Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Drákulou, byl Vladem III., vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán „požádá", aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem zachránil. Své nejbližší. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (755)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matt Sazama, Burk Sharpless | Hudba: Ramin Djawadi | Distribúcia: Universal | Štúdio: Legendary Pictures, Michael De Luca Productions | Rozpočet: 70 miliónov $ | Tržby: 216,1 milióna $ | Ocenenia: Spolu - 5 nominácií || Veľmi podarene vystavené fantasy, ktoré aspoň náznakmi dbá na historické súvislosti, pilne rieši psychiku postáv, a dáva námetu reálnejší rozmer i napriek veľkému množstvu nadľuďských prvkov. Luke je ako Dracula úplne skvelý, jeho herectvo dodáva Vladovi hmatateľnú citlivosť a motiváciu. Naviac ani efekty nie sú tak zlé, i keď je pravda, že by vyšší rozpočet prospel. Skvelá jednorázová fantasy jazda, podobne, ako tohtoročný Seventh Son. 78% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

To se zase jednou vysokorozpočtový Hollywood vyznamenal, když dal látku, která nejde pokazit, naprostému začátečníkovi, takže se dostavil hodně rozpačitý výsledek. Luke Ewans představuje snad jedinou silnější stránku v tomto krajně nesmyslném příběhu, který hlavně s blížícím se koncem předvádí jeden kolaps za druhým. Závěrečná scéna, kdy Charles Dance prohlásí že Let's the games begins snad ani nemůže být myšlena vážně. Přestože je příběh hodně béčkový, minimálně zpočátku si mou pozornost určitě zasloužil. Škoda že studio nedohlédlo na to, aby vznikl ambicióznější projekt. 50% ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Silnější trojka. Ljůk je suprovej upír stejně jako Tywin Lannister a celý to má potřebnej spád a dobře natočenou akci. Co tomu ovšem chybí jako Hruškovi mozek je lepší scénárista (těch nesmyslů a nepozorností od tvůrců se tam pár našlo) a zkušenější režisér, který by navodil temnější atmosféru a dokázal by líp navodit skutečný dojem ze scén, který takhle vyšly trochu divně. Výrazně tomu uškodilo taky PG-13... chtělo by to víc utržených rukou, ukousnutých krků a useknutých hlav. Ale jinak docela líbilo. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Zápis první - Milý deníčku, dnes sem viděl Drákulu: Neznámou Legendu a vím kam můj život směřuje, budu upír. Franta z práce, který se teď nechá říkat Čubula, slíbil že mně příště týden pokouše a bude ze mně upír. Zápis druhý - Milý deníčku, tak Čubula mně nepokousal, pač je to čůrák, nicméně sem si našel na internetu, že stačí každý den vypít rajčatovou šťávu, oblékat se do černého a přes den nechodit ven. Zítra to zkusím. Zápis třetí - Milý deníčku, již přes týden chodím v černém a piju rajčatovou šťávu, ven chodím jenom v noci. V černém vypadám jako debil, z rajčatové šťávy mně bolí bříško a v noci sem se si opakovaně narazil rozkrok, na to že sem upír to dost bolí. Zápis čtvrtý - Milý deníčku šéf mi volal z práce, že jestli se příští týden nedostavím do práce, tak mi prej vrazí kolík do prdele. Naivka kolík v prdeli mně upírovi nemůže ublížit, svět mně nechápe, nechápe že sem upír. Zápis pátý - Milý deníčku, již přes měsíc nepiju a nejím nic jiného než rajčatovou šťávu, chodím furt v černém a ven raději nechodím vůbec. Z té šťávy je mi blivno a sem celý červený, oblečení smrdí a v bytě mám bordel, zítra vyrazím do práce. Zápis šestý - Milý deníčku, do práce sem dorazil s pět, tedy ještě za tmy, aby mně slunce nespálilo a rozhodl sem se pokousat Marii, udělám zní svoji nevěstu. Nasoukal sem do Mariini skřínky a čekal sem, za osm hodin Marii skončí práce..........tohle sem trošku nedomyslel. Když Marie otevřela dveře udělal sem na tsss a hrábnul svoji rukou a vycenil přitom zuby. Marie evidentně nepochopila můj návrh se stát upiří nevěstou, jelikož zaječela a nastříkala mi do obličeje půl litru bojového plynu. Zápis sedmý - Milý deníčku, probral sem se v nemocnici, bez svých šatů, bez svých tesáků a byl sem napojený na kapačce. Moje příčetnost se mi pomalu vrací, prý za mnou bude pravidelně docházet psycholog a všichni z práce mi drží palce. Je to jasný, seru na to, nebudu upírem, budu zase normální a všem se omluvím. Frantu prej vyhodili, nechci skončit jako on, dám si svůj život do pořádku. Zápis osmý - Milý deníčku, vše se pomalu vrací do starých kolejích. Opět jím normální jídlo, chodím do práce a chovám se normálně. Cos sem si to myslel, když sem chtěl být upírem ? Zítra si půjčím nějaký normální film, upíři přece neexistují. Zápis devátý - Milý deníčku, poté co sem viděl film Kult Hákového kříže, vím čím budu a kam směřuji. Bude ze mně nácek, zítra si oholím hlavu a půjdu zbít svého šéfa, jelikož neni bílej. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto nové spracovanie Drakulu nieje tak úbohé ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Osobne som neočakával nič moc, ale kámoš do mňa rýpal dovtedy, až som filmu nedal šancu. Predpokladal som dobre, že viac ako priemer nečakám, ale uznávam, že k spokojnosti nechýbalo mnoho. Neviem či fandov filmu poteším alebo naseriem, ale problém nebol v peniazoch. Hlavný predstaviteľ má charizmu, atmosféra filmu celkom ušla, ale dobré momenty i dialógy pôsobia skratkovito a režisér sa stále rýchlo ponáhľal ukázať, čo dokázal urobiť s trikmi a digitálnymi efektami. K spokojnosti stačilo "iba" spomaliť tempo rozprávania , pridať postavám hĺbku, viac rozvinúť zaujímavé dialógy, pridať filmu tak 20-30 minút naviac, prípadne nejakú zaujímavú postavu. Žiadnu akčnú scénu naviac film nepotreboval, materiál tu bol a stačilo to len správne ukočírovať a dať filmu tú správnu formu. Premárnené šanca. 60%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (32)

  • Scény v traileru se neshodují s odpovídajícími scénami ve filmu. Například vchod do jeskyně na Broken Tooth Mountain a jeskyně samotná je odlišná, jiný je dále způsob předání krve Vladovi (Luke Evans). (Barrymore)
  • Skutečné jméno upíra (Charles Dance) od hory Zlomeného zubu, který princi Draculovi (Luke Evans) propůjčil temnou upíří moc, bylo Caligula, což byl neblaze proslulý římský císař, jenž měl dle filmové mytologie po svém sesazení uzavřít krevní pakt s démonem, který mu měl svými temnými silami pomoci zpět k moci. Ten ho ale zradil. (Nick321)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Hororová monstra nebudou děsit

Hororová monstra nebudou děsit

16.11.2014

Šéfka studia Universal Donna Langley ví, jak vydělat peníze. Nejprve jsme se od ní dozvěděli, že nás čeká minimálně deset dílů Rychle a zběsile. A hned záhy dala na vědomí, že filmy z budovaného… (více)

Reklama

Reklama