Reklama

Reklama

Gordon Ramsay: Noční můry kuchyně

(pořad)
  • Česko Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Uznávaný šéfkuchař Gordon Ramsay přichází do restaurací, které mají problémy. Ať už to jsou potíže s kvalitou pokrmů a nebo majitelé nevědí, jak přilákat více zákazníků. Gordonovy radikální změny v chodu jednotlivých restaurací způsobují konflikty nejen mezi ním a vedením restaurace, ale v prvé řadě s šéfkuchaři. Jak obstojí restaurace při náhodné Ramsayho návštěvě? Pomohly jim změny k odražení se ode dna? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (85)

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Natočil několik řad anglické i americké verze Noční můry kuchyně a Pekelná kuchyně kde učí kuchaře a výtěž je šéfkuchař v jeho restauraci. Vystupoval v milionech pořadů a do toho stíhá otevírat jednu restauraci za druhou. Jeho někdy né moc hezké jednání a tisíce sprostých slov během jedné minuty ho dokázala proslavit. Je nerad když ho lidi mají za televizní hvězdu on se nejradši zavře do některé ze svých restaurací a vaří. V jeho pořadech vidíme že dokáže být velikej tvrdák ale také má srdce. Stále má nazpaměti z jakých poměrů je on. Snaží se mladé talenty uplatnit ve svých restauracích a něco je naučit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento program ukazuje "svetoznámeho hajzla" Ramseyho v predsa len o dosť inom svetle, než afektovaná reality šou Pekelná kuchyňa. V nej bolo jeho správanie často zbytočne vyhrotené a "hrané". Tu nie. Tu je reálnejší, je viac podobný svojmu ja zo skutočného, reálneho života. Jasné, občas to musí vyhrotiť, sme predsa v televízii a musí to byť šou, ktorá ho odlíši od konkurencie. Ale keď chodí po otrasných amerických reštauráciách, aby im pomohol stať sa lepšími, viac v ňom vidno a cítiť človeka a odborníka, ktorý vie, čo robí. Majiteľov týchto podnikov na začiatku síce totálne zničí (mnohí z nich potom doslova plačú a majú slabšie nervové záchvaty!!!), ale keď sa rozhodnú, že sa skutočne chcú zmeniť k lepšiemu, od tej chvíle s ním spolupracujú a vtedy do toho ide naplno aj Ramsey a úprimne sa im snaží pomôcť. Zaujímavé je, že táto relácia ide na to fakt dosť tvrdo a ak Ramsey zistí, že hlavným problémom danej reštiky je extra mizerný kuchár, ktorý nemá šancu na zlepšenie, odporučí majiteľom vyhodiť ho a tí ho aj skutočne vyhodia (!). Zároveň táto relácia neznalým ukáže, že v USA je v skutočnosti kulinárska scéna na veľmi vysokej úrovni (ak sa, pravdaže, vydarí), nakoľko sa v nej spája množstvo medzinárodných scén (talianska, ázijská...). Každopádne, kto si myslí, že Zdeněk Pohlreich je drsný, zjavne ešte nepozná Gordona. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. série: Segrestor to popsal přesně. Američani mají rádi hodně patosu. Za vzestupem restaurací stojí kromě Gordona i velmi slušné finanční prostředky od produkce. 77%. 4. série: Docela divočina, zvláště poslední díl série stojí za to (Oceana). 83%. 5. série: Stále výborná show s neklesající blbostí majitelů. 82%. 6. série: 1.díl: 72%, 2.díl: 72%, 3.díl: 75%, 4.díl: 68%, 5.díl: 67%, 6.díl: 68%, 7.díl: 67%, 8.díl: 75%, 9.díl: 71%, 10.díl: 72%, 11.díl: 74%, 12.díl: 75%, 14.díl: "Chappy's" 70%. 7. série: Celkové zhodnocení: Americká osvědčená pásová výroba restauračních patálií, v níž se vždy jede podle stejného vzorce. Mě tedy více vyhovuje náročnější evropský televizní standard, ale chápu USA a jejich mentalitu. Jde tam o rychlé emoce, samotný proces přestavby je příliš nezajímá, což je právě to nejlepší. Za povšimnutí stojí potenciál těchto show. V USA, ČR i jiných zemích je takřka nevyčerpatelný. V dnešní rychlé době, kdy televize tápou je to vzácná trvalka. 1.díl: 75%, 2.díl: 70%, 3.díl: 73%, 4.díl: 72%, 5.díl: 71%, 6.díl: 75%, 7.díl: 72%, 8.díl: 71%, 9.díl: 68%. Celkové hodnocení 7. série na procenta: 72%. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

iamek to vystihnul naprosto přesně. Americký pořady začínají bejt strašně snadno rozpoznatelný - trochu afektovanosti, trochu siláckých řečí, trochu happy-endu. Prostě se na plotně musí vařit předevšim emoce. Ať si říká kdo chce, že Pohlreich Gordona jenom kopíruje, naše "Ano, šéfe!" je alespoň po našem. A taky za Zdeňkem nestojí celej tým, kterej by restauraci přes noc překopal od základů a její chod tak kolikrát posunul razantním krokem kupředu ;) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak toto je ten škótsky kuchársky génius, ktorého sa tu v poslednom čase snaží kopírovať nespočet blbečkov vo svojich kulinárskch show? Toto je ten bájny šéfkuchár a majiteľ niekoľkých luxusných reštaurácii? Toto je pán Gordon Ramsay? Prostredníctvom tejto relácie som mal možnosť sa s ním konečne zoznámiť. No a ako na mňa zapôsobil? Ani neviem. Je to hulvát, ktorý rozumie svojmu remeslu a vie sa dobre predať pred kamerou. Určite má omnoho väčšiu charizmu ako celá porota z československého "MaterChefa" a "Receptu na bohatstvo" dohromady. Taktiež mnoho násobne prevyšuje svoju nepodarenú českú kópiu Zdeňka Pohlreicha. Ba ani slovenská kuchárska celebrita Jaro Židek mu nie je žiadnou konkurenciou. Čosi na tom Ramsayovi bude, ale že by som pred ním zrovna padol na prdel tak to ani náhodou. ** ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama