Reklama

Reklama

Fimfárum – Do třetice všeho dobrého 3D

  • Slovensko Fimfárum (více)
Trailer 2

VOD (1)

Stručně o nových pohádkách: V pohádce Jak na Šumavě obři vyhynuli se štáb filmového týdeníku vypraví do šumavských hvozdů odhalit pravdu o tom, zda tam opravdu žijí nebo nežijí obři, hrající pradávnou hru „na většího“.
V pohádce O kloboučku s pérkem sojčím aneb Král měl syny, zavolá si ale pouze dva, neboť syna Honzu nikdo nebere vážně. Vysoko v horách si zapomněl klobouček se sojčím pérkem a teď se mu po něm ve stáří zastesklo. Cesty do hor jsou však složité a je otázkou, zda dojede Rychlomilův Bugasseratti nebo Bull-Bagr Speciál královského syna Siloslava. Nebo že by přeci jen moped třetího Honzy? A může se královský syn stát absolutním mistrem světa všech závodů a všech kategorií?
Nejdelší pohádka Rozum a Štěsti řeší kardinální otázku, zda se dá žít bez Rozumu nebo bez Štěstí. Když pak spolu pan Rozum a pánisko Štěstí uzavřou sázku, rozhodnutí o jejich nepostradatelnosti má potvrdit hloupý pasák prasat Ludvík.

V novém Fimfáru jsou vedle tradičních fimfárovských tvůrců (tandem Vlasty Pospíšilové a Petra Poše) úplně mladí, začínající tvůrci, pro které je to příležitost prokázat svůj talent a ukázat poprvé svoje nadání divákům ve všech českých kinech i v zahraničí. Nejkratší pohádku natočilo mladé dámské duo Kristina Dufková a Denisa Grimmová Abrhámová. V nejdelší pohádce se pak režisér David Súkup spojil se španělskou výtvarnicí Patricií Ortiz Martinéz. Je to první Fimfárum, ve kterém jsou ženy v přesile. Vedle Jana Wericha tentokrát tvůrci vyzvali ke spolupráci např. Otu Jiráka, Jiřího Macháčka, Miroslava Krobota, Romana Říčaře nebo Miroslava Vladyku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

Melios 

všechny recenze uživatele

Do tretice všetko dobré? No nepovedal by som. Po druhom diely som čakal nejaké suprové finále ,ale dočkal som sa len obrovského sklamania. Miesto nejakých super poviedok som tu dostal nejaké nezmysly z moderného diania ( u druhej poviedky ma išlo od hnevu roztrhať ) a jediná poviedka ,ktorá za niečo stojí je tá posledná. Tiež môžem svoje povedať k 3D animácii ,ktorá je tu zbytočná a hlavne je neskutočne nevkusná a odporná. Vlastne nechápem kde sa stala chyba ,všetko vyzeralo tak očarujúco skvele a nakoniec to dopadlo tak ,že sa z nejakých záhadných okolností už nepodarilo spojiť víziu filmárov a Wericha. A ja stále nechápem ako je to možné! Veď to už v minulosti dokázali! Ale úplná katastrofa to nebolo ,len z toho bohužiaľ vznikol ťažký priemer a vrchol rozprávkového nevkusu ( urobiť stredovekú rozprávku s modernými vymoženosťami a poviedku kde sa neudeje nič je teda fakt úroveň :/ ). Za super poviedku o šťastí a rozume dávam slabých 60% Not great, not terrible....Čo by si o tom asi pomyslel Werich? ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

První příběh s Šumavskými obry je vyloženě slabší. Zbylé dva jsou pak úplně v pořádku. Stále jde o kouzelné a velmi originální pohádky velmi originálně provedené. Nevím jak vy, ale já jsem pyšný na to, že něco podobného vzniklo u nás. Za originalitu a originalitu plný počet. I když to má své mouchy a nedostatky, pořád je to lepší než ty voloviny od Disneyho. ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Bolo to milé. Dokonca milšie, ako som čakala. Bábky mám rada, Wericha ešte radšej. Najviac ma potešili asi všetky tie drobnosti, ktoré sa v 3 rozprávkach nachádzali - fotka Kája G., vykupovanie železa a fliaš, ruleta, Bugasseratti, gúgl aj prasiatka. A hláška s pivom v Klouboučku stála za to. Už teraz sa teším na prvé dve Fimfára, ktoré som ešte nevidela a o ktorých si myslím, že budú ešte oveľa lepšie. (predpremiéra v 2D verzii, 26.4.2011, PC Aupark) ()

Hisnuklusi odpad!

všechny recenze uživatele

Tyyyjo. Tak to bych ani neřekl, že to jde tak posrat. Co s tím Fimfárem najednou udělali tyyjo? První dva díly byly naprosto skvostné, já nechápu, jak je možné, že se tohle třetí od prvních dvou tak strašně a obrovitánsky liší. Tohle je jako zlý, třetí, zlý, rozmazlený, zlý, zlý, zmutovaný a šeredný bratr dvou krásných a hodných miminek. nechápu. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

Zďaleka nie tak dobré ako Fimfárum Jana Wericha z roku 2002 a takmer o triedu horšie ako Fimfárum 2, ale napriek tomu, i keď som si vedomý mnohých odnoží, vďaka ktorými toto dielo utrpelo, sa mi nesmierne páčila posledná poviedka o Rozume a Šťastí. Tá vizuálne dobre korešpondovala s časom a textom. Ale napriek tomu by som jej kolonku Jana Wericha nepripisoval. Do tretice už si asi každý režisér mohol skúsiť radšej spraviť niečo na vlastnú päsť. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Je to první Fimfárum, ve kterém jsou ženy v přesile. [Zdroj: MAUR Film] (Bart)
  • Stejně jako tomu bylo druhého dílu, film se nenatáčí na kameru, nýbrž se jednotlivé sekvence snímají digitálním fotoaparátem. Výhodou je rychlost a cena. (hippyman)
  • V největší scéně se sešlo najednou 29 loutek. Jestliže uvážíme, že počet pohyblivých částí na jedné loutce může být až 40 (oči, obočí, všechny klouby, včetně pohyblivých špiček nohou) a vynásobíme to počtem loutek na scéně, tak při natáčení jednoho záběru musel animátor s loutkami udělat 1200 pohnutí v jediném snímku, což vynásobeno počtem snímků na průměrný záběr (cca 6 vteřin) znamená, že v tomto jediném záběru musel udělat skoro 174,000 pohybů s loutkou. Ano, možná nemusel hýbat se všemi najednou, přesto o 100.000 pohybech se určitě hovořit dá. (POMO)

Reklama

Reklama