Reklama

Reklama

Gordon Ramsay: Noční můry kuchyně

(pořad)
  • Česko Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Uznávaný šéfkuchař Gordon Ramsay přichází do restaurací, které mají problémy. Ať už to jsou potíže s kvalitou pokrmů a nebo majitelé nevědí, jak přilákat více zákazníků. Gordonovy radikální změny v chodu jednotlivých restaurací způsobují konflikty nejen mezi ním a vedením restaurace, ale v prvé řadě s šéfkuchaři. Jak obstojí restaurace při náhodné Ramsayho návštěvě? Pomohly jim změny k odražení se ode dna? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (85)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

O proti anglicke verzi jsou sprosta slova vypipany a misto na kuchyn se spis zameruje na majitele. Vetsinou to jsou rodinny prislusnici a Gordon mezi nima napravuje vztahy. Jak bylo v jednom dile receno: Gordon je jako bila Oprah. Diky bohu je ale v Americe kupa exotu a tak jsou aspon nejaky dily zabavny. Celkove to je slabsi nez puvodni verze a tak davam slaby 4*. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

„...Řekl mi, že jsem busy idiot!“ „On je Brit, v Británii znamená busy idiot kompliment!“ „Jak mám vědět, že to je kompliment? Neumím zas* britštinou, jsem rád, že jsem se naučil anglicky...“ „Já vím, že busy idiot není kompliment, ale musel jsem bratra uklidnit, aby se přes to přenesl a mohli jsme pokračovat...“ :-D Americká a Britská verze se liší jako noc a den. Zatímco pro Brity je typický určitý sarkasmus a nadhled, Amící jsou emocionálnější, každý kiks přehrají minimálně 3x. A Fuckování důsledně ne jenom vypípávají, ale také zakryjí ústa rozmazaným obdélníčkem (asi kvůli neslyšícím). Pokud se přes tu uměle vyhrocenou šokantnost (v tomto ohledu mají zřejmě největší potenciál rozvrácené rodinné restaurace) přenesete a neodradí vás to, dozví se zajímavé lidské příběhy z gastro businessu. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Místy velmi předvídatelné a zahrané na maximální efekt. Každý díl má velmi podobný scénář. Ale je to celé neskutečně zábavné a charismatický Ramsey to celé drží pohromadě. Je vidět, že je showman, který přesně ví kdy pořadu dodat šťávu. Lidi dokáže seřvat jako nikdo druhý:-) Co mne ale zarazilo bylo to, že je i skvělým psychologem a na některá obzvlášť tvrdá individua jde rafinovaně psychologicky. Např. jednomu narcistickémum týpkovi večer vynadal do čůráků a druhý den ráno mu promítal na dataprojektoru fotky z jeho života. Kdy byl energický a plný elánu do vaření. Týpka to dojalo a to umožnilo Ramseymu mu promlouvat do duše. Ďábelské:-) ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Na tomto pořadu je hezky vidět, jak odlišnou mentalitu musí mít americký divák. Všechny díly jsou jako přes kopírák - koncipované jako příběh z typického amerického blockbusteru. Máme tu unikátní prostředí (restaurace), záporáka (manažer, kuchař či majitel), hrdinu (Ramsey) a figurky okolo (zaměstnanci). Prostředí a figurky trpí kvůli omezenosti (prakticky vždy jde o aroganci a ego) záporáka, hrdina přijíždí, bojuje se záporákem, aby mu nakonec ukázal správnou cestu. Záporák prohlédne (scény kdy se nad sebou zamýšlí jsou ve všech dílech fakt na chlup stejný), vrací se v krizový okamžik a zachraňuje situaci. Celé je to naprosto našablonované včetně krizí a katarzí a jede to tak moc na efekt, až to vyvolává záchvaty smíchu u českého skeptického a cynického diváka, který pohrdá dobrými americkými konci. Prostě továrna USA se všemi klady a zápory. V tomhle směru gratuluji tvůrcům Ano, šéfe, že se jim podařilo se konceptem pouze inspirovat, ale přizpůsobili ho mistrně českému prostředí. Tak či tak i Ramseyho show je velmi zábavná a když si člověk odmyslí, že už po pátém dílu první řady přesně ví, jak bude co probíhat a jak to skončí, jde o zábavnou a někdy i poučnou podívanou. 65 % ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak toto je ten škótsky kuchársky génius, ktorého sa tu v poslednom čase snaží kopírovať nespočet blbečkov vo svojich kulinárskch show? Toto je ten bájny šéfkuchár a majiteľ niekoľkých luxusných reštaurácii? Toto je pán Gordon Ramsay? Prostredníctvom tejto relácie som mal možnosť sa s ním konečne zoznámiť. No a ako na mňa zapôsobil? Ani neviem. Je to hulvát, ktorý rozumie svojmu remeslu a vie sa dobre predať pred kamerou. Určite má omnoho väčšiu charizmu ako celá porota z československého "MaterChefa" a "Receptu na bohatstvo" dohromady. Taktiež mnoho násobne prevyšuje svoju nepodarenú českú kópiu Zdeňka Pohlreicha. Ba ani slovenská kuchárska celebrita Jaro Židek mu nie je žiadnou konkurenciou. Čosi na tom Ramsayovi bude, ale že by som pred ním zrovna padol na prdel tak to ani náhodou. ** ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama