Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 2

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (2 035)

genetique 

všechny recenze uživatele

Leterrierovi sa druhý filmový kult vzkriesiť nepodarilo a rozporuplné reakcie sú teda na mieste. Nech už originál pôsobí akokoľvek staromódne a jednoducho, stále ma dokáže pobaviť, upútať a filmovo zasýtiť. Slušná efektová stránka tohto filmu to všetko len tak ľahko nevynahradí. Príbeh má množstvo trhlín, ktoré však do seba bohužiaľ nezapadajú, dej filmu a hlavne záver je veľmi hrr. Hudba celkom slušná, efekty na výbornú, niekedy som ľutoval, že nie som doma a nemôžem si niektoré scény pretočiť. Jednoducho bolo vidno, že aspoň toto je Leterrierova parketa, ale celý kolos utiahnuť nedokázal. 3D spracovanie naozaj nič moc, viac som si ho užil v upútavkach na filmy pred začiatkom predstavenia. 55%. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Dvě slova: Mads Mikkelsen. Jakkoli je remake Souboje titánů hloupý (scénář je vážně neskutečná slátanina i na "dnešní mainstream" poměry + zase tam cpou zbytečný děvky), mdlý, nezáživný a trapný (krom velmi potěšujícího "Co to je? - To je jedno, nech to být."), tenhle charismatický dánský kanec mu dodal alespoň tolik šťávy, aby Worthington nebyl hlasitě nazýván nudným kokotem ještě v samotném průběhu promítání. Nestydím se za to, že třetí hvězdu dávám jen díky sprostému chtíči, stydím se za to, že se v dnešní době musí většina hollywoodských filmů točit právě tímto pseudocool stylem. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ano, původní verzi jsem viděl nejméně pětkrát, ale upřímně seru na to, jaký postoj tento film zaujal vůči originálu. Souboj titánů 2010 je prvoplánová popcorn akce pro puberťáky, kteří opovrhují vším, co je starší než oni. Ačkoliv puberťák nejsem, hrdě se k ním hlasím, nemá smysl žít ve špatném obrazu a trapných efektech jenom proto, že to tenkrááát bylo cool a inovativní. V tomto remaku je možná zbytečně moc zahleděných pohledů, klišé a tradičně "předsrněných" hlavních postav s až moc motherfucker postoji, ale to je asi všechno, co filmu mohu vytknout. Efekty, souboje, herecké hvězdy, všechno tento fim má a já s tím jsem spokojen, rozhodně si raději pustím komerční blockbuster, než pseudointelektuálně-k-posraní-nudnej film, z kterého je mi na blití ještě týden po zhlédnutí. 90% 18.04. 2010 08/19 nejočekávanějších 2010 ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Ze všech stran jsem slyšen jenom samé posměšky a neúctu k tomuto filmu, ale uznání a obrovská chvála jsou na pravém místě. Tento snímek je dokonalý v každém směru, přesně jako jeho předchůdci se mu nedá skoro nic vytknout a kdo říká něco jiného, tak ať se podívá znovu a tentokrát ať zkusí otevřít oči ! ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Agresivní vnitrodruhové chování, newspeakem přeoznačené za generační výměnu, je charakteristické pro každý druh. Známe ovšem i mezidruhovou agresivitu: Titáni stvořili bohy a bohové proti nim povstali. Bohové stvořili člověka a člověk se jim vzepřel. Lidé stvořili cyborgy a cyborgové je smetli. Ať v roli Persea, Jakea z Avatara nebo Marcuse z T4, pokaždé je Worthington na hraně mezi mocnými a jejich vlastními syny, kteří chtějí ukončit jejich vládu. Pravda, z polovičatosti a šlendriánství titánského tažení napříč scenáristicky a polyteisticky roztříštěným světem mráz po těle hrůzou běží, nelze ovšem pominout zábavně vydařené RPG elementy: práce s předměty v inventáři, přezbrojování, výměna starého štítu za nový z padlého škorpiona, nízké vlastnosti postavy blokující nasazení legendárního meče ukovaného na Olympu, přemluv či obelsti převozníka, rozšiřování party o hraničáře a džina atp. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Rozpočet filmu byl 125 milionů americký dolarů. I se započítáním inflace je to několikrát více než stál původní film z roku 1981 s rozpočtem 15 milionů dolarů. (zdeny99)
  • Bojové scény mezi Perseem (Sam Worthington) a Krakenem se natáčely v londýnských filmových studiích Langeross. (Lynette)
  • Společnost Warner Bros. v severním Walesu oslovila 90 procent místních společností, aby jim poskytla auta, karavany, bezpečnostní agentury, 22 hotelů a dodavatele jídla. Filmování v této lokaci se zúčastnilo kolem 200 lidí a celé natáčení provázela přísná bezpečnostní pravidla. (Lynette)

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama