Reklama

Reklama

Dvoudílná minisérie natočená podle populárních fantasy románů anglického autora Terryho Pratchetta. V první části je naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) na dovolené v Ankh-Morporku. Vzplane oheň a on uprchne z města s nekompetentním čarodějem jménem Mrakoplaš (Sir David Jason). Dvojice se vydá na dobrodružnou cestu, aniž by si byla vědoma, že se ji pokouší vystopovat arcikancléř Neviditelné univerzity, aby znovu zachytil silné kouzlo v Mrakoplašově hlavě… Ve druhé části naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) a neschopný čaroděj Mrakoplaš (Sir David Jason) spojí síly s úctyhodným hrdinou Cohenem (David Bradley) a zachrání obětní pannu Bethan (Laura Haddock). Sledováni čaroději a žoldáky, které vyslal nelítostný nový arcikancléř Neviditelné univerzity se tito čtyři vydali do Ankh Morporku. Mezitím se zlověstná červená hvězda zvětšuje… (TV JOJ)

(více)

Recenze (255)

Trakat 

všechny recenze uživatele

Na TV film ohromující výprava, slušné efekty a skvělá muzika. První díl s akcí trochu pokulhával, ale druhý to rozhodně vynahradil. Jsem fanoušek Terryho Pratchetta, a proto dám 4*. Většina hereckých výkonů totiž byla ostudná a za "retardovaného" Patricije, který pro mě představuje osobu s nejsilnějším charakterem v Terryho knížkách by si někdo zasloužil slavnou facku od Archieho z Rocknrolly. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Čitateľov Plochozeme (či snáď Zemeplochy) to nepochybne poteší, divákov ľahkej fantasy tiež, no nič náročnejšie sa od toho čakať nedá. Je to z lacnej televíznej produkcie a triky sú tomu primerané. Z hereckého šatníka vytiahli pár obnosenejších kúskov (ako Irons, Curry či Cosmo) a dali si "ušiť" i lacné novinky, no na ten rozpočet to rozhodne poteší. Je to dostatočne výpravné, v rámci žánru nudí len málo a sleduje sa to vcelku príjemne. (70%) ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery Marně hledám odkaz na pokračující film neb to mělo otevřený konec a teď nevím jestli to kolem té hvězdy vyberou! Nicméně jsem byla uklidněna, že je to dvoudílný snímek, takže se má tepová frekvence brzy dostala do normálu. Co k tomu říct ... jsem nadšená! Fantastické dobrodružství, které mě snad konečně rozhoupe k zakoupení prvního dílu Zeměplochy a pak dalšího a dalšího a dalšího. Bavila jsem se od začátku. Seana jsem v roli turisty z planety Vimperk skoro nepoznala, nějak odposledně povyrostl, né? Jeho hláška při příchodu do hostince mě rozsekala "Chci vidět všechno! Chci vidět trh s otroky, kurví díru a pravou hospodskou rvačku!" Ovšem čaroděj Mrakoplach, jenž nebyl schopen od založení Nebeské univerzity dokončit první stupeň, byl krásně ztřeštěný a spolu s hruškovou truhlou tvořili zajímavou dvojici. Jeho výkřik při zásahu šípem "AU, kurnik!" mě dostal doslova pod stůl. Vtipnou kulturní vložku tady tvořil i drsný smrťák se smyslem pro houmra. Ovšem dračí doupě nemělo chybu a pokud chcete nějakého draka spatřit na vlastní oči, musíte na něj věřit! jinak ... bohužel. ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Celkově slabší, než Hogfather - daleko míň pratchetovských vtípků, daleko více nudných scén. Přestože byl film natočen podle dvou knih, děje je daleko méně. Jinak ale na tv film skvělé triky (zvláště v závěru) a smrť byl jako obvykle dokonalý, těším se na adaptaci, kde bude mít právě on hlavní roli. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkně zpracované, to ano, ale Barva kouzel zrovna nepatří k mým nejoblíbenějším příběhům Zeměplochy. Najdou se na ní zajímavější a dle mého názoru lépe napsané kousky, které by stály za filmové zpracování. Třeba se někdy dočkám filmových Pyramid, Sekáče nebo Morta a rozvinutí Pratchettových geniálních obrazů a humoru v plné parádě. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o zfilmování dvou knih, které na sebe navazují. „Barva kouzel“ je předlohou první části filmu a „Lehké fantastično“ té druhé. (artuš)
  • Film měl premiéru v Curzon Cinema v Londýně 3. března 2008. (Terva)
  • Většina lidí, co hrála rozzuřený dav "Star people" a zákazníky v hospodě "Prokopnutý Buben", jsou Zeměploští fanouškové. (Bakllazaan)

Reklama

Reklama