Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 1

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (2 035)

Morien 

všechny recenze uživatele

Jsem svalofobik. Nabušený hory svalů s krátkým sestřihem mě nezajímají a zajímat nebudou. A pokud celý film spoléhá na to, že v jedné části budu obdivovat tuto horu nabušených svalů a v druhé si sednu na prdel z těch úža príma kůl tričků a kotrmelečků kamer, tak mohu leda splakat nad neexistujícím dojmem z výsledného celku. Kdyby byl v hlavní roli někdo sympatický, nebudu film tolik zatracovat. Ale takhle jsem si pro sebe nemohla najít opravdu nic. Ralph zase hraje Voldemorta, akorát má dlouhý páčo. Ale aspoň je trošku stylovej, i když oproti bandě pozlacených pablbů z Olympu by byla stylová i černá propiska s logem společnosti prodávající ponožky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to, jako kdyby si partička homoušů chodících dvakrát denně do solárka řekla, že je na čase se na chvíli přestat opalovat a jít nakopat prdel bohům. Výběr herců je totiž první obrovská slabina filmu, hlavní hrdina vypadá spíš jak Cristiano Ronaldo z modrejma očima. Ona vůbec celá parta je jeden velkej úlet. Dva z nich vypadají jak kdyby ještě těsně před jejich narozením nebylo rozhodlo zda to budou holčičky a nebo kluci a podle toho nakonec vyšli na svět, další dva vypadaly jak důchodci, kteří si musí přivydělávat hraním ve filmech než jim Paroubek přidá třináctý důchod a pak tam je ještě nějaký hovado, co připomíná jiný hovado z Hvězdných válek, jen místo žlutých svítících očí, nafasovalo od Transformerů modrý svítící oči. Druhou slabinou filmu je třaslavá kamera při nekterých akčnějších scénách. Ovšem vůbec nejhorší na celým filmu je nulová snaha dostat do diváka alespoň nějakou porci emocí. Přehršle efektů naprosto nedává šanci vytvořit atmosféru tajemství a napětí. Je to všechno v duchu "koukni se diváku, jak to umíme s počítačem" a to Souboj titánů naprosto pohřbívá. Jediný co se mě líbilo byla hudba a některé záběry kamery, ale to je asi tak všechno. Vím, že film je určen k zábavě, tak jsem se svým hodnocením maximálně možně vstřícný, ale víc jak dvě hvězdy z toho prostě nedostanu. Na závěr ještě mé díky uživatelům Viktooorka, Malarkey a Spinosaurus, za doporučení jít na film ve 2D. Příplatek za 3D u tohoto filmu, jsou opravdu jen naprosto zbytečně vyhozený prašule. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Nejstarší vyprávěné příběhy jsou zapsány ve hvězdách..... O Titánech, bozích a lidech, kteří už dále nechtěli snášet jejich tyranii. Ale hlavně o putování Persea, syna Diova, který se narodil, aby zabil Krakena. Všechno polopaticky (rozuměj - ,,pro děti“) vysvětleno a do toho efektní efekty. Film je naštěstí zajímavější než stupidní Percy Jackson, ale spokojenější budou zase ti mladší. My starší potřebujeme (někdy) víc než pěkné obrázky, plochou akci a slavné herce, kteří nemají co hrát. Ono pověstné ,,VYPUSŤTE KRAKENA“ zde nemá onu potřebnou sílu, stejně jako S.Worthington (a to ho má rád!) TADY nemá (na rozdíl od M.Mikkelsena) žádný charisma. Ale i ti mladší brzy zapomenou. Ne na Persea, ale na TENTO FILM. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Můj život nestojí za nic a můžou za to Bohové. 2.) Potřebuji rychlokurs v ovládání meče. 3.) Bojím se o (svého) Krakena. 3.) Kolem baráku mi lítá černej Pegas. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem rubačku z antického Řecka a to jsem také dostal. Nostalgické vzpomínání na originál hoďte za hlavu, osedlejte spolu s Perseem okřídleného Pegasa a smiřte se s tím, že novodobá verze Souboje Titánů je jednoduchá, ale svůj účel plnící zábava, která ani na vteřinu neztrácí dech. Poctivě nářezový blockbuster na (ne)jedno použití. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Skoro ukázkově nefunkční blockbuster, což překvapí o to víc, že jeho režisérem byl Louis Leterrier, který neměl problém s tempem vyprávění a rytmizací scén (KURÝR), prací s klišé a schématy tak, aby vyznělo obojí neklišovitě a neschématicky (UTRŽENÝ ZE ŘETĚZU), řetězením atrakcí (KURÝR 2) a oslovováním různých diváckých skupin v rámci jedné scény (NEUVĚŘITELNÝ HULK), přičemž všechny jmenované tituly spojoval dobře vedený charismatický herec. Jako přehlídka přehledně snímaných, o něco chaotičtěji stříhaných a hudbou uměle dynamizovaných atrakcí jde o mírně podprůměrnou zábavu, ale jako vyprávění film naprosto selhává ne kvůli prostoduchosti fabule a špatně dávkovaným informacím, ale kvůli nedostatečnému vykreslení fikčního světa i jeho pravidel a tím, že se v závěru tak nějak zapomene na to, že se celou dobu pracovalo s oidipovským narativem. V takovém případě už ani nevadí, že nejenom postavy, ale i předělávka nebývale temného originálu není dostatečně motivovaná a svou cílovou diváckou skupinu - mladé náctileté muže - oslovuje přidáním gore a odkazů vedoucím ke srovnání, z nichž SOUBOJ TITÁNŮ vyjde vždy s prohrou. Navíc se obávám, že mnohé campy kvality řady scén nebyly záměrné... A Buba už raději nechte spát. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Natáčení probíhalo ve filmových studiích Shepperton v Surrey v Anglii a v Národním parku Teide na ostrově Tenerife na Kanárských ostrovech ve Španělsku. Větší část natáčení probíhala na ostrově Tenerife (hlavně bojové scény a souboje). V červnu 2009 natáčel štáb 10 dní v kamenolomu u Llanberis (severní Wales, Velká Británie). V červnu a červenci 2009 se natáčelo také v lesích v Newborough a v Anglesey (severní Wales, Velká Británie). V červnu a červenci 2009 se natáčelo po dobu 4 týdnů v břidlicovém lomu Dinorwig (severní Wales). Záběry z letadla se natáčely na Islandu a v Etiopii. (Lynette)
  • Navzdory názvu ve filmu žádný Titán nevystupuje. Kraken byl Hádem (Ralph Fiennes) naopak stvořen, aby pomohl Titány svrhnout, a Medúsa (Natalia Vodianova) byla zakletá kněžka Afroditina (Agyness Deyn) chrámu. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros. v severním Walesu oslovila 90 procent místních společností, aby jim poskytla auta, karavany, bezpečnostní agentury, 22 hotelů a dodavatele jídla. Filmování v této lokaci se zúčastnilo kolem 200 lidí a celé natáčení provázela přísná bezpečnostní pravidla. (Lynette)

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama