Reklama

Reklama

VOD (1)

Při otevírání nové budovy, základní školy Willima Dawese v roce 1959, jsou žáci požádáni, aby pro budoucí žáky nakreslili, jak si představují budoucnost za padesát let, kdy bude časová schránka otevřena. Všichni žáci malují obrázky, jen dívka Lucinda popíše svůj list papíru čísly. Učitelka, slečna Taylorová, jí vezme papír dříve, než čísla dopíše. Lucinda slyší šeptající hlasy, které jí čísla diktují, a když je časová schránka vkládána do skrýše, Lucinda zmizí. Učitelka najde Lucindu v suterénu školy, s krvácejícími prsty od škrábání čísel do dveří... O padesát let později je časová schránka vyndána a každý žák dostává jednu obálku. Caleb Koestler dostane vzkaz s čísly od Lucindy, který neodevzdá ve škole, ale vezme si ho domů. Calebův otec John je astrofyzik a ve vzkazu objeví reálná data. John celou noc přepisuje čísla na tabuli, vyhledává na internetu data a je vyděšený z toho, co vidí... Každé datum označuje den nějakého neštěstí, za datem je uveden počet obětí a následují další čísla, která John nedokáže zařadit. Přeskočí je, čímž dostane další datum neštěstí s počtem obětí. Všechna neštěstí se stala po uložení vzkazu do časové schránky... John jede pro Caleba do školy, ale uvízne v zácpě. Na navigaci uvidí souřadnice, které se shodují s číslem, jež je uvedeno za datem a počtem obětí. Johnovi dojde, že je na místě, kde má dojít k dalšímu neštěstí; podle Lucindy tu má zemřít 81 lidí. John vystoupí z vozu a hned nato kousek od něj havaruje letadlo. John už má jistotu, co která čísla znamenají, a snaží se vyhledat Lucindinu rodinu. Johnovi se podaří najít její dceru Dianu, která má již také dceru Abby. John Dianu osloví, a když se zeptá na Lucindu, na její proroctví a řekne, že má druhý den dojít k dalšímu neštěstí, Diana uteče... Diana se vrátí poté, co k prorokovanému neštěstí skutečně dojde. Vysvětlí pak Johnovi, že poslední datum na vzkazu má být datum její smrti. John s Dianou zjistí, že katastrofa se má týkat všech lidí a jedná se o velký žár. Rozhodnou se odjet do hlubokých jeskyní, ale John chce zjistit souřadnice poslední katastrofy: ze dveří, které Lucinda tenkrát poškrábala, sundává lak. John však netuší, že Abby i Caleb stejně jako Lucinda slyší šeptající hlasy, které jim říkají, co se stane... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 542)

pavlina.soch 

všechny recenze uživatele

Film Proroctví, má po celou dobu naprosto skvělou atmosféru a drží vás v napětí po celou dobu filmu. Nejedná se tedy o nic nového, čerpal z řady již natočených filmů, přesto svou vizuální podobou a dalším zpracováním je nečím atypickým. Jediné co bych tomuto filmu vytkla je jedna ze závěrečných scéna, kdy John (N. Cage) opouští děti. Stvárnění "těch druhých" nebylo úplně to co bych čekala. ()

Moravpat 

všechny recenze uživatele

"Niki" Cage se od kradení aut v rekordním čase vypracoval až na sluníčkového experta, který by se zajisté uchytil i po boku Zákopčaníka. Film, jako celek, mě až tak neuchvátil, hlavně co se týče nemluvných albínků, kteří se asi zatoulali z Da Vinci Code. Ale scénky, kdy docházelo k vyplnění jednotlivých predikcí, byly celkem zábavné (hlavně scénka v metru) a dávaly tomu celkem šťávu, že bych to klidně ohodnotil až třema hvězdama. Ale díky originálnímu konci (na který čekám u každého katastrofického filmu a marně) jsem musel dát o hvězdu víc, páč mi konečně někdo dokázal vyhovět. S pozdravem, Paťák. ()

mikinko51 

všechny recenze uživatele

Čo dodať k tomuto filmu ... asi toľko, že konečne viem, ako vyzeraju vesmírni lidé, a možno aj Ašta Šeran, alebo ako sa to volá. Musím priznať, že celý film bol veľmi napínavý a čakal som do poslednej chvíle, ako to bude rozlúsknuté. Sice oceňujem netradičný záver filmu, ale ten netradičný záver bol z môjho pohľadu taká blbosť, že mi to znehodnotilo celý film ... Záver sa mi totiž viac podobal na reklamné materiály vesmírnych lidí, resp. Jehovistov, ako na poriadny záver katastrofického filmu .... Možno mnohí nebudú súhlasiť s mojím nízkym hodnotením, ale ako fanúšik takéhoto žánru filmov holt mám prísnejšie kritériá. Určite by sa dalo vytýkať tvorcom filmu to, že pri scénach s pádom lietadla a haváriou metra im fyzikálne zákony veľa nehovoria (a grafické spracovanie tiaž nepatrí medzi to lepšie, čo si budeme hovoriť), rovnako príčina konca sveta v tomto filme je zatiaľ to najmenej uveriteľné, čo som v podobných filmoch videl, ale to by nebolo to najhoršie. Celý film sa totiž slušne vyvíja, má to náboj a spád, zároveň tajomno, Nikolas to hrá celkom presvedčivo, avšak podobne ako v Ja, Legenda, to tvorcovia ako keby uťali, a narýchlo zbastlili posledných 10 minút, nech už to majú z krku .... Preto OK - film si pozrite, ale 10 min. pred koncom to radšej vypnite a domyslite si záver sami .... ()

gfrusvk 

všechny recenze uživatele

Ďalšia extrémna zhovadilosť na konte Nicholasa Cagea. Prvých niekoľko minút som mal dojem, že film bude priemerný američan a napriek absencii napätia by to bola aspoň fajn oddychovka so zaujímavým príbehom... Potom ale prišlo dlhé nič, nuda, vata, nuda, nuda, vata, nuda a už len ten nevydarený koniec nešťastný.. Strašná škoda, že celkom nádejný rozpracovaný príbeh sa musel tak strašne skurviť. Neodporúčam. ()

Lonelybiker 

všechny recenze uživatele

Ty akční dobrodružné sci-fi filmy s Nicolasem Cagem jsou podle mého názoru všechny na jedno brdo. Tento má slušný námět, ale je to natočeno takovým stylem, že po hodině jsem skoro usnul a žádné pády letadel nebo vykolejené podzemky mě nedovedly do lepší nálady. Konec s rozloučením táty a syna jakbysmet, takže za mě jenom průměr. ()

Elmont 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si tak v první chvilce myslela, že to bude stát za to, ale šeredně jsem se zmýlila... Film byl napínavý, chvilkami i hororový, protože ty šeptající postavy, pomalu se přibližující v temném lese dali mojí psychice zabrat:). Čekala jsem jakýkoli konec, jen ne tento. Už m to začínalo být divný, když srazil Diane ten kamion a ona umřela. Konec mě pohřbil úplně. Děti odnesou mimozemšťani (ty děti jsou očividně úplně v pohodě, i přesto, že Caleb nejdřív brečí, ale nevadí, že?) Zemi sežehne sluneční erupce a děti se nakonec objeví v "Ráji"? Proč mi to přijde jako "Adam a Eva"? ()

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Takový slabší odvar Proroctví z temnot. Hlavně díky neherectví Nicolase Cagea. Ten hraje v každém filmu úplně stejně. Jediný výraz, který umí je zoufalost. Ta mu jde perfektně. Bohužel je zoufalý pořád. Efekty jsou jako z počítačové hry. Noční honičky mi připomněly Silent Hill a jiné podobné hororrovky. Chvílemi se daří navodit temnou atmosféru. Hlavně když se objeví ti albíni kolem domu. Happy end pro Zemi se překvapivě nekoná. Škoda, že "kosmický" závěr je zase takový černoprdelnický...andělé, smíření, odvoz vyvolených do nebe, apokalypsa...přes tohle všechno se na to dalo koukat, ale žádnej odvaz to není. Všechno se dalo předpovědět dopředu. Asi proto je to proroctví. ()

blackjack31 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý film, napínavý, ale dle mého názoru trošku ponurý a neakční. Chvilkami jsem se opravdu nudil a čekal co bude následovat. Velmi rychlé bylo konečné rozuzlení a tak trochu rozpolcený konec, na jedné straně záchrana syna a zajištění jeho budoucnosti, nadruhou stranu rozloučení a smrt pro vše živé na zeměkouli - 70% ()

slender123 

všechny recenze uživatele

WOW! Velmi dobrý film u kterého jsem se před lety fakt kochal! Film sice není nějak akční a drahý, ale mě to dostalo! Těch pár akčních scén bylo podle mě úžasných a a má to dobrý příběh a skvělou kameru! Film jsem viděl už víckrát, ale přesto mě baví, protože to má něco, co se mi prostě líbí a je to můj nejoblíbenější film s Nicolasem Cagem! Cage má sice hodně dobrých filmů, ale tenhle mi prostě sedl nejvíce! Celkově film hodnotím jako výborný! 99% ()

CitySP 

všechny recenze uživatele

Jak zde již bylo zmíněno, film má víceméně tři konce. První hodinka filmu uplně super. Zajímavý děj a atmosfére? No ku*va, ta by byla snad pro mě nepopsatelná. Hororové prvky které místy byli vážně super. Pak prostě zkazil konec filmu, který byl fakt hrozný. Jakoby si producenti řekli, že sou unavený a ten konec vymysleli za pět minut. Kazí to bohužel celý film.. Nebýt Nicolase Cage, tak asi dám i 2. ()

Digi_cz 

všechny recenze uživatele

Dvě teorie a na konci Kinder vajíčko s překvapením. V něm Našeptávači, kteří mají pouze dvě místa k sezení jen pro ty, kdo slyší volání. Ty, kteří volání uslyšeli čeká nový svět a v něm Strom života. Fajn, ale jinak nuda. ()

Luky321 

všechny recenze uživatele

Efekty 5, scénář 2, Nicholas Cage ODPAD!. Závěr naprosto o ničem. Film udrží pozornost, ale znovu bych se na něj nedíval. Nejhorší herecký výkon Cage ze všech jeho hrozných hereckých výkonů! Kamera a scenérie měli myšlenku. Proč tam nedali někoho normálního? Lepší herec by dokázal zachránit i ten děravý scénář a dialogy\ monology o ničem. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Nicolas a jeho majstrštyk. Musíte odbourat tu pachuť zahořkle nudných filmů s ním, a kochejte se perfektním sájfáj dramatem, do kterého skvěle Cage zapadl. Úvod-děj-zápletka-vysvětlení-vrchol-konec. Vše navazuje jak má. Vysoce hodnotím. ()

Robinex 

všechny recenze uživatele

Mam ten film rad kvuli samotnemu zaveru a celkove pointe vsech tech zprvu strasidelno-hororovych prvku s cizinci, co se motaji kolem deti... samotna myslenka a vlastne i vysledek kdyz nabehnou finalni titulky u me vzbuzuje ohromeni a uspokojivy pocit kdy si rikam: "Proto mam rad sci-fi!" ()

Lukke32 

všechny recenze uživatele

Ano, až na ten konec... výborný, mysteriózní sci-fi s Nicolasem Cagem. Ten konec výsledný dojem pokazil, ale i tak - 4 hvězdy a ani jsem se při hodnocení nečervenal! ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Když režisér Alex Proyas natočil roku 2009 snímek Proroctví tak jak ho natočil, nemohl vědět, že právě promrhal obrovskou šanci vytvořit obrovský megahit. Výsledkem je velmi slušný, místy utahaný a nudný, někdy mystický až tajemný, ale pořád lehce nadprůměrný počin. Z mého pohledu by bylo dobré ubrat z délky filmu takových 16 - 20 minut, aby dílko dostalo trochu svižnější spád a nabralo na zajímavosti. Každopádně v něm hlavní roli profesora Johna Koestlera ztvárnil můj oblíbený Nicolas Cage, který rozhodně nezklamal, nicméně ostatní jména mi nic neříkaly a tak jsem byl zvědav, co film přinese. Ten začal roku 1959, kdy bylo při otevření nové základní školy do země na padesát let uloženo jakési časové pouzdro s namalovanými dětskými výkresy. Mezi spoustou krásných obrázků byl ale jeden, popsaný pouze řadami zdánlivě náhodných čísel. Po padesáti letech se tento výkres dostal do ruky profesorova syna Caleba, který si jej odnesl domů a dívčin mystický vzkaz zaujal Johna Koestlera natolik, že jej začal zkoumat. K jeho i našemu překvapení zjistil, že vzkaz předpovídal s neuvěřitelnou přesností data, počet mrtvých a místo události každé významné katastrofy za posledních padesát let. Na výkresu zbývaly ještě tři data, které se teprve měly stát a když se jedna z nich opravdu udála přesně dle předpovědi, John začal podnikat kroky k odvrácení budoucích neštěstí. Ty se navíc nějak měly dotknout i jeho rodiny a také dcery a vnučky oné dívky, která čísla napsala. Své tajemství si však již vzala do hrobu a tak John musel na odhalení strašlivého tajemství přijít sám, protože mu nikdo nechtěl věřit....Na rozdíl od jiných komentářů se mi právě začátek příběhu hodně líbil, stejně jako záhadné postavy, vystupující ze tmy či efekty se spadlým letadlem a vybouraným vlakem v metru. Jen mi neseděly dětské postavy, které trochu omezovaly možnost rozšířit příběh do větších dimenzí. A co říci k tomu konci, který mne hodně překvapil a vůbec jsem jej nečekal ? Nic, však uvidíte sami. Film Proroctví na mne zapůsobil pozitivně v mnoha směrech, ale vzhledem k některým hluchým pasážím, ode mne získává tři prorocké hvězdy ***. ()

Kourbezohne 

všechny recenze uživatele

Ten film je vyloženě falešný. Konec světa, který nastane buď v r.3797 (dle Nostradama) nebo za 5 miliard let až Slunce vyčerpá své zásoby a zvětší se a spolkne kromě Merkuru,Venuše i Zeměkouli, bude určitě vypadat jinak než v tomto filmu. Film je vlastně sólové herectví hlavního hrdiny Nicolase Cage (byť hraje dobře) a případně duo s nějakou herečkou. Jenže o katastrofickém snímku si musíme slibovat více, především větší počet lidí ve filmu, zvlášť když se jedná o konec světa. To už se mi víc líbil film 2012 (byť minimálně v názvu filmu je to nepravdivé-píšu recenzi v r.2017 takže v r.2012 konec nenastal). Co se mi u tohoto snímku líbilo byl konec, takže nějakých 10 minut filmu. To jak planeta Země je sežehnuta Sluncem a pak jak se díky ufounům (či kdo to byl) ta dvojice dětí setká (v nebi?) a brázdí si to tím obilím k tomu stromu. Přesně to bych taky chtěl se svým bratrem. Jinak všimli jste si, že ač hlásí ve filmu velké horko, tak jsou tam lidé normálně oblečeni a vše funguje např. auta apod(silnice netají). ()

Související novinky

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

15.04.2012

Po rozsáhlých přípravách mu studio Warner na poslední chvíli zrušilo biblickou akční fantasy Paradise Lost. Tvůrce Vrány, Já, robot a Proroctví tudíž hledá náhradní projekt. Zřejmě se jím stane… (více)

Vlad Worthington?

Vlad Worthington?

27.01.2010

O projektu Dracula: Year Zero jsme poprvé psali snad před dvěma roky. Vypadalo to, že mezitím skončil někde v škarpě u cesty, ale studio Universal jej oprášilo a chce film natočit tak rychle, aby… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

23.08.2008

Tři značně odlišné projekty v dnešní novince spojuje fakt, že osobnosti, které za nimi stojí, nedávno spolupracovali na mysteriózním thrilleru Knowing. Především je tady režisér Alex Proyas, tvůrce… (více)

Reklama

Reklama