Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 2

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (2 035)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ano, původní verzi jsem viděl nejméně pětkrát, ale upřímně seru na to, jaký postoj tento film zaujal vůči originálu. Souboj titánů 2010 je prvoplánová popcorn akce pro puberťáky, kteří opovrhují vším, co je starší než oni. Ačkoliv puberťák nejsem, hrdě se k ním hlasím, nemá smysl žít ve špatném obrazu a trapných efektech jenom proto, že to tenkrááát bylo cool a inovativní. V tomto remaku je možná zbytečně moc zahleděných pohledů, klišé a tradičně "předsrněných" hlavních postav s až moc motherfucker postoji, ale to je asi všechno, co filmu mohu vytknout. Efekty, souboje, herecké hvězdy, všechno tento fim má a já s tím jsem spokojen, rozhodně si raději pustím komerční blockbuster, než pseudointelektuálně-k-posraní-nudnej film, z kterého je mi na blití ještě týden po zhlédnutí. 90% 18.04. 2010 08/19 nejočekávanějších 2010 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už ma nebaví byť vďačný za maličkosti.“ O takmer 30 rokov starší originál Desmonda Davisa (či skôr Raya Harryhausena?) mám rád a po (v dobrom agresívnych) traileroch som sa na remake tešil. Ak necháme stranou láskyplné odkazy na originál (figúrky, Bubo, Pegas) a nelogické kraviny (prečo si žiadna družina vo fantasy neberie kone? Chápem, že vizuálne púť cez veľhory vyzerá atraktívne, ale to aj v jazde na koňoch, nie?), nakoniec som sa miestami veľmi dobre bavil. Jasné, Sam Worthington je slabý a Gemma Arterton strašne nezaujímavá, bez nej (resp. postavy, ktorú hrá) by to bolo lepšie a svižnejšie. Bohovia nudní, niektoré scény mali skončiť na dlážke strižne a výprava lesov (alebo brlohu Medúzy) je síce super, ale striedaná zjavne štúdiovými, lacným dojmom pôsobiacimi kulisami. Ale v najlepších scénach je to celkom dobrá, miestami dokonca až parádna jazda. Oceňujem kostýmy, akčné sekvencie a v neposlednom rade skvelé postavy, z ktorých je zložená skupina, ktorej Perseus velí. Úplným miláčikom je samozrejme úžasne charizmatický Mads Mikkelsen, ale aj ostatní sú na jednotku (Hoult, Cunningham, džin...). Vôbec mi to nepripadalo ako rúhanie a urážanie pôvodného filmu. Môžeme namietať, že monštrá v pôvodnom filme boli po vizuálnej stránke geniálne zvládnuté, ale to proste je len náš pohľad, lebo sme na tom filme vyrastali. Kto ho nepozná a pozrel by si ho teraz, asi by to pokladal za zostarnuté a bol by rád, že prišiel remake. V ňom sú netvory väčšinou už digitálne, ale mne to nevadilo a napr. CGI Medúza bola úplne v pohode. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ve třinácti bych rozbil prasátko, vybral všechny drobné a sesmolil z nich cifru na 3D projekci, ze které bych odcházel v sedmém nebi. O deset později jsem se odhodlal na studentskou akci za ‚osm pětek‘ a pláču nad výdělkem. Lepší herní adventuru na plátně nenajdete na míle daleko, blbé je, že se jedná o remake kultovní klasiky, která si rozhodně kabátek tohohle střihu nezasloužila. Leterrier si tyká s akcí, kterou slušně podtrhují Djawadiho agresivní basy, bohužel to vrší do naprosto nesmyslného a NEZAJÍMAVÉHO celku, který spoléhá na LOTR vizuál a zběsilé tempo, které věčným kladením logických otázek prostě NUDÍ! Nemít tam drsňáky Mikkelsena s Cunninghamem a krásku Arterton, nebylo by absolutně na co koukat. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Je lépe přepsati báji o Perseovi tak, jak se do dnešních dob dochovala či snad vzít balíček karet Medusa, Akrisios, Perseus, Pegas a další (i z jiných pověstí) a pořádně ho zamíchat? Pro obé snadno najdeme pro i proti, u výsledku míchačky "Souboj Titánů (2010)" pak snadno proti a těžko pro. Děj snad není ani příliš podstatný - od HW blockbusteru s hrdiny, cíly, jichž třeba dosáhnout a monstry, která stojí v cestě čeká divák heroické činy (taky tam pořád hraje heroická hudba), jimž bude vévodit akce, akce, akce. Od světa mýtů chtějí se bytosti nevídané a výprava velkolepá. Všechno tu je. Akce však postrádá jakýkoliv nápad - drtí se kameny, seká se mečem, vzduchem létají lidé a šípy, lidé se ohýbají, uhýbají, skáčou a běhají... leč nic konkrétního, na co by člověk mohl do budoucna vzpomenout, spatřiti nelze. Krajina a monstra občas předvedou nějakou tu krásu i hrůzu, já osobně však mám raději filmy, jež skrývají více než přebarevné, rozpohybované ilustrace k fantasy románu. Klady bych tedy měl shrnuté, vzhůru dolů na zápory. Zápory, prosím, netlačte se. Začal bych herci, ale proč ty chudáky kritizovat, když museli ztvárnit postavy s psychologií, chováním, slovní zásobou i oblečením zápasníků wrestlingu. I přes hrdě nošené označení 3D, měli rozměr povětšinou jen jeden - tu mužnost, tu mocichtivost, tu zhrzené otcovství - doplněný o vzpouru proti božímu (ne)řádu. Jelikož byli takto chudě vybaveni povahou, museli v každé scéně, v níž zrovna nebojují, buď machisticky machrovat nebo deklamovat jak Mussolini: "Ach ti hrozní bohové, udělali mi to, to a to a já je nemám rád a já se jim postavím a nebudu kopat za jejich tým, i kdyby mě draftovali vším zlatem světa navěšeným na trojské Heleně." Pořád! I celá slavná 2.5D technologie, která umožňuje zdařile simulovat vystřihovaný betlém, stojí za starou belu. Nicméně, dvakrát jsem se upřímně pousmál, u sovičky a SPOILER - vzkříšení Ió s většími prsy - KONEC SPOILERU. Je ovšem možné, že to druhé se mi jen zdálo. Nevadí, i tak to hodnotím kladně. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Sled scének, které spolu někdy téměř vůbec nesouvisí nebo na sebe vůbec nenavazují. K tomu jsou v Souboji Titánů postavy, které mají pochybnou motivaci ke svým činům. Souboj Titánů je tedy chaotický road movie, v němž se sem tam někdo popere nebo zapíchne monstrum, sem tam se zcela bezdůvodně objeví postava, která zase zmizí, a pak je konec. Ani technicky není Souboj Titánů dobrý film. Měl jsem celou dobu pocit, že se dívám na celovečerní díl Xeny. PS: Co měla znamenat ta Medúza? Myslel jsem, že to mám být obluda! ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Společnost Warner Bros. v severním Walesu oslovila 90 procent místních společností, aby jim poskytla auta, karavany, bezpečnostní agentury, 22 hotelů a dodavatele jídla. Filmování v této lokaci se zúčastnilo kolem 200 lidí a celé natáčení provázela přísná bezpečnostní pravidla. (Lynette)
  • Natáčení probíhalo ve filmových studiích Shepperton v Surrey v Anglii a v Národním parku Teide na ostrově Tenerife na Kanárských ostrovech ve Španělsku. Větší část natáčení probíhala na ostrově Tenerife (hlavně bojové scény a souboje). V červnu 2009 natáčel štáb 10 dní v kamenolomu u Llanberis (severní Wales, Velká Británie). V červnu a červenci 2009 se natáčelo také v lesích v Newborough a v Anglesey (severní Wales, Velká Británie). V červnu a červenci 2009 se natáčelo po dobu 4 týdnů v břidlicovém lomu Dinorwig (severní Wales). Záběry z letadla se natáčely na Islandu a v Etiopii. (Lynette)

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama