Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 2

VOD (1)

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (391)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To je jak z klasické ruské hry: na zásadní výstřel si musí divák počkat až do konce, pokud předtím přežije převážně mučivou suchopárnost. Źánrovkou o pomstě je film až v závěru, předtím jen vykresluje chudé prostředí a dva bratry - jednoho srovnaného, druhého nevyrovnaného. Vykreslení se děje za pomoci dlouhých záběrů, kde se nic neděje. Někdo sedí, někdo stojí, občas se sejdou členové dělnické rodiny, občas se jde do hospody, kecá se s kámošem, co má prsty v nelegálních zápasech.... Pak je tam pár zápasů a představení hlavního záporáka, který pochází z vidláků z hor, kde se všichni už po generace kříží mezi sebou, takže je to tam psychopatický dement jeden vedle druhého. To vše podbarvuje hudba drnkající furt dokola - jako by tvůrci zkopírovali nahrávku, kterou Američané mučí vězně podezřelé z terorismu. SHRNUTÍ: Nikdy si nic nezačínej z vidláky. ()

váca 

všechny recenze uživatele

Filmu chybí výraznější tempo. I tak je ale celkem dobrým krimi o pomstě. Bohužel se ale nemůžu ubránit dojmu, že z takovéto látky a z tak hvězdného obsazení šlo vytřískat určitě mnohem víc. Závěr vyzní celkem do prázdna a film jako celek je bohužel snadno zapomenutelný. Škoda, větší potenciál tento film určitě měl. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Naozaj výborný film, ktorý ma chytil hneď od začiatku. Pomalé tempo, výborní herci, ponurá atmosféra, uveriteľný príbeh a ja som sa celý čas obávala, že mi môj zážitok koncom pokazia. Ale nestalo sa. Christian bol neskutočný, zahral a vyzeral výborne, jeho scéna na moste so Zoe Saldana bola parádna. Muzika podtrhla celkovú atmosféru a mňa osobne Pearl Jam veľmi potešili http://www.youtube.com/watch?v=iPUwtyZglQI. Odporúčam! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nálepka thriller měsíce by téhle nadprůměrně natočené podívané hodně slušela, on jím je, ale naneštěstí obsahuje i některé scény, které se úplně neztotožňovaly s mým očekáváním (třeba závěr jsem si přál jiný). Out of the Furnace je hlavně nesmírně trpělivý kousek, díky čemuž se nám postavy dostanou pod kůži, začneme nad nimi přemýšlet, začneme se o ně strachovat. Každodenní dřinu v ocelárně vždy rozzáří přítelkyně Lena. Stačí ale jeden panák něčeho ostřejšího a všechno je jinak. Navíc Russellovu bratru Rodneymu (který si leccos děsivého zkusil v Iráku) tahle práce moc nevoní. Vždycky lítal v malérech. Bráchovi slíbí, že tahle fuška bude poslední. Skutečně je. To už ale (znovu velmi přesvědčivý) Christian Bale zatíná ruce v pěst, protože nesnáší napůl dodělanou práci. To, že to ne úplně odsýpá, vůbec nevadí. Soustředěné drama s výbornými hereckými výkony na všech frontách upozorňuje na lidské slabiny, zdůrazňuje chladné industriální prostředí se vším všudy a dokonale na dvě hodinky zabaví. Komu to přišlo nudné, ať si raději pustí ptákoviny typu Transformers 8!! ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé. Opravdu si nečtěte obsah filmu. Je zcestný a zavádějící..! Film je spíše rodiné drama který věci předkládá tak jak jsou, bez přikrášlení, bez zbytečných emocí a hlavně bez jakéhokoli nátlaku na diváka. Nedivím se že má tento snímek pouhých 66% Nebývá zvykem, že by se film (ať už je jakéhokoli žánru) divákovy nevtíral a nesnažil se ho jakkoli zmanipulovat ve svůj prospěch. Tady se to ale neděje, zde dostáváte UVĚŘITELNÝ příběh na talíři bez skrupulí, a ani jednou nepovytáhnete obočí a neřeknete si v duchu "ale no tak...vážně..:)". Skvělá kamera, režie a hudba. Scénář který pracuje spíše s tím co postavy neřeknou, než s tím co postavy řeknou. Což je také dosti vyjímečná věc. Z prvu jsem hodnotil 4* ale když dopisuji komentář zjišťuji, že se tahle podhodnocená věc zaslouží více. Za mě 5* a 87% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Společnosti Make a Wish Foundation, která se stará o plnění neobvyklých snů, se podařilo dostat na natáčení chlapce, jež si velmi přál setkat se s Christianem Baleem a který tak mohl strávit celý den u natáčení filmu. (HellFire)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama