Reklama

Reklama

Hana Hegerová - live koncert

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2006, 110 min

Hrají:

Hana Hegerová

Obsahy(1)

01. ÚVODNÍ MEDLEY
02. JÁ RÁDA VZPOMÍNÁM
03. BOŽE MŮJ, JÁ CHCI ZPĚT
04. CO MI DÁŠ
05. BLUES O STABILITĚ
06. DENIM BLUE
07. CESTA
08. LEVANDULOVÁ
09. (I LOVE YOU)
10. FOR SENTIMENTAL REASON
11. THE MAN I LOVE
12. ČERNÁ
13. JESSIE
14. SVATEBNÍ PÍSEŇ
15. ŠŤASTNÉ SLUNCE
16. LÁSKO
17. PROKLETÁ
18. LÁSKO MÁ
19. MAPA LÁSKY
20. ČÍM DÁL TÍM VÍC
21. POTMĚŠILÝ HOST
22. ČEREŠNĚ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

kinej 

všechny recenze uživatele

Hany Hegerové si velice vážím. Nikdy nevydala něco za co by se musela stydět a je jedna z mála umělců dodnes dokazuje jaký má vytříbený vkus. Neztrapňuje se v dementních televizních estrádách a po hudební stránce může stát vzpřímeně. A tento koncert je skvělý. Většina skladeb jsou v dosti „najjazlých“ verzích a tak se jedná o velmi příjemné zpestření. Doprovodní muzikanti jsou skuteční mistři, jen mi nějak nesedl někdy až příliš hraný projev. Obzvlášť když si člověk pustí slabý bonusový protrét zjistí, že ony imrovizované interakce s muzikanty vlastně vůbec improvizované nejsou. A taky ta prokletá Levandulová. Vlastně nevím proč, ale tahle jediná skladba se mi vždycky nějak eklovala. Kažodpádně DVD jsem si koupil za 29,- Kč a tím pádem v mé sbírce suveréně vítězí poměrem cena/kvalita. A vidět to na vlastní oči, tak jsem asi paf. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

parádní hudební zážitek, minimalistické pojetí siluet muzikantů, komorní prostředí rozeznělé úchvatnou hudbou, prokládanou místy zajímavými střihy kamery a nějakým tím hudebním vtipem... prostě stojí určitě za to! klobouk dolů před Paní zpěvačkou, tři čtvrtiny století na kontě a vyzařuje z ní tolik života, jako ze mě o půl století mladšího ne :-) 90% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nádherný zážitek! S vděkem přijímám alespoň úryvek Ne me quitte pas Jacquese Brela v originále, i když Koptův text je skvělý. Co se dá dodat k Haně Hegerové? Vlastně nic, dáma, která věnovala svému publiku spoustu radosti a naučila ho milovat šanson, nepotřebuje komentáře. Jen zmíním Petra Maláska, který se vypracoval na mnohem lepšího a univerzálnějšího klavíristu, než byl jeho otec. Po Gilbertu Bécaudovi je to druhý klavírista, který umí zahrát šanson. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Dáma českého a bezesporu i světového šansonu (ne každému se poštěstí zpívat v pařížské Olympii) se skupinou Petra Maláska a jejich nezapomenutelným koncertem. Jak sama zpěvačka tvrdí - program jejích koncertů se takřka nemění, ale vidět bych ho mohl znova aznova. Ovšem v divadle a na živo je to úplně o něčem jiném než doma v televizi. A tak jsem rád, že jsem získal vstupenky na jako vždy beznadějně vyprodaný koncert, tentokrát v Horáckém divadle v Jihlavě. Bylo to prostě úžasný. Paní Hegerová s berlí sice už skutěčně vypadá jako křehká babička, ale rozhodně je o dost odvážnější než její "vrstevnice" a hlas má stále stejně krásný. Její Levandulová nebo Potmněšilý host mě dostali. Škoda, že se tato velkolepá zpěvačka nehce nebo možná nemůže odhodlat k vydání nového alba. Krásných písniček má k dispozici bezpočet (to totiž předvádí i na koncertech), ale jak sama říká - je těžké si nové texty zapamatovat... Ale s jejím pracovním nasazením se tomu nemůžeme divit, snad se ještě někdy dočkáme nově nazpívaných písniček. Ale i kdyby ne, tak tato neobyčejná dáma nám předvádí, že i s texty přes 40 let starými nás dokáže překvapit a dohnat k úžasu a zaslouženému aplausu... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Já jí moc nemusím, ale koupil jsem to přítelkyni a tak jsem se musel koukat. Čekal jsem hrůzu, ale bylo to Hegerová. ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Hegerovou příliš neznám, ale měl jsem možnost vidět záznam tohoto vystoupení a zaujalo mě to. Je jasné, že paní Hegerová už nemá hlas, který měla před léty, ale stále dobře frázuje, stále se trefí do tónu a rozhodně se nemá za co stydět. Vystoupení tedy pro mě mělo spíš jakýsi umělecký smysl, který vedl k zamyšlení a to je správně. Dobrou práci odvedli i ostatní muzikanti a celkově se to moc hezky poslouchalo. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Madame Hegerová stále vo výbornej forme :-) Naživo som mal tú česť iba raz, v decembri 2008 v bratislavskom L+S, kde sa na pódiu objavila už aj s barlou, no z nonšalantnosti jej to ani náhodou neubralo. Klobúk dole pred najlepšou slovenskou či českou speváčkou - je to jedno, lebo je jednoducho naša. ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Neskutečná dáma s neskutečným šarmem a talentem, která na pódiu dokáže neskutečné věci a to se skoro nemusí ani pohnout. Tohle vás pohladí po duši, naplní životním elánem i dojme k slzám. To se prostě musí zažít... Paní Hano, děkujeme! ()

Reklama

Reklama