Reklama

Reklama

Cheot nun

  • Jižní Korea 첫눈 (více)

Obsahy(1)

Kim Min (Jun-gi Lee) se narodil v Soulu (J.Korea) a doposud tam i spokojeně žil. V létě roku 2004 však odešel na rok do Japonska, aby následoval svého otce, který je hrnčířem. Ačkoli neumí japonsky ani slovo, hned zpočátku svého příjezdu se při prohlídce Kjóta (město v Japonsku) seznámí z pohlednou Japonkou Nanae (Aoi Myiazaki), do které se okamžitě zamiluje. Netrvá to dlouho a Min se i přes výraznou jazykovou bariéru z Nanae intimně sblíží. Krásný a dokonalý vztah odolává všem překážkám, až ztroskotá na nechtěném ač nuceném odjezdu Nanae z města. Min je otřesen nečekaným odjezdem jeho milované a marně ji po celém městě hledá. Po chvíli pochopí, že v pátrání nemůže uspět a protože už nemá důvod nadále zůstávat v Japonsku, vrací se zpátky do Soulu. Proč Nanae bez rozloučení odjela pryč z města? Splete jim osud jejich cesty znovu dohromady? (Káronoš)

(více)

Recenze (53)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Korejsko-japonsky romanticky film s nadhernymi scenami z Kjota, kde mlady Korejec, ktery neumi japonsky, potka jeste mladsi Japonku, ktera nemluvi korejsky. Zapletka jak z filmu :) Ac byl hlavni hrdina dost nesympaticky borecek, ve dvojici s holcinou uz to bylo v poradku. Takze krome podarenych zaberu, lehkemu seznameni s japonskou (a korejskou) kulturou stoji za zminku hudebni slozka filmu. Pisnicky jsou tklive, pomale, lehke... proste okouzlujici sladarna, ale zas ne tak sladka, jako by se od podobneho filmu dalo cekat. Uz aby letos poprve snezilo :) ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Možná jsem už svěžích korejských romancí přesycená, možná tohle nebyl jen film, který by mi padl do noty. Připadá mi ovšem, že zápletka neobsahuje cokoliv originálního, spíše jako by si někdo večer sedl a za sebe poskládal prvky, které nevyžadují moc nápaditosti, přesto jsou divácky jisté. Rozmazlený student, který se zamiluje do tiché dívky, a kvůli ní se změní. Pak následuje odloučení a shledání pod prvními podzimními vločkami. Film o proměně a hledání - nic nového. Pořád je tento film ale lepší, než 90% amerických romantických příběhů. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, s ktorého mám veľmi zmiešané pocity. V prvom rade musím vyzdvihnúť nápad, ktorý tento film posúva do vôd nad priemeru a tým je jazyková bariéra. Hlavná dvojica si nerozumie a veľmi sa o to snaží a práve táto ich úprimná snaha vypovedať to čo cítia inak ako slovami robí s tohto filmu neskutočne krásny zážitok, ktorý dokáže niekoľkokrát počas pozerania dojať. Na druhú stranu režisér ako keby nevedel čo vlastne chce rozprávať. Či drámu, či romantický film, alebo komédiu. Zmeny v žánri sú veľmi surové a ničia inak poctivo budovaný vzťah na ktorom je film založený. Preto opitá matka, násilný chlap, odlúčenie, choroba babičky - sú len prázdne scény, ktoré neobohacujú svet hlavných hrdinov, ani ho nerobia skutočnejším alebo zaujímavejším, len naťahujú to, čo by sa dalo povedať za podstatne kratší čas. Z filmu ale prevládajú skôr pozitívne ako negatívne pocity aj keď vyššie hodnotenie mu nedám, kvôli podobným filmom, ktoré presne vedeli čo povedať a aj to povedali. Ale rozhodne pekný film s nezabudnuteľnou Aoi Miyazaki. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc nevinný a hloupoučký film. Stejně tak hloupoučká a nevinná mi přišla hlavní představitelka. Je sice překrásná, ale sotva se držela na nohách, občas něco pípla a emoce žádné. Špatné je i složení páru. Postrádám u nich nějaký zvrat nebo trochu škádlení. Vidím jen spoustu talismanů, slibů a vzpomínek... nic víc. 3* ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Krásný film o lásce, které však nepřeje současná chvíle. Ovšem, jak to tak bývá v romantických filmech, oba se nakonec šťastně shledají... Příběh se zdá docela neoriginální, ale je pěkně podaný. Co se mi hodně líbilo, bylo zasazení do japonského Kjóta, které zaručilo svým prostředím chrámů příjemnou atmosféru. A to je pro mě u tohoto filmu velké plus. Druhým velkým plus, jak napsal už MegatroN, je vzájemné doplňování se japonštiny a korejštiny, což je vcelku zábavné a mně osobně docela vyhovovalo, že když postava Nanae mluvila na Mina trochu jednodušší japonštinou, rozuměla jsem jí skoro každé slovo... Z těchto příjemných důvodů neváhám dát 5 hvězdiček. ~(4,5)~ ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama