Reklama

Reklama

Jugeodo haepi ending

  • Jižní Korea 죽어도 해피엔딩 (více)

Obsahy(1)

Úspěšná herečka Ji-won měla mít klidné vánoční svátky. Ráno musí brzy vstávat, aby převzala cenu za svůj herecký výkon. V jejím domě s ní zůstává její manager, který ji popohání do postele. Jenže v tom okamžiku se u jejích dveří tlačí jeden nápadník za druhým – mafiánský boss (jehož dva poskokové parkují před domem), univerzitní lektor, americký hejsek a režisér filmu, ve kterém Ji-won hrála. Před domem na vše dohlíží detektiv se svým pomocníkem, a do domu se právě vkrádá lupič převlečený za Santa Clause. Začíná večer plný nedorozumění, romantického poblouznění a podivných náhod i nehod. Kdo získá ruku půvabné Ji-won? A kdo to vůbec přežije? (Natascha)

(více)

Recenze (34)

Matty 

všechny recenze uživatele

Krásná a prestižní cenou čerstvě certifikovaná herečka – všichni po ní touží. Jsou Vánoce a ji čeká trojnásobná nabídka ke sňatku. Než se však rozhodne, pro koho vlastně tluče její srdce, mnoho jiných srdcí tlouct přestane. Jakkoli námět i název nasvědčuje opaku, Veselé zabíjení není jedním z těch „zlých“ jihokorejských filmů (Die Bad, Barking Dog Never Bite), nýbrž rozvernou vánoční komedií. Pravda, oproti jiným vánočním komediím je v téhle o nějakou tu mrtvolu více, ale když už nic jiného, muzikálově rozšafné závěrečné titulky vás přesvědčí, nakolik vážně to tvůrci celé mysleli. Jednotlivé „nešťastné náhody“ jsou výborně propojené a je jich dost, aby pokryly celou stopáž. Kvalita vtipů nikdy zbaběle nepodlézá předem stanovenou laťku, naopak si ji sem tam dovolí ladně přeskočit („Samara“ vylézající z televize) a jako všem jikorokejským filmům je i tomuto vlastní maximální formální vypiplanost. Začnou-li se vám během vánočních svátků zajídat české pohádky a kapří kosti, objednejte si suši a koukněte na tuhle relaxační delikatesu. V mžiku vám spraví náladu. 85% ()

May 

všechny recenze uživatele

Strhujici komedie o rade nestastnych prihod srsici skutecne zavideni hodnymi napady, ktere divaka skutecne nenechaji ani vydechnout natoz premyslet o pravdepodobnosti ci nepravdepodobnosti jejich uskutecneni. Komedie roku 2007 a zaroven jeden z mala filmu, ktery se drzi pouze u sveho komedialniho zanru. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pefektní likvidovačka ve velkém stylu! Nechyběl humor, originalita a zabíjení. Ulítána Ji-won prostě neměla chybu. Škoda jen, že ten Američan umřel tak brzy..ten se mi totiž líbil nejvíc. 3,5* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Na tenhle bujarý vánoční večírek filmová herečka Ji-won jen tak nezapomene. Věřte, že hrozen nápadníků v jejím obyváku je ten menší problém... S 200 Pound Beauty je pro mě Happy Killing nejlepší korejskou komedií roku 2007. Ačkoliv se prakticky celá odehrává v jednom baráku, má šmrnc, nápady, nepostrádá vhodný komediální timing, trochu černého humoru a je stylově natočená. K maximálnímu hodnocení mi chybí jen nějaký ten památný, bránici trhající okamžik. A borce Jeong Du-honga s katanou šlo využít určitě lépe. 9/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale od týhle komedie sem prostě čekal víc, sice se celkem často objevujou perfektní komediálním nápady, ale jako celek to nějak nedokáže úplně strhnout, aby se člověk bavil a se zaujetím čekal, co se za drsnej vtípek urodí dál, ale za scénku, kdy záběr plynule probíhá svisle skrz dům až na detektiva na záchodě a za tu s jukeboxem prostě musim hvězdičku přidat, to bylo perfektní ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Původní francouzský film se mi zatím nepoštěstilo zkouknout, ale Jugeodo haepi ending je film, který ničím zvláště nevyčnívá i když je zajímavý a vtipný, tak byl příliš sterilní, než aby mě vtáhnul naplno do příběhu a vyvolal tak u mě nekontrolovatelný záchvat smíchu na který jsem normálně u korejských komedií zvyklý, nenudil jsem se a dobře pobavil, nic víc nic míň . Scéna s Jukeboxem byla vynikající. Dobré 4 *. 70 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená juhokórejská komédia. Má dosť dobrý príbeh o uznávanej herečke, ktorá chce len v pokoji stráviť štedrý večer, aby hneď na druhý deň so svojim agentom letela na filmový festival, ale navštívia ju všetci jej nápadníci a zhodou náhod začnú postupne umierať a kazí sa všetko, čo len dá. A navyše v okolí kradne zlodej a pred domom stráži detektív. So spracovaním som nadmieru spokojný, je to správne bláznivá komédia bez jediného slabého miesta a zbytočného úvodu, úplne celá sa odohráva len na jednom mieste, je správne gradovaná a tak je radosť pozerať, ako sa všetko, čo len môže kazí a takto to vydrží až do konca, ktorý kvôli neustálej zábavnosti príde dosť skoro. Čo sa týka humoru, tak ten je takmer všadeprítomný, tu sa už Kórejci nedržali na uzde, ako vo väčšine svojich humorných filmoch, ale natočili plnohodnotnú bláznivú komédiu plnú prehrávania a bláznivých situácií, ale je to správne podané, takže som sa bavil po celý čas, viaceré situácie sú skvelo vymyslené, hlavne ma dostala scéna s televíziou alebo hracím automatom, no je ich plno. Herecké obsadenie je na tom dobre, všetci hrajú presne to, čo majú, takže nemôžem nikomu nič vytknúť, výborná hlavná hrdinka Ye Ji-won a plno výborných vedľajších postáv na čele s perfektným detektívom Jang Hyun-Sungom. Réžia a technická stránka sú výborné, presne, ako sa na takúto komédiu patrí a veľkým plusom je aj celá tá vianočná atmosféra. Happy killing určite nepatrí medzi vrcholy žánru a to ani vo svojej krajine, ale je to nadmieru zábavná a nápaditá komédia bez výraznejšej slabiny. 77% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Než jsem začal po první hodinu usínat, tak jsem se docela bavil. Výbuchy smíchu to určitě nebyly, ale šlo to. Za to usínání mohla z větší míry nahromaděná celodenní únava, ale i film, který mě přes svou stylovost a neustálou potřeštěnost ala Čtyři svatby stačí drahoušku nedokázal pořádně strhnout a v podstatě ani udržet v bdělém stavu. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Barák plný postav, kterým se postupně dějí různé nepříjemné nehody... Crazy taškařice, kterou bych očekával spíše od Japonců. Zápletka je tak neuvěřitelná, že svými ulítlými nápady překonává i americkou produkci, kterou se (předpokládám) inspirovala. Občas je to až nepříjemné, některé fekální vtipy jako by vypadly z komedií bratří Farrellyových. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Remake francouzského filmu Vraždí z lásky (kdysi vysílaný na TA3), který je ale víc ztřeštěnou komedií než originál. Některé prvky jsou až přehnaně nadsazené (např. zapalovač pana detektiva) a nejsou tu takové cynické hlášky. Jukebox zůstal, ale chybí tu geniální konec původní verze. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tenhle film prostě uvádí do praxe běžné konverzační vsuvky korejského jazyka typu: "Chceš umřít?" ... "Zabiju tě". Velmi povedená situační komedie s vsuvkou i pro milovníky asijských hororů. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Tedy chvilemi jsem se hodne nasmal, ale opravdu hodne. Velmi vydareny korejsky remake francouzske komedie Serial Lover: Vraždí z lásky. Musim rict, ze tato skutecnost mi nebyla zprvu znama, ale neustale jsem myslel na to jak moc (v tom dobrem smyslu) mi tento film pripomina prave blaznive francouske komedie. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Opět dobrý nápad a pokulhávající zpracování. Nemůžu si pomoct, ale podobných filmů je mi líto - je tu tolik scén, které by měly rozesmát, ale vždy nějaký detail pokazí dojem a zamýšlený humorný okamžik vyzní naprázdno. Problém je, že se snaží být žánrově nevyhraněný, autor asi usiloval o něco víc než crazy komedii, ale docílil opačného efektu. Film ve mě vyvolává spíš pocit trapnosti, rozpačitosti a úsměv jen občas; ještě, že konec je typická crazy komedie. 55% pozn.: Musím to někdy zkouknout znovu, možná jsem byl moc zaujatej. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně vtipné (v některých scénách jsem dostávala záchvaty smíchu), i když zároveň mírně morbidní, ale to patřilo k tomuto druhu humoru. Lepší čtyří hvězdičky dávám právě za velkou zábavnost, překvapivost a nečekanost. Ten malý kousek k pěti hvězdičkám chybí jen z důvodu mírné nevyrovnonosti, protože legrační scény sem tam střídají táhlé scény s minimem vtipu a děje, hlavně tedy v první třetině filmu. Umírněny začátek filmu se však dá omluvit, pak už se to veze a bláznivého humoru je až až. ~(4,3)~ ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Komedie přetékající nápady, kde díky bláznivosti a podání mi bylo naprosto jedno jak ujeté či pravděpodobné to je... Jednoduše jsem koukal, smál se a naprosto netušil, co přijde dále a to co přišlo mě vždy uvtrdilo v tom, že toto je skvělý film, který si nehraje na vážný film, o své bláznivosti ví a dává jí šmrnc... Bláznivé, milé, nápadité, vtipné, skvělé! Snímek se drží čistě komediálního žánru a takových je málo.... (scénu v jukeboxu jsem si musel pustit několikrát, jelikož ta je dokonalá!) ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov, ktoré ma nenechajú ani na sekundu vydýchnuť. Ešte sa mi nestalo, že by som pri filme bola toľko sústredená, tak napäto čakala, čo sa bude ďalej diať a ani jediný raz nezívla, som milo prekvapená, že to vôbec niekto dokázal :) Všetko sa to začalo "neškodnou" hádkou v kuchyni, ale nikto nečakal, že to spustí plnú radu nešťastných príhod. Skvelá komédia pripomínajúca americký A Series Of Unfortunate Events prevarená na kórejský spôsob. Tie zúfalé ksichty u kórejkách ma vždy dostanú :-) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Nomusim říct, že tohle byla bláznivá šílenost. Některý situace se mi líbily, ale celkově mi to přišlo takový moc ukřičený, přehnaný a i herecké výkony mi přišli až moc vyumělkovaný. Už bych to asi nikdy vidět nemusel. Za mě 30% :) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená komédia, ale neodporúčam slabším povahám, pretože veľmi čiernym humorom sa tu teda vôbec nešetrí, čo sa nemusí pozdávať každému. Celé sa to odohráva v podstate v jednom dome. Prvá hodinka bola vynikajúca, plná toho najlepšieho čierneho humoru, v poslednej polhodine tomu mierne dochádzal dych a zakončenie filmu by som si vedel tiež predstaviť oveľa zaujímavejšie ako "suchým" odchodom postáv zo scény. K 5* tomu ešte chýbala prepracovanejšia posledná polhodinka, no menej ako 4* v žiadnom prípade, kedže som sa výborne bavil. ()

Reklama

Reklama