Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Néééé, tohle néééé. Skoro dvě hodiny totální nudy, které vůbec neutíkaly. Nechápu, že jsem něco tak zdlouhavého dokoukal. Předvídatelné, klišovité, (pod)průměrné. Samuel L. Jackson je pan neherec a co film, to totální averze. Kerry Washington není komparzistka, uživateli Dubro, doopravdy není. Je krásná a její výraz byl jedinou věcí, která mě držela nad vodou! __ Neil LaBute potápí všechno a všechny! ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Znepokojujúce, to áno... Kerry sa mi vo svojej úlohe tiež páčila, ale ten zvyšok bola čistá urážka môjho už aj tak dosť chabého intelektu. Musel som sa veľmi snažiť vcítiť do príbehu, aby som neumrel čistou nudou. A vtiahnutie kľudne aj do stupídneho deja by mala byť pri obdobných hollywoodskych prvoplánovkách samozrejmosť... Tu dej bol síce relatívne jednoduchý, ale potentný, z čoho sa dalo vyťažiť 100x viac. Pre mňa nutné zlo, pri ktorom tie "lepšie" (scenárovo, herecky, atmosfericky viac prepracované) filmy, ktorých nás spoza veľkej mláky ostrelujú, nemôžeme považovať sa samozrejmosť. Suma sumárum: Na mňa táto fušerina pôsobila ako reklama na ostatnú hollywoodsku produkciu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson v thrilleru režiséra Neila LaButeho, který měl na svědomí hrůzně natočený remake s názvem Rituál. Polepšil se? Smutně musím konstatovat, že ne. Nevím, jak to pan režisér dělá se scenáristy svých filmů, nebo si snad píše scénáře nakonec kompletně sám a předělává je k obrazu svému, ale jeho filmy nejenom, že nemají šťávu, ale ani smysluplný příběh. Třeba tenhle thriller celou zápletku staví na rasistickém vnímání afroamerického policajta vůči sousedům (smíšená dvojka - běloch s indiánskými předky a Afroameričanka), které postupně a nenápadně terorizuje. Jenže to by hned v úvodu nesměla být scéna, kde policajt naprosto v pohodě komunikuje s čínským sousedem. A podobných blbostí se začne během neskutečně nudných minut vršit více a více. Třeba neskutečná slepota mladého manželského páru, kdože je tím tajemným zlodějem a ztrpčovatelem jejich životů, je až do nebe volající. Rasismus postavy Samuela L. Jacksona je z rodu papírových klišé, neopodstatněná jakkoliv psychologicky nebo motivačně. A aby to bylo jo zajímavé, tak když v pozadí začaly hořet losangelské lesy, šup s tím do všech závěrečných záběrů, aby to ozvláštnilo film. Neozvláštnilo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další thriller o zlu, které se zda být nedotknutelné, tentokrát ve formě idealistického a vlsatně po všech směrech vyšinutého policisty. Vše začíná terorem psychickým a končí terorem fyzickým. Typický půrměrný thriller na jedno podívání, kde L. Jackson docela potěší ale naskriptovaný scénář vypointovaný do přepísklého finále už méně. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Ideální sousedy si člověk nevybere. Zjistí to smíšený mladý manželský pár Chris Mattson (Patrick Wilson) a Lisa Mattson (Kerry Washington) poté, co se nastěhují do svého vysněného domu. Zjišťují, že mají za souseda černošského policistu Abela Turnera (Samuel L. Jackson), který sám vychovává svoje dvě děti a nijak nezastírá svoje rasistické názory. Mladí manželé jsou ze strany souseda vystaveni psychickému nátlaku a situace se neustálými naschvály vyhrocuje k tragickému finále, které navíc ještě podtrhuje blížící se požár...Civilní herectví Patricka Wilsona a Samuela L. Jacksona drží film malinko nad průměrem. Nebýt scénaristické nedotaženosti či rovnou bezradnosti s koncem, který je na psychologické drama, kterým "Dům na špatné adrese" zbytečným, byl by film možná trochu lepší. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Tetování KPW na levém rameni Patricka Wilsona (Chris) znamená Kalin Patrick Wilson, jméno jeho prvorozeného syna. (Dr Lizal)
  • Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, kterému bylo dovoleno používat slovo „fuck“. (Dr Lizal)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama