Reklama

Reklama

VOD (1)

Při otevírání nové budovy, základní školy Willima Dawese v roce 1959, jsou žáci požádáni, aby pro budoucí žáky nakreslili, jak si představují budoucnost za padesát let, kdy bude časová schránka otevřena. Všichni žáci malují obrázky, jen dívka Lucinda popíše svůj list papíru čísly. Učitelka, slečna Taylorová, jí vezme papír dříve, než čísla dopíše. Lucinda slyší šeptající hlasy, které jí čísla diktují, a když je časová schránka vkládána do skrýše, Lucinda zmizí. Učitelka najde Lucindu v suterénu školy, s krvácejícími prsty od škrábání čísel do dveří... O padesát let později je časová schránka vyndána a každý žák dostává jednu obálku. Caleb Koestler dostane vzkaz s čísly od Lucindy, který neodevzdá ve škole, ale vezme si ho domů. Calebův otec John je astrofyzik a ve vzkazu objeví reálná data. John celou noc přepisuje čísla na tabuli, vyhledává na internetu data a je vyděšený z toho, co vidí... Každé datum označuje den nějakého neštěstí, za datem je uveden počet obětí a následují další čísla, která John nedokáže zařadit. Přeskočí je, čímž dostane další datum neštěstí s počtem obětí. Všechna neštěstí se stala po uložení vzkazu do časové schránky... John jede pro Caleba do školy, ale uvízne v zácpě. Na navigaci uvidí souřadnice, které se shodují s číslem, jež je uvedeno za datem a počtem obětí. Johnovi dojde, že je na místě, kde má dojít k dalšímu neštěstí; podle Lucindy tu má zemřít 81 lidí. John vystoupí z vozu a hned nato kousek od něj havaruje letadlo. John už má jistotu, co která čísla znamenají, a snaží se vyhledat Lucindinu rodinu. Johnovi se podaří najít její dceru Dianu, která má již také dceru Abby. John Dianu osloví, a když se zeptá na Lucindu, na její proroctví a řekne, že má druhý den dojít k dalšímu neštěstí, Diana uteče... Diana se vrátí poté, co k prorokovanému neštěstí skutečně dojde. Vysvětlí pak Johnovi, že poslední datum na vzkazu má být datum její smrti. John s Dianou zjistí, že katastrofa se má týkat všech lidí a jedná se o velký žár. Rozhodnou se odjet do hlubokých jeskyní, ale John chce zjistit souřadnice poslední katastrofy: ze dveří, které Lucinda tenkrát poškrábala, sundává lak. John však netuší, že Abby i Caleb stejně jako Lucinda slyší šeptající hlasy, které jim říkají, co se stane... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 542)

fixaman 

všechny recenze uživatele

Hm, co dodat.. Téma s obrovským potenciálem, který ale nebyl proměněn ani z deseti procent. Film jako celek celkem baví ale až se mě někdo za rok zeptá, jestli jsem to viděl, nejspíš si vůbec nevzpomenu co že to bylo za film.. :-/ ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Konečne nejaký slušnejší film kde môžme Nicolasa vidieť v celkovo za posledných pár filmov v lepšej hereckej forme... Asi sa tentokrát nesnažil hrať ako o život, a to mi padlo vhod. Dokonca aj jeho účes bol prijateľnejší. Celkovo inak pekná sci-fi s veľmi slušnými efektami, a celkovo graficky film pekne natočený. Tak konečne niečo prijateľnejšie. 4**** a 73,297% ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem tomu fandil, ale bohužel to dopadlo jako marný pokus natočit akční "Nezvratný osud" jako temný "Kruh". Pomalé, nepříliš originální, málo strašidelné (když už se v jednu chvilku Proyasovi Smrtihlavové slibně zapojí, tak vzápětí zmizí). ()

qenett 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Nevím jak mě to napadlo, ale čekala jsem jen trošičku mystickou, akční podívanou, kde bude Nicolas Cage honit události s papírem v ruce. Když se tam tudíž poprvé ukázali ti "bílí maníci" byla jsem trochu překvapená. Od začátku je film dynamický, vtáhl vás do děje. Skvělé herecké výkony a akční scény. A když přišel konec, zírala jsem s otevřenou pusou. Je to opravdu pravda? Není to jen hloupý vtip? Rozuzlení vypadá na první pohled dost hloupě a nevydařeně. Ale ani jsem neměla moc času nad tím přemýšlet, pobrečela jsem si a zároveň začala smát nad efekty slunečního žáru ničího velkoměsta. Ale poslední scéna, kdy Caleb s Abby, nový Adam a Eva míří ke Stromu je odzbrojující. Touhle poslední scénou si mě film dostal. ()

Gumby 

všechny recenze uživatele

Jeden můj oblíbený motiv vedle druhého (dokonce i Beethoven!) a přitom všechno tak zoufale hloupě použito. A to nemluvím o bolestivě dlouhém závěru s poklekajícím Nicolasem (ten člověk se s herectvím zcela míjí), übermensch emzáky a...králíčky!!! ()

Pitaya 

všechny recenze uživatele

Ani na minutu jsem se nenudila, myslím si, že tenhle film byl fakt dobrej. Žádná tipická amerika kde se stane celosvětová katastrofa a najednou všichni vyskáčou ze země živí a zdraví a můžeme žít dál a poučit se. Jediný co mě trochu sklamalo byl úplný závěr kdy odvezly děti do počítačově uděláné země. To bylo trochu moc ale jinak doopravdy povedené. ()

IvcaG 

všechny recenze uživatele

Tak Vám nevím, mám z tohto filmu celkem smíšené pocity, na první pohled opravdový odvaz, skvělá zápletka a úžasnými prvky tajemna, opravdu dobré efekty, ale ten konec je pro mne přeci jen zklamání čekala jsem cokoliv, ale tohle ne (nebudu raději spoilerovat). Nevím jsem na vážkách na 4 to není, ale 3 jsou málo, ale za ty strach nahánějící muže v "černém" se přikloním ke 4* ()

John8 

všechny recenze uživatele

Když nevíš jak zakončit film, švihni tam (neprozadím :) my co jsme viděli víme, a ostatní se podívejte, film je to zajímávý a poutavý, ale konec mi zkazil kompletní dojem... 3* si to prostě nezaslouží.... ()

Toka 

všechny recenze uživatele

I přes to, že sem to měl dávno stáhlý sem na to do kina šel. A vůbec toho nelituju! Byl sem tou akčností přibitej v křesle. A to nemluvě o tom, že sem se chvílema "bál" víc, než u leckterých hororů. Film mě neskutečně uchvátil byly ty akční scény zejména efektama ale nejen grafickýma ale i zvukovýma viz pád letadla - což sem v tu chvíli fakt nečekal a bylo to úplně peckový, metro - to už byla trošku slabší část, ale pořád nečekaný, a nakonec genocida - to bylo jasný ale ty efekty... "mlask"... perla prostě! Soundtrack vydařenej, místama mě dost pobavil - insturmentální - klasická hudba pri "projížďce městem před katastrofou". Herecký výkony... Nevim mě přijdou dobrý pokaždý. Sem jeden z tech mála normalních lidí, co si užívají film a nehledají kritikzú, tady na ČSFD. ()

optimus0s 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Andělů a démonů je zde svižný a vcelku i napínavý většinou celý film, až na ten konec, kterej to všechno zkazí. 60% ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Mierne skĺznutie Alexa Proyasa do B-kových vôd so vcelku znesitelným Cageom. Občas na filme poznať nižší rozpočet, ale celkovo film neurazí. Ja som ale do pána režiséra vložil väčšie očakávania. ()

huko 

všechny recenze uživatele

Při napínavých scénách jsem si zakrýval oči, při katastrofických scénách jsem otevíral pusu. Závěr mohl být dotaženější, ale to už by bylo na tenhle film moc, vzhledem k tomu, že Cage v lepších filmech už dávno nehraje... ()

robo7773 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzeralo celkom slubne ale ten záver no otras. Mam taký dojem že na svete asi neexistuje dobrý detský herec. To na konci ked sa Celab lúčil so svojím otcom bolo také prízemné, okaté a tak na silu, že mi to až trhalo slezinu. No jednoducho to bolo na prd, proste ten záver ma nejako nenadchol, a potom zasrani ako Adam a Eva utekajú k stromu života, no skoro som grcal. Nečakal som že sa to celé zvrhne na podporu cirkevných hlúpostí. Bez cirkvi by to bolo oveľa lepšie. Film v pohode ale záver sa im z mojho pohladu nepodaril. ()

Karala 

všechny recenze uživatele

Tenhle mysterio biják s resuscitovaným "stálobarevným" Nicolasem Cagem se rozjel tááák pěkně!!!A spadl táááákhle rychle. Taková mrazivost počátečních scén s postupným odkrývání za zády (resp. za uchem, nad uchem, pod uchem...) stojícího tajemna se jen tak nevidí (resp. neslyší:-)). Následný, s prominutím, držkopád do rádoby biblického, s hlubším poselstvím "významného" blábolu jsem vskutku nečekala. Kupa nesmyslů scénáristických, chyb režijních, tak i náboženských naservírovaných s kadencí bum bum, ratata bum, Cože cože cože? Ani se mi to zklamáním nechce rozvádět. Ach jo, no aspoň, že vzali ty králíčky.... ()

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Tento film má velký potenciál. Vychází z několika již známých vecí, jejíž složení dosebe vytvořilo podle mě slušný film, který kupí dobrou atmosférou od začátku do konce. Nicolas Cage byl pro tento film výbornou volbou. U filmu jsem se zarazil občas nad nelogičností určitých vecí. Po druhém shlédnutí se přikláním k vyššímu hodnocení. Tento film by neměl jít pod 80% ! Update: To padající letadlo je fakt paráda... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Předně říkám pana Cageho nemusim. Na film jsem se podíval hlavně pod záminkou vidět sci-fi film se zajímavou zápletkou. A povedlo se? Ano i ne (proto 3 hvězdy). Děj (idea) mě nezklamal(a), Cage nepřehrával, roli jsem mu uvěřil, jen ten brekot na konci dost nezvlád. Na filmu mě překvapil a potěšil nekompromisní a fatální konec. Co jsem nedostal ve filmu 2012, jsem dostal tady. Škoda, že ne více propracovaně a více dlouze. Hodní mimozemšťané byli zvláštní, a tak i ke troše mystična se nám přidala i trocha napětí. Film u mě nejvíc srazily špatné triky - kurva máme rok 2010! Jinak bych dal snad i hvězdy 4. Sumasumárum: Nebýt spíš podprůměrného hereckého výkonu pana Cageho, pokusit se ještě více o syrovou atmosféru, více napětí, fatální konec udělat více děsivý a rozlehlejší, víc osvětlit záchranu oněch "vyvolených", šel bych až na 5 hvězd. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

No, k dokonalosti něco chybělo ale po dlouhé době film, který má atmosféru (místy docela depresivní)… Je pravdu, že scénář jsem prokoukl hned na začátku a už jsem věděl, co se asi bude dít a nemýlil sem se. Bylo to, co sem očekával. Nicolas hraje jak může ale už mi docela lezou na nervy ty jeho „pohledy“ !Na druhou stranu velice se mi líbila Rose B. očekávám, že postupem času bude Rose čím dál tím více obsazovaná a uznávaná.. Tento film není nějak úchvatný, pouze po dlouhé době naservíroval docela emotivní konec světa!!Možná máte i k hercům blíž, něž u jiných filmů ale tohle je jenom můj názor.. Prostě ta atmosféra dokázala procitnout ven z televize…Doporučuju sledovat v noci… 4 hvězdy za atmosféru a Rose B. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane môj obľúbenec Cage, na druhej moje neobľúbené námety: mimozemšťania a katastrofy (resp. rovno koniec sveta). To druhé čoskoro prevážilo. Pri sledovaní som sa skôr nudil, ba časom ma prestalo zaujímať aj to, či sú chlapíci motajúci sa okolo Cageovho synčeka naozaj pedofili alebo je za tým niečo viac. :) ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

no docela zajimavej napad, ale ty ufouni na konci to teda zarizli :( jinak triky na super urovni a celkove to prijemne utikalo... 60% ()

Související novinky

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

15.04.2012

Po rozsáhlých přípravách mu studio Warner na poslední chvíli zrušilo biblickou akční fantasy Paradise Lost. Tvůrce Vrány, Já, robot a Proroctví tudíž hledá náhradní projekt. Zřejmě se jím stane… (více)

Vlad Worthington?

Vlad Worthington?

27.01.2010

O projektu Dracula: Year Zero jsme poprvé psali snad před dvěma roky. Vypadalo to, že mezitím skončil někde v škarpě u cesty, ale studio Universal jej oprášilo a chce film natočit tak rychle, aby… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

23.08.2008

Tři značně odlišné projekty v dnešní novince spojuje fakt, že osobnosti, které za nimi stojí, nedávno spolupracovali na mysteriózním thrilleru Knowing. Především je tady režisér Alex Proyas, tvůrce… (více)

Reklama

Reklama