Reklama

Reklama

VOD (1)

Při otevírání nové budovy, základní školy Willima Dawese v roce 1959, jsou žáci požádáni, aby pro budoucí žáky nakreslili, jak si představují budoucnost za padesát let, kdy bude časová schránka otevřena. Všichni žáci malují obrázky, jen dívka Lucinda popíše svůj list papíru čísly. Učitelka, slečna Taylorová, jí vezme papír dříve, než čísla dopíše. Lucinda slyší šeptající hlasy, které jí čísla diktují, a když je časová schránka vkládána do skrýše, Lucinda zmizí. Učitelka najde Lucindu v suterénu školy, s krvácejícími prsty od škrábání čísel do dveří... O padesát let později je časová schránka vyndána a každý žák dostává jednu obálku. Caleb Koestler dostane vzkaz s čísly od Lucindy, který neodevzdá ve škole, ale vezme si ho domů. Calebův otec John je astrofyzik a ve vzkazu objeví reálná data. John celou noc přepisuje čísla na tabuli, vyhledává na internetu data a je vyděšený z toho, co vidí... Každé datum označuje den nějakého neštěstí, za datem je uveden počet obětí a následují další čísla, která John nedokáže zařadit. Přeskočí je, čímž dostane další datum neštěstí s počtem obětí. Všechna neštěstí se stala po uložení vzkazu do časové schránky... John jede pro Caleba do školy, ale uvízne v zácpě. Na navigaci uvidí souřadnice, které se shodují s číslem, jež je uvedeno za datem a počtem obětí. Johnovi dojde, že je na místě, kde má dojít k dalšímu neštěstí; podle Lucindy tu má zemřít 81 lidí. John vystoupí z vozu a hned nato kousek od něj havaruje letadlo. John už má jistotu, co která čísla znamenají, a snaží se vyhledat Lucindinu rodinu. Johnovi se podaří najít její dceru Dianu, která má již také dceru Abby. John Dianu osloví, a když se zeptá na Lucindu, na její proroctví a řekne, že má druhý den dojít k dalšímu neštěstí, Diana uteče... Diana se vrátí poté, co k prorokovanému neštěstí skutečně dojde. Vysvětlí pak Johnovi, že poslední datum na vzkazu má být datum její smrti. John s Dianou zjistí, že katastrofa se má týkat všech lidí a jedná se o velký žár. Rozhodnou se odjet do hlubokých jeskyní, ale John chce zjistit souřadnice poslední katastrofy: ze dveří, které Lucinda tenkrát poškrábala, sundává lak. John však netuší, že Abby i Caleb stejně jako Lucinda slyší šeptající hlasy, které jim říkají, co se stane... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 542)

gefr 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších projektů, které si Nicolas za poslední dobu vybral. Katastrofická zápletka s předpovídáním je super a kdyby konec dopadl tak, jak nás na to celou dobu připravovali, dal bych 5*. ()

daniel.98 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zvládnutý sci-fi thriller s Cagem v hlavní roli, který nezklamal. Pořádná dávka tajemna, mysterióznosti a napětí. To vše pouze kazí několik vcelku zbytečných scén. Jinak apokalyptický thriller jak má být. ()

sodomex 

všechny recenze uživatele

Film má neuvěřitelný rozjezd a seděl jsem s otevřenou pusou ... Dlouho mě žádný jiný film takhle neoslnil. Bohužel druhá půlka filmu začala ztrácet a konec to totálně zazdil a proto v úctě na první polovinu dávám 4 hvězdy. ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zaujímavá kombinácia viacerých žánrov, ktoré sú vyvážené podľa môjho gusta, zo všetkého tak akurát. Chvíľami má človek pocit, že film dokáže prekuknúť, ale decentné nečakané zvraty ho vkusne okorenili. Ako viacerí v komentároch spomenuli, jedine dávka filmových detinských klišé by mohla byť menšia. Každopádne pozerateľný film napriek celkovému hodnoteniu. ()

TinyMartina 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný začátek a zajímavá první polovina diváka opravdu vtáhnou do děje. Nicméně celý potenciál filmu zabije druhá polovina a pohřbí konec. Rose Byrne je tak akorát na ránu a i s dcerou úplně navíc, kdyby tam nebyla, nic by se nezměnilo. Spoiler!!: Taky by mě zajímalo, proč na to ti mimozemšťané jdou vždycky tak složitě. Inteligentní bytosti s technologií mezihvězdného cestování sem přiletí strašit dospělé a unášet děti, když by určitě přišli na lepší způsob, jak těch pár dětí naložit do lodí a odjet. ()

caMen 

všechny recenze uživatele

Souvislost mezi proroctvím, černýma kamínkama, časovou schránkou a tím, že Cage přišel o manželku, mi zůstala záhadou, jako vlastně celej film. Ne až tak velikej spoiler: celý se to odehrává v Bostonu a okolí, ale když na konci dojde na věc, v plamenech mizí New York. No jo, ten je holt zábavnější... ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

I want each of you to drave what do you think the future is going to look like (ten symbol) - I drove past at the exact moment the prediction came true. Its not coincidence (ještě si toho všiml) - So what are we calling this. Synchronicity (m)? - Two unrelated events, digging up a time capsule, plane crash, combined to create a significance for the subject, you? - We are beyond the bounds here. We dont have a frame of reference. There could be multiple meanings to consider (to je přesně film pro mě) - The numbers are warnings meant for me (chytrej profesor) - They might just as easily be a warnings to stay away - Life was just a string of random accidents and mistakes - I dont think its 33 (backwards) - She could hear voices, whispering to her, telling her horrible things - Ezekiel - Everyone Else - They said we could go with them, if we chose to. The whisper ppl - I just know they have been following us for days. I think someones been following me and Abby, too - Are you telling me that my mother could see the END of everything. That we are all going to die tomorrow? - Diana - I thought there was some purpose to all of this. Why did I get prediction if theres nothing I can do about it? How am I supposed to stop the END of the world? - Non-perishable food - 1 Corinthians 12 (prophecy). The church should respect the prophet - I have a prophecy. Its about to be proven accurate. i need you to respect it and receive it as the truth. This HEAT we are experiencing isnt going to get better. Its going to get worse, musch worse - I appreciate your concern, but if its my time, its my time (like everyones else) - Position lat/lon - They whisper into our heads - To hlásili v rádiu, konec světa, nebo co? Mi nějak uniklo - This is an Emergency Broadcast Transmission. This is not a test - Solar flares may last longer. Bring your pets inside - No hurá - The caves wont save us. Nothing can. The radiation will penetrate a mile into the Earths crust. Our only shot is to go where the numbers want us to go. Its what we are meant to do - Somebody took my daughter. Zkurvená pýča - Jo, to je dobrej film. Moc se mi líbí - Dobře s ní vymrdali - Where did she go? - You have to pay for that - We are facing a deadly threat - 12 midnight exactlythey have been protecting us all along (jistě) - They sent a message ahead of them to prepare the way and now they have come for us - They ahev chosen us so we can start over - So everything can start over (nadčasovej film) - Hes saying only the chosen must go, those who heard the call - Counterfeith, v reálu budou mít to štěstí všichni - You have to be strong for her - To sou křídla? Padlí - Boj o přežití. Člověk s grácií sobě vlastní přijímá svuj osud - Nvm, co na tom hnidopiši z databáze ptřebovali dovysvětlit ()

morricone 

všechny recenze uživatele

Pro mne rozhodně překvapení ,protože Nicolas poslední dobou točil spíše béčkové movie.Ač je ho výraz je vlastně stále stejný ( rozumněj utrápený ) tady mi to až tak nevadilo.Co rozhodně bylo nadprůměrné bylo i hudební stvárnění mistra Marca Beltrami.Navíc když ve vypjatých scénách zazní Beethovenova 7 symfonie ---zázrak ()

Killik 

všechny recenze uživatele

Hmm... Zajimave zpracovane urcite pasaze musim rict... Dokonale mi prislo zpracovani v metru... Ale... Proyas si hraje s ruznyma myslenkama a ne dost dobre je sladil do vysledneho celku, coz je celkem skoda. Kdyby vyloucil nabozensky podtext a misto toho zaradil dohlizejici alien life-form, asi bych se na to dival jinima ocima. Nuze, ode me 4 star ()

Zuzato 

všechny recenze uživatele

klasická cagovka. zpočátku nenudila, odsýpala, postupem času se z toho vyklubala nehorázná blbost, kdy jsem již čekal spíše z povinnosti na konec. bože jak já nesnáším tyhle proamerické, vlastenecké žvásty, filmy, kdy očekávám co řeknou za pět minut a srdce ryvné výlevy jež se udály hlavně v druhé polovině filmu. o konci radši ani nemluvě (druhý armagedon - který zachraňoval charismatický bruce). navíc silně připomínající lovci pokladů 2. nicolasi tebe už nikdy více. nechal jsem se opět nachytat trailerem!!! ()

nefersobek 

všechny recenze uživatele

Pro mě 3,5*...scény katastrofických událostí byly uchvacující (pád letadla, metro)....ale film jako celek mi v mysli dlouho nezůstal. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo rozhodl pro vážné téma a jeho zpracováni ve stylu M. Night Shyamalan. Na jednu stranu mírné zklamání, ale celkový dojem víc než dobrý. Silné kafe pro okrajové příznivce. Vážně apokalyptická jízda se šokujícím koncem. Bravo! ()

sebuLba 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 3 - 4*. Nebylo to vůbec zlé. Cage po delší době zahazuje příčesek a ukazuje se v lepším filmu. Samozřejmě na tom má největší zásluhu Proyas, který drží slušné tempo a atmosféru po celý film. Nápad určitě zajímavý, ale scénář mohl být lepší. Škoda stupidních výkřiků ala "Jak mám zachránit svět?" ... No možná s tím už mám tak nějak počítat, když to takového filmu jdu. Jedna pasáž braná na jeden zátah sice taky měla nápad, ale dovolím si říct, že ke kultovním scénám ( pláž v Pokání, boj v Potomcích lidí ) se ani nepřiblížila, skončila tak nějak rovně s McGho pokusem v novém Terminátorovi. Ale čert to vem, snad se Cage už nebude objevovat v patosech typu Rituál, Nebezpečný cíl, Ghost Rider a zase začne hrát v solidních filmech. ()

kanalek 

všechny recenze uživatele

Já tenhle typ filmů prostě žeru!Mám rád Cage v podobných rolích a nikoho jiného si tam neumim představit.Na učitele astrofyziky, ktereý si sem tam zahraje na akčního hrdinu je jeho xicht perfektní.Hutná atmosféra, parádní efekty( scéna s letadlem mě naprosto dostala) a velmi zajímávé téma trošku kazil místami dost děraveý scénář.Jinak je to ale velmi povedeneý film, ktereý předčil má očekávání.Určitě se k němu jednou vrátím! ()

wesker 

všechny recenze uživatele

Tento fim mi přišel jako smíchání různých žánrů ale žádnej z nich nedotažen k dokonalosti.I přesto pokoukání pěkné tento typ filmů s proroctvím mám rád.Konec filmu mě překvapil to jsem opravdu nečekal. :) ()

Insomniac 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané, nefungovalo to na mňa asi ako by malo. Horrorové scény nevystrašia, dojímavé nedojmú, skôr rozosmejú. Cage sa snaží, efekty ujdu (tie dve katastrofy a záver - fajné:), ale to je asi tak všetko a človek už len čaká na koniec, ktorý nie a nie prísť (hodina a pol by bohato stačila). A tá logika (alebo skôr antilogika)! Nevyužitý potenciál. ()

Patr1k 

všechny recenze uživatele

Dal by som aj 5* , ale z úcty k filmársky lepším filmom nemôžem, film ma vtiahol do deja aj svojou horrorovosťou, aj určitým mysticizmom a zakončil to konečne nehollywoodovským spôsobom, graficky skvelé, herecké výkony v norme (nič extra), kamera super a narozdiel od Hawkingovho Mistu mi tu brutalita nevadí, dokonca sem istým spôsobom pasuje a navodzuje desivý pocit...Proyas ideš :) errata: a ako zarytému ateistovi sa mi dokonca celkom páčila myšlienka pochopenia (vyobrazenia) náboženstva ako takého... ()

Související novinky

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

15.04.2012

Po rozsáhlých přípravách mu studio Warner na poslední chvíli zrušilo biblickou akční fantasy Paradise Lost. Tvůrce Vrány, Já, robot a Proroctví tudíž hledá náhradní projekt. Zřejmě se jím stane… (více)

Vlad Worthington?

Vlad Worthington?

27.01.2010

O projektu Dracula: Year Zero jsme poprvé psali snad před dvěma roky. Vypadalo to, že mezitím skončil někde v škarpě u cesty, ale studio Universal jej oprášilo a chce film natočit tak rychle, aby… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

23.08.2008

Tři značně odlišné projekty v dnešní novince spojuje fakt, že osobnosti, které za nimi stojí, nedávno spolupracovali na mysteriózním thrilleru Knowing. Především je tady režisér Alex Proyas, tvůrce… (více)

Reklama

Reklama