Reklama

Reklama

Cheot nun

  • Jižní Korea 첫눈 (více)

Obsahy(1)

Kim Min (Jun-gi Lee) se narodil v Soulu (J.Korea) a doposud tam i spokojeně žil. V létě roku 2004 však odešel na rok do Japonska, aby následoval svého otce, který je hrnčířem. Ačkoli neumí japonsky ani slovo, hned zpočátku svého příjezdu se při prohlídce Kjóta (město v Japonsku) seznámí z pohlednou Japonkou Nanae (Aoi Myiazaki), do které se okamžitě zamiluje. Netrvá to dlouho a Min se i přes výraznou jazykovou bariéru z Nanae intimně sblíží. Krásný a dokonalý vztah odolává všem překážkám, až ztroskotá na nechtěném ač nuceném odjezdu Nanae z města. Min je otřesen nečekaným odjezdem jeho milované a marně ji po celém městě hledá. Po chvíli pochopí, že v pátrání nemůže uspět a protože už nemá důvod nadále zůstávat v Japonsku, vrací se zpátky do Soulu. Proč Nanae bez rozloučení odjela pryč z města? Splete jim osud jejich cesty znovu dohromady? (Káronoš)

(více)

Recenze (53)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc nevinný a hloupoučký film. Stejně tak hloupoučká a nevinná mi přišla hlavní představitelka. Je sice překrásná, ale sotva se držela na nohách, občas něco pípla a emoce žádné. Špatné je i složení páru. Postrádám u nich nějaký zvrat nebo trochu škádlení. Vidím jen spoustu talismanů, slibů a vzpomínek... nic víc. 3* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Rozjívený korejský floutek poznává zevnitř japonské reálie a samozřejmě se zakouká do stydlivé japonské dívky, které se pozvolna dvoří... Koprodukční melodrama je zpracováním a vyzněním spíše japonsky subtilní a místy vypadá jako laciný art na hony vzdálený obvyklému korejskému cukrkandlu. Na proměnlivém vizuálu a málo využitém prvku pomalé adaptace na odlišné prostředí ani moc nezáleží, poněvadž po sobě pálí hodně sympatická dvojka a nějakou tu slzičku dojetí na tváři žrouta romantik se filmu daří vyloudit. I když já si na ni musel počkat až na závěrečné minuty... Do té doby to bylo sice bez jakéhokoliv překvapení, leč milé a s odzbrojující Aoi Miyazaki, takže nahoru zaokrouhlených 7/10. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takový netypický korejský melodrama, který si tentokrát nehraje na žádnou smutnou smrt, ale zkouší vyždímat z diváka emoce trochu jinak, ale jelikož to je hodně přitažený za vlasy, kdy je přespříliš vidět, jak moc bylo potřeba příběh nějak rozseknout, aby se z diváka dalo vytáhnout pár emocí, tak to nefunguje tak jak je zvykem, jedině až na úplným konci, kterej to docela zajímavě vysvětlí a celej příběh dokončí ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Od tohoto snímku jsem čekal skutečně víc, hlavní hrdinka mi nebyla vůbec sympatická a ani celková podoba filmu mi moc nesedla. Pouhých 65% za snahu. Celé mi to přišlo vykonstruovaně uměle užehlené pro teenagery, sice konec vše vysvětlí, přesto mě Virgin Snow neoslovil. Je to hodnocení mezi 3 a 4 hvězdičkami, kdy 4 těsně prohrála, možná časem na druhý pokus bude zážitek lepší. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá romantická dráma. Má veľmi dobrý príbeh o kórejskom mladíkovi, ktorý pricestuje na dlhší čas do Japonska za svojim otcom, ktorý tu vyučuje a hneď sa mu zapáči miestne dievča. A keďže náhodou začne chodiť do tej istej školy, kde aj ona a spriatelí sa s jej známymi, postupne sa spolu zbližujú, ale ich vzťah musí vydržať aj vážne problémy jej rodiny. Spracovanie sa mi páči, podobné zápletky o strete dvoch rôznych národností mám rád, aj keď samozrejme kvôli žánru to tu nie je prvoradé. Spočiatku som mal ešte problém zvyknúť si na hlavného hrdinu, nemám rád tento typ ľudí, ktorí prídu do cudzej krajiny a už sa správajú, ako keby im patril svet, čo pri ňom zo začiatku platí, ale časom sa to už on vylepší a aj ja som si viac zvykol, takže tento zápor celkom zmizne. Celkovo sa na to výborne pozerá, väčšinu času je to čistá romantika a tá sa vydarila, páčilo sa mi celé to prekonávanie jazykovej bariéry, nájde sa tu plno príjemných prvkov, napríklad to maľovanie alebo hrnčiarstvo, ktoré to ešte osviežia, dobre zvládnutá je aj tá dramatickejšia posledná fáza, nič výraznejšie tu ani nemôžem vytknúť, vydarilo sa to. Herecké obsadenie je celkom dobré, prakticky jedinou čiastočnou slabinou je spomínaný hlavný hrdina Lee Joon-Gi, nie je zlý, ale ani mi až tak dobre nevyhovuje, skôr by sedel do nejakej vedľajšej postavy, ale nemám s ním väčší problém a v mnohých scénach si ma aj získal. Neporovnateľne lepšia je ako vždy perfektná Aoi Miyazaki, ktorej opäť nemám čo vytknúť a bavilo ma aj tých pár zvyšných postáv, obzvlášť mladíkov otec. Réžia a technická stránka sú vydarené, na žánrovú špičku tomu ešte niečo chýba, ale aj tak je to výrazný nadpriemer. Som nadmieru spokojný, po výmene hlavného hrdinu by to mohlo byť ešte lepšie, ale aj tak je to vydarená romantika, kľudne aj na viac pozretí. 78% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale příjmená a okouzlující romantika o setkání Korejce s Japonskou. Moc příjemně se na to kouká, není to žádný Schindlerův seznam, spíš taková teen romantika, ale kvalitní. Podobně roztomilý film mi už dlouho chyběl. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi ufon, protože jestli tohle má někdo za perfektní romantiku, tak nevím. Zápletka spočívá v tom, že se příslušníci obou národů snaží co nejvíc si zkomplikovat život v domnění, že tím budou šťastni. Nesmyslné chování, děsivě blbá konstrukce zápletky, nevěrohodné mezilidské vztahy, nefungující hlavní pár. Díkybohům kratší než korejský dvouhodinový standard, ale i tak strašlivě rozvleklé. Nic proti hezkým kulisám, ale takhle ne... :-( ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Neskutečná limonáda..a hlavní hrdinka mi nebyla sympatická..a scénář byl hrozně vykonstruovanej..a bylo tam moc zpomalenejch záběrů..a ani to nebylo moc romantický.. Ale už vim, že se korejsky a japonsky řekne déšť ame a pi:) No prostě zdejších 82% je fakt mimo. (11.12.2008) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Velmi milý film, sladký takovým tím příjemným a osvěžujícím způsobem, romantické drama bez vtíravosti, vydírání a tlačení na pilu, byť samozřejmě je to melodrama a předvídatelné částečně. Joon Ki Lee je lehce komediální v pvní půli, ale působí ve své roli přirozeně stejně jako Aoi Miyazaki, která působí velice mile a nenuceně. Zajímavé vizuální pojmutí některých scén, je zde hodně poetických momentů. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Absolutne romanticky, jednoduchy film. Ja vim, ze neco mezi 3-5 *, ale ja uz jsem proste duse takova... . Pekne kresby. Aoi je snad ta nejroztomilejsi bytost vsech dob. Jeee to zase bude jaro... . V Praze na Vinohradech se zas slzama zahony budou zalevat. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Krásný film o lásce, které však nepřeje současná chvíle. Ovšem, jak to tak bývá v romantických filmech, oba se nakonec šťastně shledají... Příběh se zdá docela neoriginální, ale je pěkně podaný. Co se mi hodně líbilo, bylo zasazení do japonského Kjóta, které zaručilo svým prostředím chrámů příjemnou atmosféru. A to je pro mě u tohoto filmu velké plus. Druhým velkým plus, jak napsal už MegatroN, je vzájemné doplňování se japonštiny a korejštiny, což je vcelku zábavné a mně osobně docela vyhovovalo, že když postava Nanae mluvila na Mina trochu jednodušší japonštinou, rozuměla jsem jí skoro každé slovo... Z těchto příjemných důvodů neváhám dát 5 hvězdiček. ~(4,5)~ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přímočará romantika, která si na nic nehraje. Lehounká, osvěžující jako letní deštík, neskutečně milá a jemně upředená, s mnoha kouzelnými momenty, humorem i dojímavými okamžiky, která si z korejské strany bere otevřený, přesto vkusný, atak na emoce a z té japonské křehkou jemnost, která dodává i těm zdánlivě nejbanálnějším okamžikům neobyčejné kouzlo. Svou zásluhu na tom, že jsem se po celou dobu spokojeně usmíval má bezpochyby i sympatická dvojice, v níž se Jun-gi Lee jako Kim Min postaral o humor a odlehčení, zatímco Aoi Miyazaki v roli Nanae o něhu a slzy. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má několik momentů proč mu musím dát pět hvězdiček. Ta první je za Kjóto, propojení děje s jeho nádhernými zahradami byl víc než dobrý tah. Druhá je za hudbu, která se mi líbila velice velmi a přesně mi do děje zapadala. Třetí hvězdička je za něžnou romantiku namíchanou bez zbytečného kýče. Čtvrtá se rozsvítila díky hlavním představitelům. Chtěla jsem vidět Leeho v něčem jiném než byl historický Wangui namja a jsem ráda, že jsem si vybrala zrovna tenhle film. Miyazaki byla IMHO ideální představitelkou stydlivé, křehké a přitom tak silné Nanae. Pátá hvězdička je pak za závěr. Já na "věčnou" lásku věřím neb mám ve svém okolí pár, který se setkal po xxx letech během kterých na sebe nezapomněl a od té doby jde už deset let životem společně... Takže "o dva roky později" mě nemůže vůbec překvapit. :^) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Jeden člověk v diskusi použil k popsání tohoto filmu slovo "limonáda". Já dodávám: "LIMONÁDA". Přeslazený, lehce rozmazlený a lehce "ujetý" floutek z Koreje dorazí do Japonska, aby tam potkal osudovou lásku. Jednoduchý děj, lehce přitažený za vlasy. Místy legrační (při skoku z mostu do "vody" jsem se smál hodně nahlas). Důvod, proč dávám 4* se jmenuje Aoi Miyazaki. Japonská herečka, která se líbila už ve filmu NANA, ale nedokázal jsem si ji představit v romantické roli. Po shlédnutí Virgin Snow konstatuji, že jí romantická role sluší ještě víc, než role ve filmu NANA. Je charizmatická, sympatická, roztomilá (v diskusi k Virgin Snow často opakované slovo) a působí jako katalyzátor. Vztah obou hlavních hrdinů je díky jejímu výkonu uvěřitelný a táhne celý film. Další pozitiva: Děj dokáže být místy vážný, přeslazenost hlavního hrdiny temní a jeho tvář je sympatičtější. Výborně využitý je prvek páru, ve kterém jeden hovoří korejsky a druhý japonsky. Závěrečná scéna filmu, která se prolne jeko kresba na porcelánovou misku, je úžasná. ■ Film pro diváka, který už je seznámen s asijskou kinematografií. ■ Doplnění po druhém shlédnutí: Líbí se mi víc, než napoprvé. Limonáda, ale dobrá limonáda :). 85% ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších filmů, jaké jsem jsem kdy viděla. Je básní o jednom z míst mých snů, o Kjótu, a kouzelnou směsicí japonské kultury a některých jejích nádherných osobitých detailů, japonské přírody a tradiční architektury, a do toho je přidán líbezný Lee Jun-gi a neméně líbezná Mijazaki Aoi, půvab, humor, láska a působivá atmosféra. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, s ktorého mám veľmi zmiešané pocity. V prvom rade musím vyzdvihnúť nápad, ktorý tento film posúva do vôd nad priemeru a tým je jazyková bariéra. Hlavná dvojica si nerozumie a veľmi sa o to snaží a práve táto ich úprimná snaha vypovedať to čo cítia inak ako slovami robí s tohto filmu neskutočne krásny zážitok, ktorý dokáže niekoľkokrát počas pozerania dojať. Na druhú stranu režisér ako keby nevedel čo vlastne chce rozprávať. Či drámu, či romantický film, alebo komédiu. Zmeny v žánri sú veľmi surové a ničia inak poctivo budovaný vzťah na ktorom je film založený. Preto opitá matka, násilný chlap, odlúčenie, choroba babičky - sú len prázdne scény, ktoré neobohacujú svet hlavných hrdinov, ani ho nerobia skutočnejším alebo zaujímavejším, len naťahujú to, čo by sa dalo povedať za podstatne kratší čas. Z filmu ale prevládajú skôr pozitívne ako negatívne pocity aj keď vyššie hodnotenie mu nedám, kvôli podobným filmom, ktoré presne vedeli čo povedať a aj to povedali. Ale rozhodne pekný film s nezabudnuteľnou Aoi Miyazaki. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický film.. Kam se na to hrabou americké slaďáky... Tenhle film má duši... Důkaz, že opravdová láska přetrvá i léta a neuvadá... Výkon Jun-gi Lee a Aoi Miyazaki byl pro mě přesvědčivý... Velice hezký zážitek.... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Korejsko-japonsky romanticky film s nadhernymi scenami z Kjota, kde mlady Korejec, ktery neumi japonsky, potka jeste mladsi Japonku, ktera nemluvi korejsky. Zapletka jak z filmu :) Ac byl hlavni hrdina dost nesympaticky borecek, ve dvojici s holcinou uz to bylo v poradku. Takze krome podarenych zaberu, lehkemu seznameni s japonskou (a korejskou) kulturou stoji za zminku hudebni slozka filmu. Pisnicky jsou tklive, pomale, lehke... proste okouzlujici sladarna, ale zas ne tak sladka, jako by se od podobneho filmu dalo cekat. Uz aby letos poprve snezilo :) ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Kouzelný film s naprosto rozkošným párem. Ale nějak mi nejde do hlavy, proč babička hlavnímu hrdinovi ten dárek vrátila až po tak dlouhé době, přestože jí muselo být hned jasné, že to není pro ni ... ()

Reklama

Reklama