vyčíst, že tu píšu nějaký posraný spoilery, když to ani není pravda. Když bych to měl říct jednodušejc tak snad tak, že Repo Men je velice dobrý sci-fi s dobrými herci, ale debilním koncem. Ale bylo mi líto napsat komentář k tomuhle filmu v jedný větě s pár slovy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $13,942,007Tržby Celosvetovo $18,600,000Tržby za predaj DVD v USA $8,469,704 //počet predaných kusov 475,961║ štylizácia pochmúrneho prostredia, herci a akcia fajn ale chýba tomu silné príbehové jadro, takto to príde moc rozvláčne bez pevnejšej pôdy pod nohami /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako divák, co Repo: Genetická Opera! hodnotil maximálním počtem hvězdiček, jsem byl rozčarován z té upřímné vykrádačky, ale ve výsledku proti tomu nic nemám. Autoři téma pojali odlišné, reflektujíc až lichvářské postupy obrovských firem, které můžeme vidět i v dnešním světě s důrazem na extrémní komoditu (snaha vést lidi ke splátkám, které určitě nezvládnou a brát jim tak orgány i život kvůli zisku). Samotné ztělesnění vzdoru je pak jeden z jeho základních kamenů, Repoman, člověk vracející nezaplacené orgány zpět firmě. Možná kvůli tomu zbytečnému "už jsem to někde viděl" pocitu, trochu "lacinému" konci, který vydává nepříjemné (i když asi reálné) poselství nebo jen proto, že jsem Sapochnikova Dreamera viděl před Repomenem, to je na hodně slaboučké 4* (holt má oblíbenost žánru a zničených trosek města se nezapře...). Jinak výborná hudba, za ty peníze dobře odvedená práce a slušný první pokus pro Sapochnikova. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut Miguela Sapochnika ukazuje, kolik má tenhle režisér před sebou ještě cesty k řemeslné a umělecké dokonalosti. Celkem zajímavý námět ovšem scenárista pojal do jakési tuctové moralitky o zneužití transplantování orgánů a začínající režisér se v tom mixu chvílemi jakoby ztrácel. První 2/3 sci-fi filmu jsou ještě celkem obstojné, sice občas dojde nepředloženě ke změně dynamiky a tempa, právě v momentě, kdy to divák nejméně čeká a chvílemi pak lze zase narazit na hluchá místa, poslední třetina ovšem celý snímek spolehlivě zazdí. Ta absurdní akční scéna před růžovými dveřmi, která neměla v rámci snímku zhola žádné opodstatnění a sloužila snad jen jako režisérská onanie...a pak ještě podivnější scéna skenování orgánů v centrální jednotce se silně erotickým podtextem, to už jsem se bohužel nepochopil vůbec. Jestliže měl celý film nějakou kompozici a ústřední protisystémové vyznění, pak konec byl patrně přilepen ze zcela jiného snímku (a nic na tom nemění ani úplné finále). Tedy ve výsledku zklamání, od tohoto temného sci-fi jsem čekal rozhodně víc... Každopádně silně nadhodnocený film... viz třeba i IMDb... Podobné filmy: Johnny Mnemonic, Blade Runner, Minority Report ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní soundtrack. Vidět Foresta Whitakera, jak kuchá chlapa v autě kuchyňskym nožem za zvuků 54-46 od Toots & The Maytals je prostě bomba. Příběh patří do klasického soudku, námět a zpracování ale ne. Ty jsou sakra cool. Ten film má totiž opravdu drzé scény a to finální "milostné" scanování orgánů přímo v těle mi udělalo velkou radost. Něco tak úchylnýho bych čekal možná v japonsku. Jinak Jude Law to tam kosí parádně a krví se nešetří, stejně jako výbornými herci i v malých rolích. Prostě téměř perfektní film až na pár malých (hlavně to finální) zaváhání. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen sled dobře natočených, většinou neoriginálních jednotlivostí, ale je tam jedna scéna, která to na chvíli pošle na 5* a budu na ní dlouho myslet. jedna ze scén roku. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jak by něco mohlo být mrtvé a živé ve stejný čas?..... Když nemůžete splácet dům, banka vám ho vezme. Když nemůžete splácet svá játra – od toho tu je …ano správně! Viděli jste REPO! Genetická opera….tak na to rychle zapomeňte…a nechte jen onoho ,,specializovaného technika“. Vlastně je tu i hodně vraždění (krve míň), ale jde o to, že z Remyho se stává ,,neplatič“ a je otázkou času, kdy přijde ,,jeho“ plenitel (se sexem to nemá společnýho). Pak je tu ,,babrání“ se s city a pocity, nějaký důvody, který nejsou důležitý ani podle tvůrců. Pak to začne, ,,společnost“ po něm jde, třeba jako v Minority report, jenže tam to bylo mnohem zábavnější. Tady nikdo nic novýho nevymyslel. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět nejmladšího Dr. Štrosmajera na světě. 2.) Jsem chudák s játry ,,po splatnosti“. 3.) Zjistím jakej ,,náhradní díl“ může stát 600 000 US$. 4.) Zajímá mě, jakej je J.Law akční hrdina. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * Víte že? Film vznikl podle knihy THE REPOSSESSION MAMBO od E. Garcii? Nechci dělat chytrýho, ale přečíst ji, by mohla bejt větší zábava. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Bože můj. Už potřetí se pokouším dodívat na tento děsně táhnoucí film a už prostě nemám sílu. Má sestra již 2 x u tohoto filmu zaspala. Herec Jude Law je můj oblíbený, ale tohle je děsná NUDA! Ještě nejsem u konce, ale víc než 20% tento "shit" ode mne nedostane! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami: 1. Sway - Perez Prado feat. Rosemary Clooney ,2. Release Yo' Delf (Prodigy Remix) - Method Man ,3. 54-46 Was My Number - Toots & The Maytals ,4. Every Day Will Be Like A Holiday (Single/LP Version) - William Bell ,5. Feeling Good - Nina Simone ,6. Sing It Back - Moloko ,7. Nausea - Beck ,8. Burn My Shadow - Unkle ,9. Love Lives - Dave Stewart ,10. Every Day Will Be Like A Holiday - RZA (featuring Stone Mecca and Reverend William Burke) ,11. Dream A Little Dream Of Me - The Mamas & The Papas ,12. Repo Mambo - Marco Beltrami ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Když je člověk blbej a od filmu něco očekává, ba dokonce předpokládá, jak to dopadne, pak se nemůže divit, že se tak nestane a konec z něho udělá ještě většího debila než fakticky je. Jenže mě je pak smutno, protože nevím, zda-li za zklamání může film, nebo si za to můžu sama :o( Každopádně se Repo men zařadil do sekce nezapomenutelné a to díky masakru v chodbě a „závěrečnému milování“. Jude Law si zase přidal schůdek do mé TOPky a do osobního seznamu „Nejvíce sexy drsní chlapy“. Forest Whitaker stále nebyl na plastice očního víčka, pašák! A taktéž se nic nezměnilo na situaci, kdy pomůžete nebo zachráníte život kamarádovi a on Vám za to vynadá se slovy: „Skoro jsem ho měl!“ Takže pokud jste stále ještě neviděli exekutora lidských orgánů, tak šupky na něj, dlužíte to sami sobě :o) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me nejen zklamalo, ale i nasralo. Rozjezd pritom docela fajnovej, predstavuje se drsnak Law, lehce akcni, lehce cernohumornej a lehce brutalni dej a cely to docela slusne slape. Nakejch 20 minut. V momente, kdy vymekne hlavni hrdina totiz vymekne celej dej a az na par drobnejch naznaku akce se az do konce filmu jen keca a keca, nic se nedeje, je to zkratka nuda. A samozrejme nesmi chybet zvrat na zaver, aby byl clovek nasranej jeste vic. Proste tech par vykuchanejch lidi a solidni obsazeni v cele s Lawem nestaci na vic nez tri hvezdicky. To si radsi pustim zase Genetickou operu, to je daleko zabavnejsi. Tak po druhym skouknuti uz docela spokojenost a zvedam na 4*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nedaleká budoucnost, Jude Law jako 'plenitel' (repo man) sbírá nesplacené lidské orgány, než se mu to celý trochu podělá. Mělo to pár chyb (spád ve střední části, menší nelogičnosti i nějaká ta ohranost), ale promíjím - za herce, za krvavou akci, za celkovou zajímavost, za moc pěkný a dojímavý finální zvrat, který tomu všemu dá smysl a smaže nějakou tu potenciální blbost. Tohle nebo GENETIC OPERA? Tohle. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herecké obsazení a perfektní SF příběh vévodí tomuto docela nenápadnému filmu, který lidstvu realisticky předpovídá nepěknou budoucnost. Sice syrově akční, ale přesto je to kritika kapitalismu. Ne toho zdravého kapitalismu, který postrkuje společnost kupředu, ale oné shnilé houby, která požírá sama sebe. Korporace, které prodávají za jakoukoliv cenu, pro chuť zisku a moci, aniž by je zajímalo ono tupé stádo zákazníků, z nichž tyje. Je to taková nejasně naznačená antiutopie, kterou vede slizký, ale o nic méně sympatický Liev. Temně zobrazené polorozpadlé okraje společnosti jen hustí atmosféru bezvýchodnosti života v této realitě. Skvěle zahráno, výtečně napsáno a smysluplně zrežírováno. Nakonec překvapí zajímavá pointa jako třešnička na dortě. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ale ano, proč ne. První půlhodinu jsem byl nadšen. Zajímavé řeznické téma, které je hlavními herci podáno tak samozřejmě, že i já jejich práci po chvilce začal brát zcela normálně. Jakmile nastane hlavní twist v ději, začíná to jít od deseti k pěti. Nový románek nedokáže zaujmout, film ztrácí tempo a divák pozornost. Vše vytrhne z letargie až nový útok Unie a následné "soukromé scény", které na konečný děj nemají žádný vliv. Konec mě velmi potěšil, zajimavý a nečekaný. Musím vyzvednout režiserovu práci v soubojích a to hlavně těch, v který je Law. Tak skvělé souboje s nožem jsem snad ještě neviděl. Až na občasnou přehnanost v tom, co lidé vydrží za jatka, skvělé. Stopáž zbytečně dlohá, srazit jí o jednu čtvrtinu, byl bych mnohem spokojenější. I tak za solidních 70%. 16.07. 2010 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Dejte mi trochu slušného scifka s dobrými herci a já budu úplně spokojená. A tohle je slušné a navíc ta hezky ztvárněná brutalita, Jude Law a moc pěkný závěr to prostě na tu čtvrtou * dotlačí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vsaď se, že ti exekutoři dojdou dřív, než mě nápady." Odebírat orgány lidem, kteří je nestačí splácet a poučovat je v bezvědomém stavu o jejich možnostech, to bylo tak velké potěšení pro cynickou část mé duše, že jsem začal zvažovat změnu povolání. Po pětihvězdovém úvodu se však zábavnost začala příliš rychle vytrácet a přes zdvořilou nudu snímek dospěl až ke zcela průměrnému zívání. ()

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Mambo s transplantovaným srdcem

Mambo s transplantovaným srdcem

09.12.2007

...a dalšími orgány si zatančí Jude Law. Už jste asi pochopili, že film studia Universal Repossession Mambo není dalším příspěvkem do vlny tanečních slaďáků. Adaptace sci-fi románu Erica Garcii je… (více)

Reklama

Reklama