Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 2

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (2 035)

genetique 

všechny recenze uživatele

Leterrierovi sa druhý filmový kult vzkriesiť nepodarilo a rozporuplné reakcie sú teda na mieste. Nech už originál pôsobí akokoľvek staromódne a jednoducho, stále ma dokáže pobaviť, upútať a filmovo zasýtiť. Slušná efektová stránka tohto filmu to všetko len tak ľahko nevynahradí. Príbeh má množstvo trhlín, ktoré však do seba bohužiaľ nezapadajú, dej filmu a hlavne záver je veľmi hrr. Hudba celkom slušná, efekty na výbornú, niekedy som ľutoval, že nie som doma a nemôžem si niektoré scény pretočiť. Jednoducho bolo vidno, že aspoň toto je Leterrierova parketa, ale celý kolos utiahnuť nedokázal. 3D spracovanie naozaj nič moc, viac som si ho užil v upútavkach na filmy pred začiatkom predstavenia. 55%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tupé, ale bohužel ne dostatečně na to, aby to bylo alespoň k smíchu. Několik levelů hry na motivy bájných řeckých monster, jež by se dala popsat takto "někam jdu" => "zabiju příšeru" => "získám indicii" => "jdu dál". Příšery vypadají celkem pěkně, prostředí taky (rozpočet je vidět), ale ty přesuny a rozhovory jsou k nepřežití. Perseus a spol neustále "filosofuje" nad svou božsko-lidskou podstatou, všemocný Zeus si pod sebou málem sám uřízně větev, Bubo se válí kdesi v haraburdí a Andromeda se chce pragmaticky nechat sežrat. Toť téměř vše. Worthington nemá co hrát, jeho Perseus je duševně rozpolcený puberťák, ale určitě ne hrdina, do jehož rukou bych byl ochoten svěřit svůj osud. Bohové se divně lesknou, což nevypadá vznešeně, nýbrž strašně lacině, a rozhodně nepůsobí dojmem, že jsou pány světa. Závěr už to ani neměl šanci zachránit, poslední scéna to naopak definitivně pohřbila. 45% ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem rubačku z antického Řecka a to jsem také dostal. Nostalgické vzpomínání na originál hoďte za hlavu, osedlejte spolu s Perseem okřídleného Pegasa a smiřte se s tím, že novodobá verze Souboje Titánů je jednoduchá, ale svůj účel plnící zábava, která ani na vteřinu neztrácí dech. Poctivě nářezový blockbuster na (ne)jedno použití. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Dynamické je to dosť a človek sa nenudí. V staršom predchodcovi je však každá jedna scéna, ktorá je tu kopírovaná - spracovaná atmosférickejšie a prepracovanejšie (moj s medúzou, škorpióny, kraken...). Všetko mi prišlo zošité rýchlou ihlou (len aby to už mohlo ísť do kín a zarábať ťažké prachy). Ray Harryhausen a jeho stop-motion efekty majú stále svoje čaro a to už ubehlo prosím pekne skoro 30 rokov. 30 rokov!!! a efekty v tej dnešnej verzii vypadajú horšie! 45% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Incredible Hulk s horší akcí, triky a překvapivě i hereckými výkony, občas připomínajícími sraz ochotníků vydělávajících si na nájem za každou cenu. Neeson je myšlenkami na place A-Teamu, Worthington netuší, co má vlastně hrát, Mikkelsen se tváří v tvář bídnému scénáři zmůže akorát na jeden úsměv a pár drsných póz a Fiennes přebíhá mezi ateliéry a neúspěšně se pokouší o parafrázi potterovského arcilotra. A tím Leterrierův bordel nekončí. Absence vize je znát i na scénáři, jenž se sice nesnaží jít příliš ve stopách originálu, zároveň si tím však definitivně kope vlastní hrob. Zcela funkční dvousledová pohádková struktura je rozbita napadrť a přepsána do podoby "revenge" béčka, jemuž chybí nejen hlava a pata, ale především odvaha vydat se naplno vlastní cestou a odprostit se od 30 let staré pecky. Důsledkem je zkracování podstatných pasáží, v nichž se dají budovat charaktery, a akumulace sekvencí, bez nichž bychom se klidně obešli, s čímž jde ruku v ruce skutečnost, že zatímco omezený časový prostor zhltávají nezáživné nové postavy (džin, argoský prorok), na ty elementární - a vzhledem k bájím postatné - (Andromeda, Calibos) už čas nezbývá. Největším průšvihem je ovšem akce, jejíž stereotypní koncepce začne dřív nebo později nudit. Původní Souboj měl kontaktní střet s Calibem, šermovačku se škorpiony, napínavou sekvenci s Medůzou a velkolepé létající finále s Krakenem. Nový Souboj oproti tomu bez ustání předhazuje adrenalinové šermovačky jeden na jednoho, jimž ale chybí nápady i lepší choreografie. Leterrier se vytáhne snad jen v případě obřích škorpionů, jenže i těm chybí výraznější využití mozkové kapacity, a tak se ve finále vše smrskne jen na hektické pokřikování, trikovou exhibici (nijak zvlášť působivou) a iracionální uvažování postav, jimž před setkáním s Medúsou můžete stokrát říct, aby koukaly do země a byly ve střehu, a ony se po minutě v temné kobce "zakecaly" a okukovaly každou papundeklovou kulisu. Zcela bizarních rozměrů pak film dosahuje ve finále, jemuž nejenže chybí napětí (osud Andromedy, která s Perseem nemá - narozdíl od původní verze - romantické vazby je každému u paty), nýbrž i uspokojivá tečka. Popravdě, nebýt hlasité hudby, slabosti pro Gemmu Arterton a těch několika odkazů (hliněné figurky, stádo Pegasů, zrcadlící štít, jedna kovová sova;), asi bych odešel už pár minut před koncem. 4/10 P.S.: Případný sequel, k němuž je nakročeno v závěru, bych si nechal líbit. Beztak už není co zprznit. P.P.S.: Post-produkční 3D je přijatelné (resp. neoslepnete z něj), ale platit kvůli němu 50 kaček navíc? To ani náhodou. Paleta barev je ve 3D navíc postatně vyblitější, obrazu chybí lepší kontrast a ani s detaily to není žádná sláva. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Natáčení bylo pro herce fyzicky velice náročné. Různá zranění (naštěstí jen lehčí) byla na denním pořádku. (Lynette)
  • Filmový štáb utratil za natáčení v severním Walesu min. 1 250 000 liber. A věnoval místnímu hospodářství 50 000 liber. (Lynette)
  • Navrhovanie Krakena trvalo približne päť mesiacov. (drake31)

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama