Reklama

Reklama

Gordon Ramsay: Noční můry kuchyně

(pořad)
  • Česko Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Uznávaný šéfkuchař Gordon Ramsay přichází do restaurací, které mají problémy. Ať už to jsou potíže s kvalitou pokrmů a nebo majitelé nevědí, jak přilákat více zákazníků. Gordonovy radikální změny v chodu jednotlivých restaurací způsobují konflikty nejen mezi ním a vedením restaurace, ale v prvé řadě s šéfkuchaři. Jak obstojí restaurace při náhodné Ramsayho návštěvě? Pomohly jim změny k odražení se ode dna? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

castor 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím. Uznávaný odborník přijede, rozdává rady, křičí, uráží, dělá vše, co se od něj očekává. Nepáře se s ničím, s vedením i personálem si to vyříká pěkně od plic a z očí do očí. Ale pak bych uvítal nějakou praxi: v kuchyni. Například jeden z dílů byl o tom, že si všichni z podniku poplakali a zanadávali, uznali, v čem dělají chybu, a pak došel tým řemeslníků a designerů, „přes noc“ předělal interiér i exteriér restaurace, nakoupil nové nádobí, moderní kasu, vyškrtal jídelníček a.. Gordon všem popřál hodně štěstí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento program ukazuje "svetoznámeho hajzla" Ramseyho v predsa len o dosť inom svetle, než afektovaná reality šou Pekelná kuchyňa. V nej bolo jeho správanie často zbytočne vyhrotené a "hrané". Tu nie. Tu je reálnejší, je viac podobný svojmu ja zo skutočného, reálneho života. Jasné, občas to musí vyhrotiť, sme predsa v televízii a musí to byť šou, ktorá ho odlíši od konkurencie. Ale keď chodí po otrasných amerických reštauráciách, aby im pomohol stať sa lepšími, viac v ňom vidno a cítiť človeka a odborníka, ktorý vie, čo robí. Majiteľov týchto podnikov na začiatku síce totálne zničí (mnohí z nich potom doslova plačú a majú slabšie nervové záchvaty!!!), ale keď sa rozhodnú, že sa skutočne chcú zmeniť k lepšiemu, od tej chvíle s ním spolupracujú a vtedy do toho ide naplno aj Ramsey a úprimne sa im snaží pomôcť. Zaujímavé je, že táto relácia ide na to fakt dosť tvrdo a ak Ramsey zistí, že hlavným problémom danej reštiky je extra mizerný kuchár, ktorý nemá šancu na zlepšenie, odporučí majiteľom vyhodiť ho a tí ho aj skutočne vyhodia (!). Zároveň táto relácia neznalým ukáže, že v USA je v skutočnosti kulinárska scéna na veľmi vysokej úrovni (ak sa, pravdaže, vydarí), nakoľko sa v nej spája množstvo medzinárodných scén (talianska, ázijská...). Každopádne, kto si myslí, že Zdeněk Pohlreich je drsný, zjavne ešte nepozná Gordona. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// To je.. to je.. to je.. to je.. já.. já.. ne.. ne.. ne.. bože.. bože.. bože.. já nemám.. ne.. prostě ne.. ne.. konec. - toť má reakce k některým lidem, kteří se zde objeví. Gordon je samozřejmě borec a celý doku-seriál mi příjde kvalitně zpracovaný, takové show jsou vždy zajimavé. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Předobraz české obdoby Ano, šéfe. Jenže tento předobraz je prost jakýkoliv hlášek a legrace, kam se podíváš. Celé je to koncipované jako jakýsi reality thriller show. Ramseyho team připomíná agenty FBI a sám Ramsey ztělesnění samotného anděla zkázy pro danou restauraci. Tak je to ale se všemi pořady Gordona Ramsaye. Jeho jsou ovšem akční, temnější a drastičtější a v neposlední řadě i pompéznější. Koneckonců je to světová show, nic z našeho malého rybníčku. Viděl jsem jen tuto sezonu, kdy Gordon Ramsey řádí v USA. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Svatá prostato! Díky za naše, z větší části, poctivé, české kuchyně! Pohlreichův způsob jak zlepšovat úroveň našich restaurací je oproti Gordonovi jen slabým čajíčkem pro batolata. Navíc, jak koukám, i pokora a chuť majitelů zdokonalit vedení svých podniků je úplně někde jinde než ta naše. Resp. je o hodně nižší. Taky se díky Zdendovi a jeho hláškám v naší reality šou člověk alespoň zasměje. Tady je to doslova na nože a někdy si říkám, jestli poteče krev a nebo jen nervy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak toto je ten škótsky kuchársky génius, ktorého sa tu v poslednom čase snaží kopírovať nespočet blbečkov vo svojich kulinárskch show? Toto je ten bájny šéfkuchár a majiteľ niekoľkých luxusných reštaurácii? Toto je pán Gordon Ramsay? Prostredníctvom tejto relácie som mal možnosť sa s ním konečne zoznámiť. No a ako na mňa zapôsobil? Ani neviem. Je to hulvát, ktorý rozumie svojmu remeslu a vie sa dobre predať pred kamerou. Určite má omnoho väčšiu charizmu ako celá porota z československého "MaterChefa" a "Receptu na bohatstvo" dohromady. Taktiež mnoho násobne prevyšuje svoju nepodarenú českú kópiu Zdeňka Pohlreicha. Ba ani slovenská kuchárska celebrita Jaro Židek mu nie je žiadnou konkurenciou. Čosi na tom Ramsayovi bude, ale že by som pred ním zrovna padol na prdel tak to ani náhodou. ** ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Americká předělávka parádního anglickýho pořadu, která se prostřednictvím svojí blbosti stává nečekaným a silným přesahem, kdy i tomu největšímu ignorantovi dojde, že Američani jsou stádo paranoidně vycvičených vodních melounů s prstem na tlačítku k největší atomové hlavici. Každý díl má jakoprase happyend a morální ponaučení. Ale když se vynechají ty Američani, tak je to fakt zábavný! ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Britská verza je úžasná, ale USA verze je směšná. Každý díl podle šablony, kde kuchaři, hosté a Ramsey předvádějí směšné herecké výkony. Gordon přijde, nic se nedá jíst, hádky mezi personálem a pak fuckování Gordona. Poté plná restaurace, kdy hosté nadávají, že se to nedá jíst a šéfové odpustí hostům platbu. Nakonec změna interiéru, zlepšení mezilidských vztahů, plná restaurace a najednou vše je jako v pohádce. Směšná americká reality show, ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Výstižný komentář: uživatel iamek. Přesně tak - ustavičně to samé dokola, mění se jen místa a ksichty, šablona zůstává stále tatáž. Světově uznávaný gastronomický koryfej přichází a vše ho děsí: odporné jídlo, nudný a staromódní interiér, příšerná hygiena, mizerná obsluha, infantilní či naopak senilní, každopádně nesoudní a neschopní majitelé. Pak zaúřaduje, provede nějakou tu psychoterapii, letmo se zmíní o jakémsi úžasném receptu a rázem je vše jinak.Štěstím slzící majitelé zčistajasna vykazují 20% nárůst zisků, všichni pláčí, radují se a objímají a Gordon udílí dobré rady do života a podnikání. No... jednou je to zábavné, podruhé už poněkud trapné, pak už jen otravné a zjevně určené jedincům mdlého rozumu. Britskou verzi jsem neviděl, americká stojí za hovno. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že gordon Ramsey k tomu přistupuje spíše psychologicky. Kde Pohlreich spíš uráží, tam se Ramsey snaží lidi nabudit a probrat v nich vnitřní sílu. Tím vznikají emotivní díly, které často spíše než o kuchařství a restauracích jsou o lidech a jejich vnitřních problémech a možnostech jejich překonání. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Gordon Ramsey objavuje "krásy" amerických reštaurácii. Na rozdiel od svojej pôvodnej anglickej verzie, tu chýba návrat na miesto činu.Takže ste okradnutí o jeho hodnotenie a hlavne ochutnanie jedál, ktoré mal svojím pobytom inšpirovať. Gordon o niečo viac tlačí na pilu (požiadavky amerických producentov sú jasné, chce to väčšie drama), ale inak znova staré dobré súboje šéfkuchárov o to, kto má väčšie gule. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Vysoká škola managementu v podání šéfkuchaře Gordona Ramsayho. Ikdyž trochu nadhledu a humoru by neškodilo. Taky mi vadí přílišná vykalkulovanost a pravděpodobně i předpřipravenost celé show. No jo no, Zdéňa je jenom jeden. :D ()

Derek 

všechny recenze uživatele

este lepsie ako anglicka verzia, lebo amerika je proste amerika a to co tam clovek obcas vidi tak nad tym rozum stoji! a je to hlavne neuveritelna sranda... ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Místy velmi předvídatelné a zahrané na maximální efekt. Každý díl má velmi podobný scénář. Ale je to celé neskutečně zábavné a charismatický Ramsey to celé drží pohromadě. Je vidět, že je showman, který přesně ví kdy pořadu dodat šťávu. Lidi dokáže seřvat jako nikdo druhý:-) Co mne ale zarazilo bylo to, že je i skvělým psychologem a na některá obzvlášť tvrdá individua jde rafinovaně psychologicky. Např. jednomu narcistickémum týpkovi večer vynadal do čůráků a druhý den ráno mu promítal na dataprojektoru fotky z jeho života. Kdy byl energický a plný elánu do vaření. Týpka to dojalo a to umožnilo Ramseymu mu promlouvat do duše. Ďábelské:-) ()

Reklama

Reklama