Reklama

Reklama

Někdo tam dole mě má rád

  • USA Someone Down There Likes Me (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Silně věřící Oto (Martin Frajt) přijde následkem přepadení o možnost pohybu, je upoután na vozík a jediným způsobem komunikace s okolím jsou jeho oči. Když se navíc stane nemohoucím svědkem znásilnění a vraždy své ženy a dcery, prosí v duchu Boha o odplatu. Ten se však neozývá. Oto se tedy obrátí na druhou stranu. Za pomocí zástupce strany temna vykoná nelítostnou krvavou pomstu a zároveň poznává nejtemnější stránky lidské duše… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Protikřesťanský český torture horor o tom, že člověk je sám svým Bohem. Levné, amatérské, samoúčelné, prvoplánové a nekřesťansky dlouhé. Mučení a krvavá odplata má dle rádoby filozofických úvah a zamyšlení mít nějakou tu hlubší myšlenku, ale já žádnou nenašel! Jedna působivá scéna (brutální znásilnění), zbytek vyšumí do prázdna stejně rychle jako láhev vodky do Otovy starý. + za celkovou nekorektnost. Přístupnost od 18 let je tentokrát zcela na místě. __ salome: "ďábel" Max ale v tomto případě zastupuje stranu "dobrozla". Tenhle film nemůžeš dělit na klasické nebe a peklo, jak jej známe z knih a filmů. Právě strana pekla je zde prezentována jako ta správná a jediná, která může vést ke krvavé odplatě. A slova k přemýšlení jsou pouhopouhé bláboly. :) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Třetinu filmu tu šukaj, třetinu filmu kecaj a třetinu filmu mučí a zabíjí lidi. To šukání občas připomíná amatérské porno z internetu, takže nic moc (i když zase lepší než esteticky naaranžovaný romantický živočišně vyprázdněný "sex"). Samoúčelné mučení, mrzačení a jiná neplecha působená lidem, mě ve filmech (ani hororech) nikdy nijak moc nebrala (a tady to občas trochu samoúčelně vypadá, i když narozdíl od mnoha jiných filmů, tenhle se tomu snaží dát alespoň nějaký podtex, nějaký účel, i když se to ne vždy podaří). Takže mě se, možná překvapivě, na filmu nejvíce líbilo to kecání, které bylo dost vymazlené, vychytané a hlavně zamyšleníhodné, i když ta závěrečná pointa ne že by byla špatná, spíš jen podle mě trochu špatně (hlavně špatnými slovy) podaná. Film samotný mi nějak extra moc amatérský nepřipadá, ba naopak, to jeho "levné" (dalo by se říct i televizní) zpracování mi dost sedlo, vůbec nijak mi nevadilo a ani nijak neuškodilo samotnému příběhu. Spousta českých neamatérských filmů, na které se sežene spousta peněz, dopadla mnohem, mnohem hůř. Herecké výkony dopadly lépe, než jsem čekal, obzvláště Ďábel/Max mě strašně bavil, jak svým projevem, tak neuvěřitelnými hláškami ("Když jsem říkal, že můžeš všechno, nemyslel jsem si, že to přežije!"). Ten se fakt povedl. Takhle bych si ho klidně i představil - žádný od prvního pohledu jasný týpek, ze kterýho ta "temnota a zkaženost" sálá třista metrů kolem, ale pohodový, obyčejný týpep od vedlejšího stolu v hospodě, který je démonický tím, co říká, ne tím, jak vypadá. Jediným závažným negativem filmu tak zůstává jeho délka. Mohlo to být trošku kratší. Jinak překvapivě slabě nadprůměrné dílko a (doufejme) dobrý začátek něčeho jako nové vlny českého hororu, pokládající laťku, kterou budou další následovníci už jen zvyšovat a nepodlézat. Neberu žádné ohledy na to, že to je český film, nejsem žádný vlastenec, dávám střízlivých 3,5*. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zvláštní je, že ačkoli je tento film o tři roky starší než jeho bratříček Total detox, na první pohled vypadá daleko lépe a profesionálněji. Obitus odpustí, ale pořád je to velká amatéřina a je to cítit z téměř každého záběru. Hlavní problém bych viděl u (ne)herců - kromě Barbory Mottlové, které to mimochodem velice slušelo, to byla naprosto prkenná polena. I když někdy sympatická (František Ringo Čech, teda pardon, Max). Dialogy uvěřitelné a reálné, to je velké plus, ale k čemu to je, když postavám moc nejdou přes pusu? Levné gore bylo prima, což o to, Vojkůvka bude stejnej úchylák jako já, za to tleskám, ale druhá polovina zbytečně dlouhé stopáže se stejně vlekla. Ač to čistě za sebe považuju za zbytečné, pokus zakomponovat myšlenkové poselství do exploitation filmu je zajímavý nápad, ale šlo by to udělat lépe, než abych jen celou druhou hodinu čekal na konec. Nic proti hlubším hororům - ale když už mám minimální rozpočet a naprosté neherce, staral bych se spíš o pořádně krvavou jízdu, než abych koukal na dva strejce, co naučeně odříkávají repliky. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Na české poměry konečně fajn podívaná.Amaterský exploitation,který se skoro muže rovnat s některými slavnějšími kolegy z celého světa.Amateřina je z toho samozřejmě cítit každým coulem,ale to možná o to víc dává na intenzitě dobré ponuré atmosfery.Celková zápletka se mi líbila moc,některé scény byly více než dobré(viz.znásilňování,aj..).celkově jsem rád,že se češi také rozhoupali a udělali film podobného rázu.3.5 * ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně film nad očekávání zajímavý a dobrý.Teď se vykašlu na něco jako ,,herecké kreace",nebo ,,celkový umělecký dojem",ale jak jsem se už zmínil v komentáři Nádherný život Sačiko Hanai,je pro mě důležité,abych alespoň jednou za čas taky viděl něco jiného,než všechny ty umělohmotně kvalitní snímky.Pro mě je tohle tisíckrát zajímavější a přínosnější,než ty přemoudřelé pokusy o něco,kdy často ani na pokus nedojde a zůstane jen u zapšklého rádoby zainteresovaného pindání, jako že vo něčom.Takže tohle je pro mě další důkaz,že když někdo chce ,alespoň něco umí (a nejen žvaní) a baví ho to,jde a s chutí sobě vlastní a dle možností si zafilmaří.No a my obyčejní kozumenti tak alespoň čas od času máme možnost na tom zahlceném filmovém stole najít něco jiného.(jeden můj kamarád jednou - omluvme jeho troufalost,byl ožralej- zajímavě definoval konzum,alternativu a undergound,-takže konzum jako že upečená kachna,umí to každý a každý to sežere,--alternativa,-což takhle kachnu za syrova?.-- a underground,- prdel a srdce z tý syrový kachny)--Na konci filmu mě dost pobavila vrtačka,-od Fulciho přes Aronofskyho. A za ten nápad s názvem filmu,-parafráze Wiseho filmu Někdo tam nahoře mě má rád,bych autorům dal hubana.--Pod komentář Tuxeda se klidně podepíšu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama