Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný osud manželského páru se změní po útoku na Pearl Harbor, když muž narukuje k námořnictvu. Jeho žena Goldie Hawnová je náhle nucena postavit se na vlastní nohy...  Jack a jeho žena Kay jsou šťastní. On je silný a rozhodný, ona na něj ve všem spoléhá. Žijí spolu v malém útulném domečku. Kay každý den uvaří a uklidí, aby bylo vše připraveno, až se Jack vrátí. Oba svorně pohrdají sousedkou, barovou tanečnicí Hazel, která je jejich pravým opakem. Po útoku na Pearl Harbor Jack narukuje a Kay je opuštěná. Aby pomohla své vlasti, nastoupí do továrny na výrobu letadel. Tam potká Hazel a časem se obě protikladné povahy spřátelí. Kay nesmírně obdivuje Štístko, šéf jejich odpolední směny, mladý a pohledný muzikant. Ona ale odmítá pozvání do baru, kde Štístko hraje. Jednou ji Hazel oblékne a učeše a z Kay je náhle sebevědomá a atraktivní žena, ne domácí putička. Nakonec Štístkovi podlehne a zamilují se do sebe. Když spolu slaví Štístkovy narozeniny, přijede Jack na chvíli domů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Filmy Goldie Hawn považuji za odpočinkové a příjemně natočené. Ani tady jsem se nezmýlila. Kay spolu s ostatními ženami nastoupí po útoku na Pearl Harbor na uvolněná místa do továrny a její život dostává jiný nový směr. Už to není jen hospodyňka, která se stará o blaho svého muže. Nabývá sebevědomí s podporou své sousedky Hazel a občas neví, co si se svým novým postavením počít. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Skutečně netypická komedie z dělnického prostředí a druhé světové války, kdy muži šli bojovat a ženy do továrny po dobu jejich nepřítomnost. A zvláštní role pro Goldii Hawn. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Demme natočil dva parádní filmy a zbytek jeho filmografie zřejmě za moc nestojí. Dokonce zde Kurtík ani nehraje nějakého chlapáka, ale člověka, který se vyhnul vojně s Japončíkem. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Naozaj ie je toľko filmov vo svetovej kinematografii, ktoré by s takým uznaním priznali, že vojna vždy doľahne aj na ženy a niekedy tak, že sa vyrovnajú mužom. Tento film sa o to pokúsil. A úspešne. Romantická dráma režírovaná Jonathanom Demmeom "...a po šichte swing" zobrazuje osudy obyčajných ľudí v Amerike vojnových 40tych rokov. Je príbehom mladej ženy, ktorej muž odišiel bojovať do vojny. Sama chce prispieť svojím dielom a odchádza preto pracovať do továrne ako šička. Tu sa však stretáva s príťažlivým mladým mužom a čakanie na koniec vojny je tak dlhé. .. Opäť raz spolu Goldie Hawn a Kurt Russell a opäť im to veľmi pristane. Vynikajúco vykreslená doba 40tych rokov, krásne kostým, autá a samozrejme aj super Swing hudba. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Komediální žánr není na místě, film postrádá jedinou situaci, které byste se mohli zasmát. Docela ze života, alespoň takhle "na dálku", myšleno regionálně a hlavně i časově. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

A já myslel, že to bude komedie. Svým způsobem ošklivý film. Technicky vzato, není div, že se Goldie s Kurtem dali dohromady. Jen se na ně koukněte. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film z jedněch mých oblíbených let a to let 40 tých,kde je perfektně vyobrazena doba války na příkladů odloučených vztahů a ukazuje,že nic není černobíle a že jak se říká ve filmu válka si bere na každém svoje.Navíc perfektně zahrané od všech herců.85 % a pět hvězd.A doplňuji,že je vidět,že režisér opravdu umí ( teď jsem zjistil ,že má za sebou Mlčení jehňátek a Philadelphii....) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jediným reálným východiskem ze Světové hospodářské krize byla Druhá světová válka. Roztočila kola ekonomik po celém světě, chlapi stříleli munici na frontě a ženy ji pro ně vyráběly po nocích ve fabrikách. Pojem "žena v domácnosti" přestal existovat, totálně nasazeni byli i Spojenci- ovšem dobrovolně. Cena byla vysoká- přes 70 milionů obětí, které nás posunuly do atomového věku, věku antibiotik, tryskových letadel a dalších vymožeností, jejichž objevení výrazně urychlila válečná vřava. Náš film je zaměřen na ženy, jejich válečné výrobní úsilí a samotu bez mužů, občas ovšem zpestřenou vojáky na dovolené. Naivní příběh blondýnky a její kamarádky barové zpěvačky je na hranici "knihovničky večerů pod lampou", ale koukat se na něj jakž takž dá. Nicméně dneska už se to točí jinak. A nadčasové to rozhodně není. 55% ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh z období druhé světové války, ale tentokrát očima amerických žen, jenž zůstali doma a zatímco jejich manželé se vydali na frontu bojovat, ony "narukovali" do továren vyrábět zbraně, letadla, zkrátka vše, co je ve válce potřeba. Podobně laděný film jsem zatím neviděl a musím připustit, že to pro ženy, přestože válka skončila, muselo být docela těžké, vrátit se zase do starých kolejí "ženy v domácnosti". Nejvíc mě ve filmu dostala totiž právě ta část, kdy válka končí a všechny ženy jsou po těch letech propuštěny a loučí se s touto životní etapou. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele

Spíš než komedie je to romantický drama se špetkou válečnýho patosu. Odehrává se na pozadí druhý světový války v prostředí americký domácí fronty, kde ženy dočasně zastupujou v průmyslu chybějící muže. Samotná romantická zápletka neni zas tak zajímavá (ikdyž špatná taky ne). Hlavní je neotřelej námět, a jeho výborný provedení. Kamera, hudba, výprava, kostýmy, herecký výkony - všechno navozuje realistickou dobovou atmosféru a vtahuje do děje. Prostředí montovny bombardérů je hodně zajímavý; zvlášť s ohledem na ženskou část směny. Všudypřítomnej swingovej podkres místama doplňuje Kurt Russell, sázející parádní sóla na trubku. ()

Jovansee 

všechny recenze uživatele

Je úplně jedno, že se snímek odehrává v prostředí druhé světové války, tam kde jsou Goldie a Kurt spolu, tak je to vždycky skvělá podívaná. Krásné retro a pocta všem ženám nejen z té doby! "We Can Do It!" ()

padina 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za Goldie, jedna za Kurta, i když je to jejich snad nejhorší film. Za víc to opravdu nestálo. Kdyby to bylo natočeno v těch čtyřicátých letech, snad těsně po válce, možná bych pochopila, proč tohle dílko mělo spatřit světlo kinopromítaček. ... O tom, jak válka lidi mění, bylo natočeno mnohem víc a mnohem lepších filmů. ... V některých chvílích mi atmosféra připomínala budovatelské filmy z našich padesátých. ... Příběh je plytká, stokrát, a opět lépe, zpracovaná romance husičkoidní vdané paničky a stejně inteligentního, leč pohledného, mladíka, která očekávatelně jinak skončit nemůže, protože kdo by si troufl hrdinného Pepka námořníka.... (mimochodem, Ed Harris je tu odporně odpudivý typ amerického manžílka)... Ani druhá linie Hazel a Biscuita nepřinesla nic origináního. Nuda, klišé a klišé, nulový humor, scénář i režie tuctová facha. ()

Reklama

Reklama