Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka nekončí okamžikem podpisu a orazítkování mírových smluv, ale okamžikem, kdy je zastavena palba. Příběh se odehrává v České republice v době po skončení 2. světové války. Německo sice kapitulovalo, ale několik osamocených německých jednotek se stále ještě snaží vzdorovat zadnímu konvoji ruské armády. Velitel ruského špionážního regimentu kapitán Voronkov vydává rozkaz zlikvidovat jednu takovouto skupinu. Nemá dostatek zdrojů, a proto požádá kazašskou unii ze svého sousedství o pomoc. Daný úkol sice na první pohled vypadá snadně, ale posléze se promění v boj na život a na smrt. (Urania)

(více)

Recenze (16)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Ruská břečka, pro kterou je odpad málo. Těch válečnejch z Ruska sem přiválo tolik, jenže to dokazuje fakt, že Rusové opravdu když něco slušného natočí, tak jde hlavně o talent, kterého si západní divák všimne, tenhle film talent nemá, ani ukrytý, ani zjevný. Nevím jestli to dělá dabing nebo ne, ale nevidím rozdíl v Ruském filmu současnosti a Ruském válečném filmu 40 let starém. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Ach, kde ty loňské sněhy jsou? Ruští filmaři se v tomto filmu moc nevyznamenali. Děj je plný střílení, ale určitě nepatří k nejlepším dílům svého druhu ruské válečné kinematografie. Některé scény jsou až příliš vymyšlené na divákovo dojetí. Je to film, který zase rychle zapomenu. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Text distributora vypadá - mírně řečeno - hodně podivně a tak jsem podobnou úroveň očekával i u filmu samotného. Mé obavy se naštěstí tak zcela nenaplnily, nějaká ta slušnější akční scéna se najde a při sledování všech těch vojáků věčně pobíhajících po lesích jsem si aspoň zavzpomínal na svoji čundráckou minulost. Bohužel pitomostí se tu našlo až až. Vorobjev si české poválečné reálie představuje asi jako Emmerich svět 10 000 let před n. l. Vesnice i místní obyvatelstvo (tedy ta nadržená holka v ruském kroji a ještě asi 3 figury mihnuvší se v pozadí) vypadají jako vystřižení z Tichého Donu a po Američanech nikde ani stopy - jako rodák z Rokycan jsem si tuhle skutečnost obzvlášť vychutnal. A to ani nemluvím o tom, že děj se podle úvodního titulku neodehrává v půli května, (jak píše třeba honajz), ale v červnu (sic!) 1945 a po lesích se ještě prohání pomalu celá divize SS. Oba sovětší důstojníci, kteří skopčáky pronásledují, střídavě čumí jako puk a střídavě hořekují nad padlými spolubojovníky (však jim je taky fricové stačí do jednoho vymlátit). Přičteme-li k tomu přihlouplé dialogy vyšperkované mizerným dabingem, máme tu kuriózní podívanou u které se milovník válečných filmů zaručeně náramně pobaví :-) . ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

V zapadnim Cesku (ne Cechach, Cesku) jsou v pulce kvetna 1945 sovetsti vojaci skupiny Stred (takze ne Americani) a likviduji nemecke vojaky, co tu zbyli a chteji zdrhnout do Nemecka... Nejenze tu mame visute provazove mosty :-), po kterych ti Nemci prchaji. Ale ceska vesnice vypadá jako ruské dřevěné selo. Jinak v Čechách jsou jen kozáci, sovětší vojáci a Němci, Češi žádní. Když už se člověk přenese přes takové detaily, jakože v půlce května krákají vrány, určitě ho dorazí, jak nelogicky a stupidně si ti Němci počínají, takže je Sověti vždycky odkrouhnou. A když už Sovět zemře, tak statečně, a ještě drží v ruce granát, až přijde další německý voják. Režisér Vorobjev se navíc úplně vyžívá v umělé mlze (mlha je i v pravé poledne prostě), kamenných zídkách (a pokud někdo viděl jeho další film Tajná zbraň, který zde na CSFD není, tak i ve studnách a podzemí). Avšak jeho neschopnpst natočit akci je zarážející. Např. se dvě sovětské skupiny na mostě domlouvají, že první pojede náklaďák, za nimi motorka. Střih - motorka jede polem a najednou uvidí náklaďák celý v plamenech, sovětští vojáci mrtví. Nevíte, co se stalo, jak se stalo, kontinuita střihu úplně chybí a ona akční scéna přepadení náklaďáku taky. Tož tak. ----- Režisér Vitalij Vorobjev patří k nejaktivnějším současným ruským režisérům, kteří se snaží o nové ruské válečné filmy. Slovo "snaží" je použito záměrně, protože ani tento jeho pokus není příliš dobrý. Hned v úvodu filmu se např. v českých titulcích dozvíme, že v r. 1945 byla sovětská armáda na území Česka (nikoliv Československa). Příběh se odehrává v západní Čechách. Sovětská skupina Střed zasahuje proti prchajícím Němcům (kteří zde zbyli a chtěli by, mršky, prchnout do Německa) v květnu 1945 (a já myslel, že západní Čechy patřily podle dohod Američanům). Objevují se zde stejní herci jako v předchozích filmech (což znalce režisérova díla může poněkud mást), Vorobljev rovněž miluje umělou mlhu a kamenné studny za každé situace. A teď další perličky - v západních Čechách máme provazové mosty, po kterých Němci vcelku hloupě prchají, západočeské vesnice vypadají jako ruské dřevěné selo a žijí zde jen kozáci, sovětší vojáci a Němci, Češi ne. V půlce května u nás krákají vrány... Ale stateční sovětští vojáci díky krdinnému nasazení a několika dobrovolně se obětujícím chrabrým hochům nakonec všechny Němce dostanou. Disk samotný nabízí film v letterboxovém formátu, se stereo zvukem, a jako bonus jen snad animovaný protipirát, jinak nic. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete. Já prostě nedokážu překousnout fakt, že se Sověti podle tohoto filmu roztahovali až v západních Čechách. ()

Skarface 

všechny recenze uživatele

Vidím nějaké hodnocení odpad ! Takže to okomentuji hlaškou s pelíšků ! Jak to není z USA ta kse to pánům nelíbí že ? Nahodou to není zas tak špatnej film ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Další z "nových ruských válečných filmů". Tentokráte s hrdinnými kozáky na konci války (jen silně pochybuji, že se děj odehrává na území České republiky, která je přeci jen poněkud mladšího data "výroby"). Čeká nás tradiční mix akce, patosu a sebeobětování. Kdo zkousnul ostatní díla p. Vorobjeva, stráví i toto ;-) ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Ruská slátanina s dějem, který se v západních Čechách v červnu 1945 určitě neodehrál. Jak tady správně tvrdí jiní: v západních Čechách byli Američané, nikoliv Rusové. V červnu 1945 u nás k větším bojům s nacistickými bojůvkami nedocházelo. Reálie připomínají ruský venkov (obydlí, oblečení, vzhled postav). Příběh je postaven na akcích, z nichž jsou některé natočeny lépe, jiné hůře. Podprůměrný a snadno zapomenutelný válečný snímek. ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Rusové milují uniformy na jakýkoliv způsob (to potvrdí asi každý, kdo tam kdy byl) a vůbec všechny ty armádní pičovinky. A čím víc je milují, tím víc jsou nesoudní. Viz např. tento absurdní snímek nekriticky oslavující ruské geroje - téma, které naše východní bratry nikdy neomrzí. "Drobných" nuancí v reáliích si asi vůbec nevšimnou, pohlceni až úchylnou chrabrostí a zmužilostí sovětských kozáků v akci. Neruští diváci asi budou kroutit hlavou a my Češi máme při sledování filmu neochvějný pocit, že z nás někdo dělá úplné blbce. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Novodobý ruský válečný akční film o tom, jak Kozáci (jako chrabrý národ odporující i samotnému Stalinovi) likvidují ustupující Němce v západních Čechách (ačkoli se točilo všude možně). A tak sledujeme skupinku kozáckého bratrstva, jejich hrdinství a udatnost, jak postupně po lesích snižují počty Němců i sebe samotných až do bodu Omega. ()

Gallienus odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem žil v domnění, že po rozpadu SSSR budou v Rusku na válečné filmy pohlížet s větším nadhledem, ale mýlil jsem se. Tento film, je vyloženě špatný, nejde tu o ten patos, ten mi tolik nevadil a dá se říci, že jsem ho i čekal. To co mi vadilo, byla nerealističnost filmu, strašlivá šablonovitost, o to víc to bije do očí, když si uvědomíme dobu, kdy a kde se příběh odehrává. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Standardně pojatý snímek naznačuje, že na stereotypech ruského válečného filmu se pro některé tvůrce nic nezměnilo. 40 % (Ci 02/2008) ()

karlos-rio 

všechny recenze uživatele

neříkám , že tento film je nějaký velký zázrak, ale poslední dobou sleduji ruské válečné filmy a tenhle patří mezi ty nejlepší, věřte , že jsou mnohem a mnohem horší, tenhle film neurazí a ani nenadchne ale dá se na něj koukat bez rychlého posunu :-)) což se u ruského válečného filmu rovná velkému zázraku, ()

Saxos odpad!

všechny recenze uživatele

Na rok 2004 tedy hrozný úlet. Tři Ivani, ověšený cinkajícíma metálama, rozprášej tupou německou údernou jednotku až horskou bystřinou tečou potoky krve. Hlášky: "hltají, jak hladoví psi"; "kde byla Tvoje čest, když jste loupili a vraždili ženy a malé děti"; "tak co řekneš Fricku". Nesmysly: západní Čechy plné Rudé armády - bulšit; ten visutý provazový most, také pěkné. Hrůzy: scénář, dialogy, dabing, efekty, exteriéry, music. ()

Reklama

Reklama