Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 3

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Recenze (2 035)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle se v současné době chodí do kin. Definitivně jsem se ujistil v tom, že není třeba chodit do kina každý týden jen proto, abych si dokázal, že jsem filmový fanoušek nebo dokonce rádoby cinefil. Platit za podobné filmy je hloupost. Laciná, plytká zábava a frky o ničem. Jediná věc, která se povedla, je hudba. Efekty opravdu vychvalovat nebudu. Mohou být sebevíc megalomanské, ale jen ony příběh neodvypráví. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Dôstojná pocta originálu alebo zbytočný remake? Pravda je asi niekde uprostred, napriek totožným styčným bodom totiž nový Súboj Titanov spracováva túto tému inak, čo je fajn. Akurat by na to nemusel ísť až tak povrchne a to počnúc dejovou kostrou, charaktermi a ich motiváciami alebo dialógmi. V podstate sa na to pozerá dobre ale Leterrierov videkolipový štýl sa ku antike vo vybraných scenach hodí asi rovnako ako Djawadiho rockové rytmy. Pôvodný Súboj pritom nemám za nedotknuteľnú klasiku a uznávam, že v dnešnej môže pôsobiť naivne, nový je však pre zmenu typickou povrchnou hollywoodskou zábavou. Vyloženú kritiku si nezaslúži ale rovnako ako stále sympatický Worthington hrajúci posledné filmy tie isté polohy, nemá ani čím prekvapiť. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Remake klasiky a mého oblíbeného filmu si přímo říká o přeshubu a před filmem jsem byl taky na něco takovýho pěkně nažhavenej. První půlhodina taky předpoklady víc než jen potvrzovala. Perseova cesta z truhly do rybárny, z rybárny na královskej dvůr, to vše v kulisách jakýsi války lidí proti bohům (kdo jí začal a proč se nedovíme, jen to, že trvá už dlouho a jednou z vedlejších škod je sám Perseus), vše okořeněno špatnými dialogy a zmateným dějem. Mytologický pozadí (a koneckonců ani to nemytologický) nemá takřka nic společnýho ani s bájema, ani s původním filmem, zmateně se přeskakuje ze scény do scény, bohové pouze tiše naslouchají rozmluvě Dia a Háda, žádné božské intriky (žádná Héra). Ale pak najednou... Ne, film jako takovej se prakticky nezměnil, pořád je to procházka od bodu A jako Andromeda do bodu M jako Medůsa přes postupné tábory P jako Pegasus, Š jako štíři, Dž jako džinové a Č jako čůzy, teda vlastně čarodějnice, s vrcholem K jako Kraken a následnou derivací Ió (v tajemném bodě G jako Gemma), vše v designu tupé koridorové mlátičky. Jenže jak začala cesta družiny, i přes výše řečené nějak zafungovala chemie a charisma těch několika přeživších (nevim, jak to dokázali na tak malym prostoru) a především se z toho všeho hnoje vyloupla myšlenka. Možná ne chtěná, ale motiv toho, jak se Perseus za každou cenu snaží zříct božích darů (i když to odnese i chudák Bubo) a celkový pojetí boje lidí, kteří nechtějí vládu bohů nad sebou, se mi nějak zalíbil. Vzhledem ke zbytkový tuposti filmu je to asi jen náhoda, ale díky ní si ode mě nakonec film jisté uznání našel (dokonce jsem se tu a tam docela zasmál, i tomu zvětšenýmu popředí Gemmy Arterton), což mě samotnýho překvapuje nejvíc. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jsem svalofobik. Nabušený hory svalů s krátkým sestřihem mě nezajímají a zajímat nebudou. A pokud celý film spoléhá na to, že v jedné části budu obdivovat tuto horu nabušených svalů a v druhé si sednu na prdel z těch úža príma kůl tričků a kotrmelečků kamer, tak mohu leda splakat nad neexistujícím dojmem z výsledného celku. Kdyby byl v hlavní roli někdo sympatický, nebudu film tolik zatracovat. Ale takhle jsem si pro sebe nemohla najít opravdu nic. Ralph zase hraje Voldemorta, akorát má dlouhý páčo. Ale aspoň je trošku stylovej, i když oproti bandě pozlacených pablbů z Olympu by byla stylová i černá propiska s logem společnosti prodávající ponožky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pokud se příběh odehrává v reálu v nějaké té malebné přírodě, je to docela v pohodě, stejně jako akce, obsazení a některé jemné inovace. Pak je tu ale Olymp připomínající studio, kde se točí předpověď počasí, legračně zarostlí bohové, mizerné herecké výkony a děsivá počítačovost, nelogičnost a sterilita. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Právem je tento film propadákem u diváků. Zesloněný 3D háv, trapný a ostříhaný Sam Worthington, podivný digitál, debilně gradované napětí, žádný humor a tak dále, už ani nevím, co všechno bych rád chtěl na film nakydat za špínu. Je to nejspíš tím, že z filmu nezůstalo nic zapamatování hodného. Možná neměl vzniknout vůbec, možná za deset let. Na fantasy epos prostě slabota na druhou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak nám pan Leterrier vyrazil na tah. V baru Olymp vypil láhev archivního Clash of the Titans 1981, zívl pár dvojitých panáků prstenů Jacksona (Danielse), vykouřil 300 cigaret Thermo s phyltrem a jako šláftrunk přidal jeden džin z Transformertonicem. Jelikož ten chlapec neumí pít jak Dán Mikkelsen (jediný světlý bod filmu) a v kapse mu zbyly jen 3Dolary, vyhodil ho barman na vzduch, kde o kousek dál z toho všeho hodil strašlivou šavli na zápraží domu pana Harryhausena, div se mu přitom z opačného konce nerealeseoval Kraken. Nyní devadesátiletý stařík Ray by mu možná nabídl Aspirin, ale zrovna předevčírem ho okradli politicky korektní Pegasové z Harlemu, takže raději teď moc nevystrkuje nos ven. Já vím, Louisi, producentské tlaky mohou být hrozné, ale když ti nejde chlastání, tak nechlastej..! Celou dobu jsem se snažil dívat Medúze do očí, ale nepomohlo to. Příběhovou katastrofu bez tváře utopenou v digitálních efektech a v ní nejpřeceňovanějšího herce současného Hollywoodu, který škálou výrazových prostředků připomíná víko od rakve, jsem si vychutnal až do konce, kdy Hádes zmizel v podsvětí, aby se za čas vrátil jako Amon Göth.. Nu co, alespoň že skalní fandové Liama ze Severního Irska mohou bez skrupulí zvolat: „Neeson je Bůh!“ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Incredible Hulk s horší akcí, triky a překvapivě i hereckými výkony, občas připomínajícími sraz ochotníků vydělávajících si na nájem za každou cenu. Neeson je myšlenkami na place A-Teamu, Worthington netuší, co má vlastně hrát, Mikkelsen se tváří v tvář bídnému scénáři zmůže akorát na jeden úsměv a pár drsných póz a Fiennes přebíhá mezi ateliéry a neúspěšně se pokouší o parafrázi potterovského arcilotra. A tím Leterrierův bordel nekončí. Absence vize je znát i na scénáři, jenž se sice nesnaží jít příliš ve stopách originálu, zároveň si tím však definitivně kope vlastní hrob. Zcela funkční dvousledová pohádková struktura je rozbita napadrť a přepsána do podoby "revenge" béčka, jemuž chybí nejen hlava a pata, ale především odvaha vydat se naplno vlastní cestou a odprostit se od 30 let staré pecky. Důsledkem je zkracování podstatných pasáží, v nichž se dají budovat charaktery, a akumulace sekvencí, bez nichž bychom se klidně obešli, s čímž jde ruku v ruce skutečnost, že zatímco omezený časový prostor zhltávají nezáživné nové postavy (džin, argoský prorok), na ty elementární - a vzhledem k bájím postatné - (Andromeda, Calibos) už čas nezbývá. Největším průšvihem je ovšem akce, jejíž stereotypní koncepce začne dřív nebo později nudit. Původní Souboj měl kontaktní střet s Calibem, šermovačku se škorpiony, napínavou sekvenci s Medůzou a velkolepé létající finále s Krakenem. Nový Souboj oproti tomu bez ustání předhazuje adrenalinové šermovačky jeden na jednoho, jimž ale chybí nápady i lepší choreografie. Leterrier se vytáhne snad jen v případě obřích škorpionů, jenže i těm chybí výraznější využití mozkové kapacity, a tak se ve finále vše smrskne jen na hektické pokřikování, trikovou exhibici (nijak zvlášť působivou) a iracionální uvažování postav, jimž před setkáním s Medúsou můžete stokrát říct, aby koukaly do země a byly ve střehu, a ony se po minutě v temné kobce "zakecaly" a okukovaly každou papundeklovou kulisu. Zcela bizarních rozměrů pak film dosahuje ve finále, jemuž nejenže chybí napětí (osud Andromedy, která s Perseem nemá - narozdíl od původní verze - romantické vazby je každému u paty), nýbrž i uspokojivá tečka. Popravdě, nebýt hlasité hudby, slabosti pro Gemmu Arterton a těch několika odkazů (hliněné figurky, stádo Pegasů, zrcadlící štít, jedna kovová sova;), asi bych odešel už pár minut před koncem. 4/10 P.S.: Případný sequel, k němuž je nakročeno v závěru, bych si nechal líbit. Beztak už není co zprznit. P.P.S.: Post-produkční 3D je přijatelné (resp. neoslepnete z něj), ale platit kvůli němu 50 kaček navíc? To ani náhodou. Paleta barev je ve 3D navíc postatně vyblitější, obrazu chybí lepší kontrast a ani s detaily to není žádná sláva. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Prznění klasik je asi nejnovějším trendem v Hollywoodu. Od prvních ukázek jsem sice věřil a doufal, že nový Souboj Titánů k nim patřit nebude, po prvních ohlasech a hlavně po samotné projekci musím se skloněnou hlavou sáhnout pro téměř nejnižší hodnocení. Nový Souboj Titánů je předigitalizovaná slátanina, která sice vydělala dost na to, aby se urychleně začalo připravovat pokračování, navíc potvrdila pozici superhvězdy pro Sama Worthingtona, ale v ústech fanoušků originálu zanechala kyselou pachuť a v srdcích znechucení. Děj sice naoko kopíruje dění původního filmu, avšak netuším jak se to tvůrcům podařilo, že novinka působí strašně okleštěně, zkratkovitě a hlavně epizodně. Příběh vůbec nedrží pohromadě a jediné, na ce se ta chvála pět dá je..... naprosto nic. Bohužel, nemohl jsem najít více aspektů, kvůli kterým bych v hodnocení sáhnul o něco výše. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Souboj Titánů by měl mít mnohem větší koule. Tohle byly trapné kouličky./// Olympané jsou vyobrazeni dost divně. Diovo brnění svítí jako prdel z roští, je naleštěné jako porcelán mojí babičky - vážnost a charisma jsou ty tam. Ostatní bohové stojí okolo, mlčí a jen důstojně stojí ve svých děsně nóbl hadrech. Když už se konečně blíží pořádná řežba (bitka se škorpióny), zkazí to naprosto šíleně nepřehledná střihová skladba a cukající se kamera. Až po několika minutách jsem například zjistila, že škorpión není jeden. Boje působí dost nevěrohodně, družina dostává zabrat, vojáci se poroučí k zemi jako loňské švestky, a přesto na konci vstanou a nic jim není. Neskutečně zábavná je následující scéna, kdy jsou všichni zachráněni písečnými kreaturami se svůdnými modrými očky, které se nápadně podobají pouštním lidem z Hvězdných válek. Škorpióny uklidní, zaženou a pak se ukáže, že na nich dokonce rádi frčí pouští. Na jejich hřbetech jsou jakési ´minidomečky´, které se velmi podobají těm ze zad olifantů z Pána prstenů. Zkrátka každou chvíli vám něco připadá povědomé, známé. A to ani nemluvím harpyjích, které utočí na Argos, podobnost hlavně v pohybu a ve způsobu snímání s okřídlenými nazghûli nezapřete./// Finální souboj (obětování princezny připomene scénu z King Konga) s Krakenem, který vypadá, že má vystouplou leda tak půlku jednoho chapadla, je bez šťávy. 3D efekt zde naprosto selhává. Jediný, kdo se povedl nejlépe byl převozník Cháron. Pak už je to jen horší. Když družina konečně narazí na Medusu, je to k popukání. Bájná Medusa vypadá, jako kdybych ji vytvořila v Malování a pak s vypětím všech sil udělala její trojrozměrnou podobu v tom nejhorším programu. Tady se triky fatálně nepovedly - a to je za ně zodpovědný člověk, co dělal na perfektním Temném rytíři./// Putování družiny je rozhárané, věci se dějí bez jakékoliv vnitřní logiky. Náhodné potkávání a nalézání nepřátel, přátel, bohů a věcí působí jako divné záminky pro akci a posun v ději. Worthington si od Avatara trochu polepšil, ptáka má taky, ale ani ho nemusel ochočovat. Konec je trapný jak Paroubkovy předvolební billboardy a nasládlý jak cukr s medem. Celkově je to na slabých 60%, ale čím více času od zhlédnutí uběhlo, tím více to klesá. Zážitek vyprchá asi tak rychle jako když vedle vás někdo v metru ´vypustí krakena´…/// Místy jsem se už tak nudila, že jsem se spolusedícím zabývala otázkou, jestli má Worthington pod krátkým oděvem nějaké spoďáry, nebo jestli chodí všichni správní tvrďáci naostro. (Pozorné oko se odpovědi dočká). ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nemastné neslané zpracování báje, které staví na tupém road tripu napříč nudnou kamenitou krajinou, kde postavy postupně odpadávají jako v nějakém slasheru a akce selhává jako obvykle v zběsilém střihu a šílené kameře. Kraken byl už v traileru, takže překvapení nebylo a žádný lepší záběr než tam taky ne.. Perseus děs a hrůza, Fiennes jen standartní Voldemortovský přístup, no v hitparádě trapáků stále výše než skoro všichni ostatní. A po abnormálně hnusném Percy Jacksonovském Hádovi mu musím stejně dát plusové body. Alespoň přicházel a odcházel ve fajném dýmu. Mikkelsen je jediný opravdu charismatický badass, škoda, že ho scénaristé nedokázali využít ještě trochu lépe. A Arterton je jako obvykle nádherná a hlavně umí hrát. Musím ale uznat, že stále to jako taková hloupoučká báje s opravdu zajímavou zápletkou, která ale je čistě zplozena v podivně myslících hlavách Hollywoodu, docela funguje. Ubíhá to rychle, má to i pár lepších akčních scén, Medúza je sice odlišná, ale hrůzně rychlá potvora a hlavně to má dobrý soundtrack. No a Liam Neeson je prostě skvělý, ten by mohl hrát kohokoliv a vždy mu to díky jeho obrovsky charismatickému projevu budu věřit. Takové průměrné 3, přičemž doufám, že když teda kvůli výdělkům musí být další díl, bude aspon o trochu zajimavější PS: černý pegas válí ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

50% Je pravdou, že Souboj Titánů z roku 1981 nasadil laťku neskutečně vysoko, tudíž pamětnící prvního Souboje titánů mohou problém s tímto Soubojem, nicméně je to koukatelný "odpočinkový" film a nehledat v tom nějaké poslání. Popcorn je popcorn.... Nějak jsem se s tím popasoval :-) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Za daný rozpočet (v dnešnom svete Hollywoodu) slušne namakaná fanasy pecka s krásnym vizuálom, len s sem-tam haprujúcimi digitálnymi efektmi. Najväčšiou chybou je určite scenár, kde je každá náväznosť a vývin deja SAMOZREJMOSŤOU, čo podkopáva všetkú možnosť prehĺbenia pocitov k postavám, a celku tiež. - Najčastejší negatívny syndróm všetkej filmovej tvorby kinematografie... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Leterrierovi sa druhý filmový kult vzkriesiť nepodarilo a rozporuplné reakcie sú teda na mieste. Nech už originál pôsobí akokoľvek staromódne a jednoducho, stále ma dokáže pobaviť, upútať a filmovo zasýtiť. Slušná efektová stránka tohto filmu to všetko len tak ľahko nevynahradí. Príbeh má množstvo trhlín, ktoré však do seba bohužiaľ nezapadajú, dej filmu a hlavne záver je veľmi hrr. Hudba celkom slušná, efekty na výbornú, niekedy som ľutoval, že nie som doma a nemôžem si niektoré scény pretočiť. Jednoducho bolo vidno, že aspoň toto je Leterrierova parketa, ale celý kolos utiahnuť nedokázal. 3D spracovanie naozaj nič moc, viac som si ho užil v upútavkach na filmy pred začiatkom predstavenia. 55%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Kvalitě filmu Souboj Titánů z roku 1981 se to ani náznakem nepřibližuje .... Já si myslím, že to byly opravdu zbytečně utracené peníze za lístek do kina ... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Nabubřelá a nudná podívaná, srovnatelná s Percy Jacksonem, ale zatímco ten byl pro diváky ve věku tak 10-13 let, Souboj titánů míří na obecenstvo ve věku 13-16. Film je špatný (ano, je to takle jednoduché) a nejde jen o nelogičnosti, kvůli kterým by bylo nutné vypínat mozek. Je to prostě jen hrozně nezábavné. Veškeré činy všech postav mi byly naprosto ukradené. Tohle je lehce zapomenutelný, ve všech ohledech podprůměrný film. Pozoruhodné je ale to, jak skvěle vypadají fotky v galerii, a jak je výsledný film mizerný. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Leterrierova antická bondovka, jejíž hloupost Olympu se dotýká v dvakrát vylouhovaném příběhu, pixelově rozloženém vizuálu a emocionálně plytkém dodatku, který se rozpadá jako nepovedená plastika přímo před divákovými zraky. Tohle hloupoučké puzzle nezachrání ani Worthingtonovo charisma ani Gemmina éteričnost. Byť bez nich by se jednalo o čistě odpadovou podívanou. Laciná pouťová atrakce, z níž odcházíte nezklamaní, ale u které dvě hodiny po skončení dumáte o čem to vlastně celé bylo. Letterier zvládá civilnější polohy a v akčních scénách se zdá, že si na pomoc musel přizvat snad ty největší z neumětelů a dává vzpomenout na Bretta Ratnera nebo Stevena Sommerse. Takhle bezkrevná akce tu naposledy byla v případě Transformers 2. Na Leterrierovu obranu musím říct, že mně Titáni bavili víc, než jeho předešlý CGI zelený chrchel. Každopádně Damn the Leterrier. Souboj Titánů je objektivně na 1*, ale za podprahové varování před Twillight: Zatměním, kde tvůrci pravidelně vypouští na díváky Krakena přihazuju tu 2*. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem rubačku z antického Řecka a to jsem také dostal. Nostalgické vzpomínání na originál hoďte za hlavu, osedlejte spolu s Perseem okřídleného Pegasa a smiřte se s tím, že novodobá verze Souboje Titánů je jednoduchá, ale svůj účel plnící zábava, která ani na vteřinu neztrácí dech. Poctivě nářezový blockbuster na (ne)jedno použití. ()

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama