Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná pohádka natočená podle předlohy Boženy Němcové "Neohrožený Mikeš". Dobro se zlem se opět nemilosrdně utkají v těžkém zápasu a tři hlavní hrdinové budou muset ujít dlouhou a vysilující cestu, na které nelze udělat krok zpátky a která nekompromisně prověří jejich síly i povahy. Zlá sudba pronesená úkladnou Jezabel (L. Štěpánková) totiž sužuje život králi (P. Rímský) i jeho synu Janovi (J. Potměšil), následníku trůnu. A do hry vstupuje i Brat (T. Polák), Janův vrstevník, který o jeho trůn usiluje. Trpí celé království, ze kterého tajemná síla odnesla princeznu Jasnu (B. Kohoutová) a uvrhla ji do podzemí hory zvané Ďáblův jícen. Až bude Jasně sedmnáct, měla by se vdát, ale zatím jí v kamenné říši čas neutíká a její otec marně obětuje svoje zdraví i životy poddaných za její vysvobození. Jenže tři dobrá srdce jsou někdy více než celé houfy malověrných… (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to jsem nevydržel, po cca 20 minutách nudy jsem znechuceně odešel. Čímž jsem přišel o závěrečný souboj, který mi pak kamarád líčil v hospodě tak barvitě, až jsem v záchvatu smíchu málem zvrhnul pivo. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ke královskému trůnu je krásnou potvorou podstrčen rozmazlený spratek, pak dojde k posunu v čase, což člověk pochopí až po dalších pěti minutách, pak se snaží přijít na to, kde se tam vzali ti tři mladí dobrodruzi a bádá, o co se to vlastně snaží. Po spatření princezny to člověk chápe ještě méně. U závěrečného zápasu jsem byla rozpolcená mezi hysterickým veselím a pocitem trapnosti. Tak jsem se smála a připadala si trapně. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kristovo levé varle, to byla zas amatérská srajda! Samým úžasem z tohoto veledíla jsem zapomněla oškrábat správný počet brambor a měli jsme fakt hubený oběd. Překousla bych gulášovitý příběh, slaboučké rádobyherecké výkony i úsměvné efekty, ovšem dialogy byly prostě čirou esencí debility - to si druhou hvězdičku nezaslouží, kdybych zavřela obě oči, srolovala uši a jako bonus strčila palec do zadku. 28% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Není to žádné veledílo, ale oceňuji zápletku a českou tvorbu. Podívat se na to dalo, ale rozhodně to není žádný zázrak, na který bych se chtěl dívat každý rok jako na S čerty nejsou žerty. Poznámka: původní hodnocení jsem dal 4*, ale při psaní komentáře jsem si to rozmyslel... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +docela úsměvná výprava a triky, příjemná hudba, postavy, příběh -teda ale ty neherecké výkony herců i neherců?/// Tak tahle pohádka mě celkem potěšila. Jsem vůbec rád, že dnes se točí ještě nějaké pohádky. Docela mě byly sympatičtí mladí herci a celkově jsem se na tohle dílko díval trošku jinak, řekl bych s velkou nadsázkou. Nebo taky očima tvůrců. To byl docela zábavný pohled. U téhle pohádky jsem se prostě pobavil a nic na tom nezmění zdejší hodnocení./// Celkem 72%/// ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

A tak úplně nevím, jestli souboj s králem na vozíku, je zrovinka šťastnou pohádkovou volbou...a král, co si maluje oči asi taky není úplné terno. ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený pokus o pohádku. Nuda je proložena ochotnickými hereckými výkony a pár digitálních triků to už nespasí. Rousse spočítala že tentýž záběr na kostru se objevil 4x - nemýlila se, stejně otravný je do nemožnosti prodlužovaný "souboj" zlého králova bratra s tělesně postiženým vladařem. Konec bitky je sice k smíchu, ale diváka těžko pobaví. Kapitola sama pro sebe je pak výběr herců - ano, každý jsme nějaký, ale pokud se sejdou podobně panoptikální figury hned v několika z významnějších rolí, nevěstí to nic dobrého - kde hledali toho Mikše, princeznu a Kubu, to by mne vážně zajímalo. Jediným kladem celé frašky tak zůstává představitelka zlé Jezábel - ta svými půvaby alespoň potěší oko. ()

Šandík odpad!

všechny recenze uživatele

V této "pohádce" nefungovalo VŮBEC NIC: strašlivé dialogy, nezajímavá kamera, ledabylý střih, děsivé animace (já vím, nízký rozpočet, ale nešlo by to v tom případě bez nich?) Čím to, že i velmi slušní herci najednou hrají jako amatéři? Jak je možné, že si tohle dovolí Česká televize natočit a pak pustit v hlavním vysílacím čase? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající kus filmařiny! Nevím, co viděli ostatní, ale zde je už od prvních záběrů vynikající kamera, výprava, ruchy, hudba, doplněné skvěle domyšleným scénářem, okořeněné skoro hrůzostrašnými motivy jako od Juraje Herze, sem tam se objeví i vtipné momenty. Herecky je to už průměrné, někteří herci přehrávají až hrůza, a je sice hezké, že se pokusili zapojit Honzu Potměšila, ale souboj na kordy na vozíku se zdravým šermířem skutečně byl poněkud přehnaný. I když zase ona myšlenka souboje, že ruce jsou silnější, není až tak od věci, a hraje zde svou roli. Osobně jsem s pohádkou velmi spokojen a bude jednou z mých oblíbených, protože celkově je vidět, jaký kus práce na tom filmaři nechali, a odvedli velmi profesionální kus práce. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Dekadence světu vládne, ještě teď se při vzpomínce na tento film směju a směju. Souboj bratrů na meče byl vzrušující, nikdy jsem nezažila nic hůře nasnímanémo, a závěrečné vyústění osudu Brata mi přivodilo těžký záchvat smíchu. Princezna Jasna byla dokonale natvrdlá. (Značně nadsazené a ironické hodnocení.) ()

Janek odpad!

všechny recenze uživatele

Něco naprosto příšerného - král na vozíčkovém křesle, naprosto příšerní herci, dementní režie a scénář - to pro nás ČT připravila na první hod vánoční. Strachovy Tři životy mě pouze nudili - ale toto mě definitivně nasralo. Tři srdce nejsou ani amatérským filmem - takto si představuju film, který by zrežíroval a napsal náš soused hasič. 0% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Neohrožený Mikeš a Božena Němcová by se určitě obrátili v hrobě......... Ostravo, Ostravo -chce to herce, chce to triky, ......chce to stravu. Jeden bod za to, že to je také z mojich daní. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Já si to představuju nějak takto: spolek divadelních ochotníků Tyl v jedné nejmenované vsi se rozhodl, že si střihne vlastní představení - pohádku. Něco znali, něco si ještě načetli a sepsali si scénář. Pak na tom dřeli vždycky, když přišli z práce. Pohádku secvičili, sehráli a byli docela úspěšní. Sousedé je poznávali v legračních kostýmech, smáli se a nakonec i zatleskali. Když pak herci po představení seděli v hospodě, napadlo jednoho z nich, že jeho bratranec v sousední vsi dostal na minulé narozeniny kameru a už i něco vyhrál v Neváhej a toč! Mohl by jim tedy natočit reprízu, kterou budou dávat za týden... Bratranec to skutečně natočil a jelikož v představení bylo několik pěkných momentů, poslal to zase do Neváhej a toč! V televizi to ale nějak popletli a pohádka se celá dostala do hlavního vysílacího času. ()

Sandiego odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle se ani nedá nazvat televizní pohádkou, ale amatérskou trapností plnou naprosto ebzradných herců. Kdyby se našel lepší režisér, více financí a pořádní herci, tak by snad tahle pohádka za něco stála, námět zase tak špatný nebyl. Ale bohužel ve všech jmenovaných podmínkách tento film až nehorázně selhal. ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

jedním slovem - hrůza !!!! herecký výkony se blížily nule a ta princezna nakonec mě dorazila !!!! Nečekal jsem zázraky , ale sváteční večer by si zasloužil určitě něco kvalitnějšího....... :( ()

Reklama

Reklama