Reklama

Reklama

Wallander

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Švédsko, (2005–2013)

Předloha:

Henning Mankell (kniha)

Hrají:

Krister Henriksson, Fredrik Gunnarsson, Mats Bergman, Douglas Johansson, Stina Ekblad, Johanna Sällström, Lena Endre, Ola Rapace, Sverrir Gudnason (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Kurt Wallander (Krister Henriksson) vede kriminalistické oddělení ystadské policie. Jeho denní náplní je výslech podezřelých a vyšetřování vražd. Ani po letech ale nedokáže pochopit podstatu násilí, které ho stále obklopuje. Do svého zaměstnání je však maximálně ponořen, což v důsledku vede kromě obdivuhodného nasazení a schopnosti empatie s oběťmi také k věčné únavě a faktu, že mimo práci nemá krom dospělé dcery nikoho. Manželka ho opustila a na budování přátelských vztahů není čas. (sanikope)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem u 7. dílu. Hlavním pozitivem jsou sympatické ústřední postavy, velmi lidské a přirozené. Žádné dokonalé výtvory Hollywoodu, ať psychicky či fyzicky. Detektivní případy jsou velmi netradiční. Ale nemohu si pomoct. Forbrydelsen I se mi líbilo víc. Co mi trochu vadí: v 1. dílu mi byla Linda VELMI sympatická a nelíbí se mi její postupná vnější proměna. Ale herečka je to úžasná, proti tomu nic. A 6. díl se mi zdál jaksi vybočující, už tím, že padoucha hrál Michael Nyqvist z "Millenia" a trilogie "Muži, kteří nenávidí ženy atd. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Díky za každou dobrou evropskou detektivku, i kdyby to mělo být ze studeného severu. V té záplavě amerických blbin je tu něco normálního, kde se lidé chovají tak, jak bych se chovala já, kde nikdo nemá americké superschopnosti a celý vědecký tým NASA za zadkem včetně FBI a CIA a kde kontinentální šmrnc chlapíka, který pevně sedí holým zadkem na sněhu, nahrazuje vykalkulované nanicovaté popkorny made in USA. Jen připomenu, že v záhlaví není uvedeno herečky jedné z hlavních rolí Lindy - Johanna Sällström. ()

elgordo 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ som videl len 3 časti s nemeckým dabingom, ale konečne je to taká stará dobrá detektívka, kde sa nie všetko vyrieši len vďaka novým super extra vedeckým metódam, ale dáva sa tu šanca poctivej policajnej práci a intuícii. Kurt Wallander je typickým detektívom - samotárom, pre ktorého je všetkým jeho práca a kolegovia v nej. ()

L_Into 

všechny recenze uživatele

Co díl, to plnokrevná detektivka s promyšlenou zápletkou, která nezřídka překvapí i časté konzumenty krimi příběhů, mezi něž se nepokrytě řadím. Prostředí švédského maloměsta je malebné a zároveň mrazivé, především proto, že všechny příběhy jsou nepřekombinované, lehce uvěřitelné a o to hrůznější. Postavy jsou příjemně civilní a pro diváka není těžké vytvořit si k nim vztah. Síla jednotlivých dílů trochu kolísá, jít pod 5 ***** by ale byla potěšilost. V porovnání s běžnou seriálovou produkcí je švédský Wallander vysoce nadprůměrný počin. ()

Galerie (309)

Zajímavosti (2)

  • Tato epizoda patří k jednomu z mála dílů série, který byl distribuován i v kinech, což je znát na jeho obrazové stylizaci. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama