Reklama

Reklama

Letka čarodějek

  • Československo Postrach noci (více)

Obsahy(1)

Staly se hrdinkami Sovětského svazu. V průběhu 2. světové války se zúčastnily na tisíce vzdušných misí, dokonale motaly hlavy fašistům a zejména v noci se jim nikdo nevyrovnal. Letka čarodějek – pilotky nočních bombardérů, které velkou měrou přispěly ke konečnému přemožení nacistického nepřítele. Film o těchto hrdinkách natočila osoba nejpovolanější – Jevgenije Žigulenko, která sama patřila k nejvýraznějším osobnostem 588. nočního leteckého pluku. Sonda do jejich života tak patří k nejautentičtějším filmovým dílům s touto tématikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Když vám nepřítel nadává, znamená to, že svou práci děláte dobře. Některé scény z tohoto filmu mi utkvěly z dávné prehistorie mého dětství, když jsem chodila do školky a tety nám přes dopoledne nechaly z pravděpodobně výchovných důvodů zapnutou televizi. Pomazat se kolomazí musí být strašná sranda. Být sestřelen v letadle už taková sranda nebude, což je druhá věc, kterou jsem si pamatovala. To druhé platí stále, tu kolomaz bych dnes asi taky nechtěla zkoušet. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tento film ma vobec neoslovil, ale predsa mu dam nejake hviezdicky, pretoze ma film aj troska pobavil na ucet tych sliepok, ktore leteli tymi starymi dvojplosnikmi. Dobre okamihy prisli nastupom utokov tych starych sovietskych lietadiel, z ktorych boli nemecki vojaci uplne na sracky. Len vykrikovali: To jsou carodejky:)))) Dost uboho vypadal utok nemeckej stihacky Messerschmitt na tie pomale lietadla, ktore ani za boha nevedel trafit. To musel byt fakt debil, alebo mozno aj bol slepy. Tych ubohosti bolo poviacej, ako aj tie utoky tych sliepok na nemecke pozicie. Vsetko to vyzeralo tak nudne a ani za mak som nepostrehol ziadne napatie z toho ich boja. Podla mna to bol slaby film, ktoremu toho strasne vela chybalo, aby som to mohol zaradit medzi dobre vojnove filmy. Bola to skor taka nevydarena groteska, kde sa sliepky hrali na vojakov. ()

Reklama

Reklama