Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tahle loupež se skutečně podařila. Bez jakéhokoli respektu nastoupili do vojenské základny Camp Pendleton, ukradli tam přes čtyři miliony dolarů a nakonec se jim podařilo uniknout uneseným nákladním letadlem. A přesto nakonec přišly potíže - jeden člen komanda, Bert, se rozhodl podrazit všechny ostatní a vprostřed útěku vyskočil s padákem a především s celým lupem kdesi nad floridskými kukuřičnými poli. Že by ztrestání jednoho odpadlíka nemělo být pro takové profíky kdovíjakým problémem? Inu, nemělo, kdyby se ale Bert rozhodl vyskočit kdekoli jinde. Jenže tohle místo je jiné. Zvláštní. Nelidské. A ožívají tam běsy z těch nejhorších snů ztělesněné do postav vraždících polních strašáků, kteří neznají smilování. Proč? Jak? To všechno jsou otázky navíc, protože na téhle farmě v zemi nikoho nepřicházejí odpovědi. Zde se jen umírá. Syrový a vynikající atmosférou ve stylu Romerovy Noci oživlých mrtvol prosycený horor natočil v roce 1988 americký režisér kubánského původu William Wesley. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Parodie na Predátora! Hodně špatný film s chabými gore scénami a hloupými nudnými dialogy i herci. Vůbec mě film nebavil a trpěl jsem počas sledování tak moc, že jsem si, že špejlí udělal vlastního Scarecrowa! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I přesto, že miluju "strašácký" filmy (Messengers 2 nepočítám) a vyhledávám je, tenhle mi pořád jaksi unikal. A musim konstatovat, že si hned našel cestu do mé sbírky hororů. Získal si mě totiž svou atmosférou, která místy připomíná paranoiu, a množstvím docela brutálních scén, kde není nouze o sekání hlav, řezání končetin, vyvrhnutí a následné vycpání slámou a podobné chuťovky. Strašáků je několik a dokonce disponují nadpřirozenými schopnostmi, jako napodobovat hlas svých obětí, aby jim to lovení v polích šlo trochu snáze. Na druhou stranu by film mohl obsahovat méně "chlapáckých" dialogů, kde se to hemží samým "You Fucking Asshole, Motherfucker shit" a podobných hlášek, které tvoří skoro půlku filmu. Ale co, na 80 minut jsem se výborně bavil, takže za slušných 70%. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Od tohto som veru veľa nečakal, zato sa mi dostalo viac. Skvelý horror, minimum hercov, strašiaci fakt strašili, hudba super. Tak ako sa na 80.roky patrí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film jistě ocení především milovníci horrorů 80.let. Kukuřice, vrány (pravda, vycpané, ale jsou tam!), strašáci a banda lumpů, co se ztratila. Pěkná kamera (kupodivu občasná ručka nevadila), příkladná hudba (Terry Plumeri) a slušivé efekty doprovázené temně červenými šplouchanci. Nejlepší je samozřejmě, kromě ušmiknutých rukou a rozpáraných hrudí (ty zkrvavené peníze bych vybírat nechtěl...), noční atmosféra. Líbila se mi i myšlenka, že se na onu farmu nedostali náhodou...vojenský experiment není vyřčen naplno, ale nabízí se. Očividná je inspirace filmy jako: Zombie 2, Mlha od Carpentera a Predator. Celkově bych dal 3*, ovšem jednu musím přihodit za pejska krmícího se vnitřnostmi...ňam! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Výborné béčko, které nadchne především klasickou osmdesátkovou atmosférou a na tu dobu i slušnou porcí brutality... Rozřezaná těla, sekaní hlav, rukou, ničeho se tenhle kus nebojí a neuhýbá cudně kamerou... Což je jen dobře... Strašáci jsou perfektní, určitě dokáží mnoho kusů i vyděsit, mě osobně trochu štvaly jejich nadpřirozené schopnosti, to si tvůrci mohli odpustit... Každopádně, horory se strašáky mám rád a tenhle patří mezi ty lepší... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel spíše průměrný film s parádníma záporákama. Škoda. Film měl potenciál a gore scény byly parádní, ale celí to působilo skoro spíše jako akční film, čekal jsem atmosféru pole kde pomalu budou strašáci zabíjet, ale dostal jsem spíše pole kde se neustále děje nějaká akce. Což mi přišlo spíše na škodu. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Skoro to bylo na pět hvězdiček a o to větší škoda, že to nevyšlo. Nevyšlo to hlavně z důvodů, že byť herci mi byli sympatický, tak o postavách sem se skoro nic nedozvěděl. A to je škoda, protože ve filmu sou náznaky toho, že postavy asi původně měli nějakou hloubku, ale pak se asi škrtalo a přetáčelo, což má za následek, další plochý postavy. Na druhou stranu, délka filmu je krátká a furt se něco děje a postavy si i relativně brzo uvědomí, že proti nim nestojí žádný lidský protivník, ale něco mnohem horšího, tak se na to kouká samo. A že je opravdu na co koukat, farma a kukuřičné pole, má tísnivou atmosféru a strašáci sou opravdu děsivý. Sakra být to delší o dvacet minut, dát postavám hloubku a ještě více umocnit napětí na farmě, tak bych byl spokojenější, takhle aspoň silnější čtyři hvězdičky. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Mne sa Scarecrows náramne páčili. Vždy som mal radšej horory, v ktorých zlu čelí ozbrojená bojaschopná skupinka než partia bezbranných teenagerov, idúcich ako ovce tupo na porážku a toto kritérium Scarecrows spĺňa. Zatuchlý nočný zapadákov má parádnu atmosféru, zabijácke hlášky zlodejskej bandy pôsobia v tomto ponurom prostredí dosť desivo a najväčší potenciál sa ukrýva v strašiakoch, ktorí sú vskutku svojskými hororovými kreatúrami a miestami z nich veru ide hrôza. Strašiaci sú skrátka hororom každým coulom a trochu sa divím, že si v 80. rokoch nevyslúžili väčšiu pozornosť divákov, nedočkali sa ďalších pokračovaní (aj z omnoho slabších hororov sa stali série) a prakticky upadli do zabudnutia... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že strašáci jsou nedílnou součástí amerického strašidelného folkloru. Minimálně skoro stejně, jako klauni. A tahle osmdesátková řezničina je taková... taková průměrná, no. Zápletka i samotní strašíci nejsou zrovna špatní (když mění hlasy, až z toho mrazí), nějakou tu krev i klasickou osmdesátkovou atmosféru to má, ale ten začátek je docela špatný. Jeden ze zlodějů hovořící vnitřním hlasem je docela do očí bijící postup, jako pěst na oko. Ale samotný závěr se docela povedl. 2,5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná strašáková žánrovka, ve které si parta odháněčů ptáků podá zločineckou jednotku složenou ze zkušených žoldáků. Je to osmdesátkové hororové béčko se vším všudy, takže jak herecké výkony, tak třeba gore odpovídají době, ale film se může pyčnit solidní atmosférou a stejně solidním tempem, což mi v kombinaci s trochou nostalgie způsobilo pozitivní náladu. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne premrhaný potenciál a určite to nieje chyba tých Strašiakov, tí sú fakt vydarený a rozhodne robia čo môžu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ten začiatok mi prišiel troška smiešne nedomyslený. Časť filmu sa odohrávala v noci a hlavne v alebo pri kukuričnom poli a v ňom sa skrýva niečo čo je silno smrtiace. Tak atmosférou to tu bolo presýtené. A k tomu nehorázne škaredí, ale preto pôsobivý strašiaci. V pár momentoch to vyzeralo, že pozerám zombie horor. Príbeh nebol ničím výnimočný a ešte s c-čkovými hercami. .Ako to začalo nezáživne, každou ďalšou scénou sa to menilo na atmosfercko temný a krvavý filmík. Ale 5* nemôžem aj tak dať, lebo nie celý film ma bavil, ale aj tak veľká spokojnosť. Jednoznačne jeden z najlepších filmov o strašiakoch a zato že som ho mohol vidieť vďačím Bloodymu13, ktorý mi ho doporučil, ďakujem. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Scarecrows by mohol byť vcelku solídny horor (miestami fajn atmosféra, sympatickí herci), avšak neviem či mám chváliť aj to, že ma za relatívne krátky čas dokázal unudiť. Scenár tiež nie je nič moc, ale OK. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nalákán zmínkou v 1 komentáři k mnohem lepší Dark Night of the Scarecrow a díky faktu, že nenápadný hororrový subsub (to není překlep) žánr o ne tak přátelských Strašácích, jest můj oblíbený, jsem tuto krávovinu na entou shlédl, páč jsem se těšil a to jsem neměl. Varování...pokud se vám líbil výše zmíněný film či např. Husk, zde máte smůlu, páč dostanete dementní a dohromady nefungující, švihlou kombinaci Predatora a thrilleru s asi tím nejlepším na celém filmu, tj. několikerých záběrů na 3 různé xichty Strašáků, které byly opravdu působivé a jako jediné, vyvolávaly nějakou tu atmosphéru. Krvavých efektů je zde pomálu, ale když jsou, stojí to za to. Ale je toho i na tu stopáž fakt málo. Většinu filmu totiž strávíte sledováním děje z pohledu noktovizoru, takže hrozí zelený zákal. V 1 scéně se dokonce! jí samotný kukuřičný klas. No toto jsem snad v žádném Scarecrow horroru dosud neviděl. Hahaha. Ta banda těch žoldáků? vojáků? či co? je partou tupounů (snad až na 1) a ta jediná ženská v jejich partě HIC, to moc nevytrhne. I když má asi nejvtipnější scénu s oním ženským rukojmím, když jí dá zrcátko, aby se mohla upraviti a tím jí psychicky pozvednout náladu, což mě opravdu pobavilo. Včetně těch bankovek, napíchaných v okolí domu na pilotech, uprostřed kukuřičného pole, na kdejaké větvičce a ti debilní zuřivci, jsou z toho zjištění celí brunátní a já se mohl uchechtati k smrti.:))) Malé plus za to, že přežila jediná postava, které jsem to opravdu přál. Tak aspoň něco. Já chápu, že se tvůrcům nechtělo strkati do tohoto druhu hororu opět partu mládežníků ,ale tušil jsem již ze samotného popisku, že s tou skupinkou excelentních romů, to nebude zrovna ten nejlepší nápad. Nebo tam mohli třeba dát partu důchodců, když už.;-) Jen ne ty macho drsné+ozbrojené blbce. Takže těch 50% jest za ty klady (hl. za vskutku originální způsob úschovy peněz), které jsou umně rozesety v tomto dietním komentu. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Rovnakým dielom atmosferický, strašidelný i krvavý film s jedným z mojich obľúbených námetov- scarecrows. dobre zahrané postavy, v napätí udržiavaná atmosféra, skvelé prostredie zdánlivo opustenej farmy v noci a naozaj parádne vyzerajúci strašiaci z ktorých naozaj ide strach. Páčilo sa mi i len ľahko načrtnuté vysvetlenie, ktoré necháva priestor i pre imagináciu diváka, a gore tu bolo pekne použité v rámci strašidelnosti, podporenej ešte skvelou hudbou. Ďalšia pecka zo zdánlivo bezodnej studnice 80´s horrorov. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Hovadsky neumětelský béčko, kde pěknou výpravu, slušnou hudbu, fešácký strašáky a někdy překvapující gore, devalvuje ignorantská režie a debilní scénář. U dialogů jsem fakt skřípal zubama... ()

Chatterer 

všechny recenze uživatele

Tlupa strašáků v kukuřičných polích (vypadají jako muzikanti ze skupiny Slipknot) nahání tlupu profesionálních zlodějů s vojenským výcvikem. Nepomůže jim ani veškerá moderní technika a nejnovější zbraně. Klasické béčko, kterých jsem viděl tucty. Čistých 50%. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Nie najhorší horror,ktorého dej sa odohráva len v noci.A na veľkom kukuričnom poli plnom oživlých strašiakov.Hodne tajuplné a strašidelné miesto.Lupiči sú ozbrojený ako sa patrí,ale aj tak im to nepomôže.Strašiaci sú podľa mňa bezchybný,dosť desivý a spolu spolupracujú.Pravidla žiadne,lupiči chcú len svoj lup a prežiť,nič viac ich nezaujíma.A strašiaci sú živý a priateľský veru nie sú.Film je bez akéhokoľvek humoru.Ale prečo sa to tak stalo sa nedá dozvedieť.Je tam aj nejaká stará chatrč,aj obraz na stene s nejakými chlapmi,aj trocha podivnej náboženskej symboliky.Možno je to nejaké podobenstvo o chamtivosti,alebo také niečo.Ale celkom dobrý film,a to je to hlavné. ()

Reklama

Reklama