Reklama

Reklama

Recenze (8)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ovela lepsi film nez ta precenovana srajda Zajatec na Zende z roku 1979 - Hlavne tu nie je mne odporny Sellers, kulisy su na 30. roky vybvorne, tempo, dialogy kulisy su namakane, fakt ako film som hltal bez toho zeby som sa dokazal odlepit od stolicky. Jo a jeden z mala filmov, u ktoreho ked si skoim na hajzl, tak viem kde pokracovat a ze som o nic zasadne neprisiel : 85 % ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Toto sfilmovanie Zajatca na Zende patrí k najuznávanejším. Na mňa však nezanechalo neaký extra dojem. Jediné čo mi sedelo dokonale bolo herecké obsadenie (od hlavných úloh až po vedľajšie jednoducho skvelé). Prvá polovica filmu mi pripadala nezáživná (najmä z hľadiska režijnej stránky som tu nevidel jediný schopný nápad) a film zachránila najmä tá druhá, kde dôjde aj na nejaký ten šermiarsky súboj (veľmi slušne nakrútený). Ale zase ma nepresvedčil preplácaný záver (na môj vkus bola posledná scéna príliš pateticky podaná). Takto teda nemôžem ísť vyššie, aj keď je to taký ľahší nadpriemer. ()

Reklama

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dobrodružný příběh s vděčným tématem "výměny" - v tomto případě právě korunovaného krále za jeho dvojníka, a to ze zcela nezištného a čestného důvodu, kterým je záchrana koruny před polovičním královým bratrem (lze samozřejmě dovodit že bratr je notně proradný a zákeřný týpek). Začátek se docela rozjede, následně se film mění spíše v konverzačku, ovšem ke konci akce stíhá akci a nechybí ani solidní šermovačka. U mě zabodovalo zejména herecké obsazení - Colman jako vždy vynikající, Carroll okouzlující a Fairbanks jr. dokonale akční a činorodný záporák. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pro mne slusny dobrodruzny (ac to nemusi nutne znamenat akcni) kousek s ucasti prednich hvezd tehdejsiho filmu, v cele s nadhernou Madeleine... Na imdb. hodnoceni 7.8%, cili film uznavany evidentne je, a to je dobre. P.S.: jeden z nejslavnejsich zaberu na prekrasny oblicej Madeleine muzete videt prave v tomto filmu. To se cloveku az srdce zastavi nad tou nadherou...uplne jak andel. :-) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Rudolf Rassendyll se vydává do fiktivního království Ruritánie na rybářský výlet. Uprostřed lesů potká následníka trůnu, Rudolfa V., který je mu až neuvěřitelně podobný. Jsou to vzdálení bratranci. Rudolf V. má být následujícího dne korunován novým králem, ale v jeho víně se ocitne velmi silné uspávadlo a korunovace se nemůže zúčastnit, a proto se jeho nejbližší přátelé rozhodnou vydávat jeho vzdáleného bratrance za krále a nechat ho korunovat mésto něj, aby trůn nepřipadl bratru Rudolfa Michaelovi. ___ Příběh tohoto filmu je zajímavý sám o sobě. K tomu si navíc můžeme přidat ještě hvězdné obsazení (hlavně Fairbanks jr. v roli hlavního záporáka) a také krásně zpracovanou atmosféru královského dvora konce 19. století. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama