Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elitní jednotka žoldáků pod vedením válečného veterána Macka (Cuba Gooding Jr.) je najata agentkou CIA Elissou (Valerie Cruz) na záchrannou misi vědců pracujících na vykopávkách v pouštích Středního východu. Mack a jeho tým však brzy zjistí, že poušť skrývá strašlivé tajemství, které nemělo nikdy být odkryto. Tajemství, které ani není z této planety. (Suzie05)

(více)

Recenze (39)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemám rád filmy, v nichž vystupuje elitní jednotka vojáků, která ovšem od pohledu budí dojem, že by ji přeprala i pětičlenná banda občanů z našeho sídliště. I profesionálové z tohoto filmu drží zbraň způsobem, jako by ji viděli poprvé v životě, ale přesto se k mému překvapení dá na The Devil´s Tomb vcelku bezbolestně koukat. Je to takový ten horor, který si možná jednou omylem půjčíte na DVD, strávíte s ním nenáročný večer a druhý den nebudete vědět, jak se jmenoval. ()

LIVINGDEAD

všechny recenze uživatele

Skupina nájemních vojáků, pod velením vojenského veterána Mack’a, spolu s tajemnou agentkou CIA Elissou, je vyslána na záchranu vědce. Tento vědec pracuje na archeologickém výzkumu, který provádí hluboko pod pouští. Veterán Mack a jeho skupina s pomocí tajemného kněze, brzy objeví tajemství, které se nachází v podzemí. Tajemství bylo ukryto více než 1000 let. To nepochází z této země.... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Snaha tu bola, ale tým sa to asi aj skončilo :-) Plusom je fajn atmosféra, výprava, zopár vydarených scén a prekvapivo aj úplne vážny a rešpekt budiaci Cuba Gooding Jr. ako veliteľ komanda (!). Scenár je biedny až no, Ron Perlman má iba cameo a celé je to značne nezaujímavé a predvídateľné. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kam to chudák Cuba Gooding dopracoval, od Oscara až po takovouhle béčkovou sračku. Původně sem si myslel, že by to mohla být docela solidní akční jízda, když sem si přečet těch pár zajímavých jmen, ale nakonec sem rád, že sem to vůbec dokoukal, Cuba Gooding nulovej ,pořád tam dělá jak je nad věcí a jekej to je kápo, ale nic z toho nevyleze a jeho flashbecky trapný, ostatní jsou pro změnu úplně zbytečný a příběh otřesnej a těch pár výstřelů, co tam to komando rádoby drsňáku předvede ani nestojí za řeč, navíc konec tomu všemu nasadí tu správnou debilní korunu. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad odpadov, žumpa žúmp!!! Keby aspoň muziku robil Henryho Rollins Band, tak by to bolo spríjemnenie utrpenia, ale toto bola jedna neskutočná hovadina, kde sa ani nesnažím prísť na to, prečo tam hral Cuba Gooding Jr. ! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá na podobnou zápletku jako ve filmu Resident Evil ale nakonec hodně velké zklamání, skoro žádná akce a když už se tam střílí tak je to natočený uplně odfláknutě. Béčkový herci v béčkovém filmu. Flashbacky se mi zdáli uplně přidavé aby naplnily aspon tu hodinu a půl ke konci už jsem ztrácel trpělivost a koukal jsem na čas kdy už to skonči. Kravina. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Chápu, že někdo má potřebu natočit laciný sci-fi horor s rádoby elitní jednotkou žoldáků, kde se vojáci psychicky sypou jako domečky z karet sotva uvidí trochu krve. Ale nemám rád, když ze mě někdo dělá pitomce. Žoldáci mají procházet archeologickými (!) vykopávkami, přitom to celé ale vypadá jako bunkr, navíc pořádně oplechovaný, všude samé sudy s naftou, výtah jede do minus tisícího patra.... Jen ty archeologické vykopávky teda nikde nevidím. Spousta zbytečných dialogů, rádoby drsňácké kecy. Zas traumata z minulosti a flashbacky. Něco ukradneme z filmu Anděl smrti. A pozveme tři dobré herce, kteří sice budou mít jen čurdy, ale díky nim bude na konci vidět, jak propastný rozdíl v tom herectví byl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Počáteční nadšení z hvězdného obsazení a faktu, že jde o scifi horor s válečnou tématikou, vystřídalo záhy mírné znechucení. Ďáblova hrobka totiž jako celek zklamala, nevyužila svého potenciálu či samotné tvůrčí myšlenky ani z poloviny, navíc si nešlo nevšimnout, že se tu kradli nápady jak na běžícím páse, navíc tu byla k vidění i hromada nelogických prvků a některé hvězdy, se tu popravdě zrovna moc neohřály (třeba Bill Moseley) - Ron Perlman jen v úvodním videu a pak v samotném závěru – což byl takový podraz na diváky, jak nalákat co možná nejvíce diváků na známé jména.   Cuba Gooding Jr. to sám utáhnout nemohl, přestože měl po boku i několik pohledných hereček nebo rádoby drsňáků. Většina vedlejších postav se totiž chovala naprosto dementně (a to mělo jí o zkušené žoldáky). Mrtvých je tu sice dost, tu a tam se objevilo i celkem slušné gore, nebo zajímavé halucinace (přízraky), jenže většina scén byla sprostě ukradena z jiných filmů, atmosféra dost skřípala – když už se podařilo natočit alespoň trošku zajímavou pasáž (scénu), hned jí zas vystřídala další nudná (nezáživná) a tak se to pořád opakovalo do kola. Navíc se tu spousta flashbacků zbytečně opakovala, zřejmě aby se natáhla celková stopáž filmu.   A opravdu hodně často jsem si kladl otázku, zda jsou vojáci skutečně na archeologických vykopávkách, nebo jen v nějakém podzemním vojensko – vědeckém bunkru – protože vykopávky si představuju poněkud jinak. Nápad s padlým andělem, démonickým ovládnutím lidí, využívání nejděsivější noční můry (výčitky svědomí) jednotlivých postav – to vše mohlo být v naprostém pořádku. Jen to prostě chtělo lépe zvládnout po tvůrčí stránce, od scénáře, přes kameru, střih, zvuk. Všude se dali najít velké nedostatky, které kvalitu prostě sráželi dolů. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nedejte na známější jména herců. Devil's Tomb je totiž ukázkou toho, kam až podobná známá a dobrá jména mohou klesnout. Od Henryho Rolinse snad ani nelze očekávat něco lepšího, na druhou stranu, pro tohle ho snad i máme rádi, ale Gooding Jr. a Perlman snad jako by v tomto filmu byli omylem. Nemám rád vojenské jednotky v horrorech, vlastně nemám rád tzv. (naštěstí ne nijak rozjetý) military subžánr horroru a střelné zbraně mě v horrorech fakt prudí. Přesto z počátku Devil's Tomb vypadal na levné horrorové ultrabéčko i docela nadějně. Ta zápletka nevypadala špatně, její projevy nebyly překvapivě úplně hloupé, jenže nakonec celý film sežral sám sebe, skončil jako naprostá hloupá, nelogická a bezobsažná sračka u níž jsem posledních cca 20 minut pospával (přesto jsem přesvědčený, že mi neuniklo nic podstatného). Plusy? Taryn Manning. Stephanie Chaves-Jacobsen (na asiatku opravdu zvláštní jméno), mytologie zápletky, některé její projevy (ten chlápek, do nějž pořád stříleli a on ne a ne zemřít). Mínusy? V podstatě všechno ostatní a toho je mnohem více, včetně dost stupidního závěru (jak já je nesnáším). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hrozná slátanina, ale roztomilé a chutné gore efekty, kvůli kterým film celkem stojí za to vidět. Rozstříknuté mozky, vyhřezlé kosti, zvracení černé kyseliny, odporné puchýřovité vředy, které Valerie Cruz slastně vysává z ramene své lesbické přítelkyně... Zaujme také třeba Henry Rollins jako exaltovaný kněz a můj oblíbený opičák Ron Perlman, do kterého se vtělí jeden z Nefilů, aby započal konec lidského rodu... A pěkné ženy (nejhezčí z nich má být Perlmanova dcera, hmmm... asi mu jeho filmová manželka byla nevěrná). Místo děje: Podzemní tajná laboratoř kdesi v irácké(?) poušti. Účínkují: Speciální vojenská jednotka, jedna kočka od CIA, několik nakažených, posedlých nebo šílených civilů a nějaké ty přízraky... Vlastně mě to docela pobavilo, nebýt skákající kamery, dám určitě tři. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Měl jsem chuť na nějakou tu nenáročnou blbost, u který člověk nemusí, pokud možno, vůbec přemejšlet a Devil´s Tomb tohle kritérium bezezbytku splňuje. Speciální jednotka, jejíž speciálnost mi zůstala skryta, podzemní komplex jak vystřiženej z něměckýho porna a už tolikrát ohraná predátorská zápletka, to všechno nechalo můj mozek na hoďku a půl pěkně vypnout. Jen nechápu Kubu Juniora, že má zapotřebí se upisovat takhle chatrnejm věcem a to samý platí o Rayi Winstonovi. Halt jméno Connery asi dokáže divy, protože se mi nechce věřit, že by na tom pánové byli zase tak špatně. 20% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Cuba Gooding Jr. se tento rok dostal do podzemí, ala Resident evil. Je doprovázen žoldáky, kterým již od prvopočátku filmu ani nechcete fandit. Arogantní, nevycvičení a neposlušný. Jejich šéf (Cuba) je zase nad věcí a má vše pod "kontrolou". Věc, kterou najdou není z této Planety, ale tváří se jako vyslanec Pekla. Je zde vidět pár vykrádaček z jiných filmů. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Asi tak. Byl sem na pivku s kámošema, dopil sem a šel sem domů. Pustil sem si v noci tenhle filmeček a nemyslel sem na nic jen se se díval a bavyl sem se, nad ničím sem neuvažoval a tak proto tenhle film považuju za B jako řemen. Chtělo by to, ale kvalitnější herecké výkony a scéna s vytržením ohrysku byla ehm tak trochu tupě udělaná. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale připomínalo mi to béčkový remake Horizontu událost. Největší slabinou tohohle filmu, je jeho zoufalá neoriginalita. Všechno už člověk někde viděl, všechno si už odněkud pamatuje. Ani s logikou na tom není příběh nejlíp. Všichni ví, že je tam nebezpečí, ale špacírujou se tam sami, atd... Jinak Connery jako režisér velmi příjemně překvapil. Celé je to docela hezky natočené, má to slušné tempo a herci jsou všichni v pohodě. Nakonec se z toho vyklubalo velmi slušné béčko, na páteční večer. 70% ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Elitnú jednotku Kuba Pudinga Mladšieho by som si zrejme najal tak na fúkanie do taniera s horúcou polievkou. Podobných tiežvojakov ruším v COD4 behom začiatočných tridsiatich sekúnd, pričom vrcholne nesympatickú Valerie Cruz (aka agent CIA) by som poslal do hliny za jej výkon ako prvú. Keby producent tohto snímku sa mi pred natáčaním ozval na mobil, bol by som ochotný mu z podpory prispieť na nejaké filtre, lepšie masky a ani natáčať by to nemusel kdesi v bulharskom sklade za nájom päť a pol Leva na týždeň. Výprava je biedna a majú ju na svedomí asi honoráre Perlmana a Goodinga, pričom Cuba si vystačil s troma grimasami, kde tretia grimasa obsahovala kolmú vrásku nad nosom, po ktorej nasledoval čierno biely flešbek. Po tretej vráske a treťom flešbeku som sa tradične vyzvracal do kvetináčov v obývačke.(Ešteže ich máme dosť, taký menší les, dá sa tam pol dňa okopávať a rýľovať.) ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Hodne slabý sci-fi horror a ešte k tomu akčný.Keď do horrorového filmu sú zapojené aj rôzne elitné a špeciálne jednotky,nikdy nič z toho nie je.Takto dopadol aj tento film.Stiesnené priestory v podzemí,samá rúra a kopa káblov,betón a kov.A ešte kopa hlúpych hercov a dementných dialógov.Hrozné herecké výkony a gýčovité efekty.Tú sa už neoplatí nič dodávať. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Hodně béčková záležitost.Což vo to,dostat to do ruky někdo lepší,byla by to bomba,ale takhle.Prakticky jen psycho terror,úplná absence akce,a jak pointa,tak i samotnej konec,přitaženej za vlasy,to z tohodle výdělečnej film neudělá40%. ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Kde je ta „elitní jednotka žoldáků“ - já viděl jen partu neschopných zoufalců. Mnohokrát (ale lépe) použitý motiv padlého anděla tentokráte pro změnu přimraženého ruku v ruce s hloupým scenářem, příšernou režií a uděsným „hereckým“ výkonem všech zůčastněných se dá akceptovat snad jen jako návod jak natočit ve skladišti lacinou střílečku na poďobané zombíky. Bohužel jsem se nechal zblbnout hereckým obsazením od Perlmana bych už nic extra nečekal, ale Cuba G. hodně zklamal. Doufám, že tohle nebude počátkem úpadku jeho kariéry (edit po pár letech ... ano trefil jsem to od té doby co film to tragická role). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mackova (Cuba Gooding Jr.) elitní jednotka je vyslána na misi do pouště kdesi na Středním východě. Ze základny, která se přestala před několika dny ozývat, mají zachránit vědce. Jenže nikdo z nich netuší, že na to, s čím se budou muset na základně potkat, jim jejich výcvik ani zbraně nepomůžou... Takže, jak začít. Snad jen tím, že jsem se na film docela těšil. Relativně slušné herecké obsazení (Cuba Godding Jr., Ron Perlman), zápletka s nádechem tajemna - co víc si přát. Až na to, že film je slabý - zábava veškerá žádná - ač by vojenská jednotka měla být skvěle vycvičena, neustále se někdo ztrácí, rozkazy neposlouchá vůbec nikdo (a jak je známo z filmů s hororovým zaměřením - nikdy nikam nechoď sám), z vizuálních efektů mám dost smíšené pocity (hlavně celé prostředí se opravdu nepovedlo, takhle lacině nepůsobí ani filmy, které pamatují Cubu Goodinga když ještě chodil na nočník. Další věc co se nepovedla jsou Goodingovy "flashbacky" do minulosti, které s příběhem nemají absolutně žádnou souvislost - naopak jej docela ruší. Když už jsem u Goodinga - nevím co mu producenti nabídli, že se nechal najmout do takovéhoto filmu, a ještě do tak stupidní role - ale asi to moc nebylo, vzhledem k tomu, jak nasraně se celý film tváří :) ()

JohnSmith odpad!

všechny recenze uživatele

Akční hororový sci-fi thriller? Kromě pár nechutností, které k hororům dnes patří, mi to jako horor nepřišlo,akce velice špatná,sci-fi?Možná jen tím, že anděl vypadal jako emzák,ale jinak nic. Naprostej blábol o bohu a andělech. Gooding jr. má celým film tu samou grimasu a hlášky co vydává z úst jsou strašný. A není jediný, kdo plácá hlouposti. Neslavný syn slavného otce Jason Connery po otci podědil jen částečnou podobu, jinak opravdu nic.Je stejně špatným hercem jako režisérem. Seane, dej synovi pár rad. ()

Reklama

Reklama