Reklama

Reklama

Run! Bitch Run!

Trailer

Catherine a Rebecca jsou studentky katolické školy. Chodí po domech a prodávají zboží, aby si tak vydělaly na knížky a studium. Jejich situace se stává tragickou, když zaklepou na nesprávné dveře v nesprávné lokalitě. Snímek je natočen ve stylu sedmdesátých let. (Macabarman)

Recenze (103)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Opět jedna exploitation (ale i tak trochu grindhouse) pocta klasickým "Rape and Ravengem" flickům jako "Thriller En Grym Film", "Last House On THe Left", "I Spit on Your Grave" nebo "Ms. 45" z novějších pak třeba argentinsko / španělský "No moriré sola" nebo grindhouse "Planet Terror" či "Death Proof" ale tento film, troufá si říct že je daleko lepší než tyto dva známé grindhouse filmy! Dvě mladé katolické školačky, které se dostali do nesnází s partou třech pošahanců, jedna při jejich nechutných hrátkách bohužel zemře, druhá přežije, i když má na vlásku, poté začne z její strany, přestrojena jako sestřička, horkokrevná pomsta. Nízký rozpočet, rychlý akční pohled, špinavé, násilné, syrové scény, působivá kamera, trio nechutných pošahaných a zdrogovaných trýznitelů, pomstychtivá dívka s brokovnicí, drsné (gore?) finální zúčtování, parádní doprovodná kytarová hudba. Někdo film lehce odsoudí jako nechutnou pičovinu, bez pořádného děje, fanoušek 70' exploitace bude jistě rád za další povedený kousek, při kterém jsem se až na pár drobností, které sedají odpustit, téměř nenudil. Au, to muselo bolet, myšlena scéna s mačetou, na hotelu se štětkou ps: Kolikrát že tady vůbec zazní slovo "FUCK"? Komentář zde jako sedmý v pořadí.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy ještě holky měly bobra a nebály se ho použít se po špinavém americkém středozápadě potulovala spousta vymaštěných, zhulených hippie úchylů, kterým nebyl žádný otvor cizí a mrzačení, vražda a nekrofílie bylo jejich druhé přirození. Neotřele zfilmovaná česká lidová píseň o Káče a Divokém kocourovi (Chci tantiemy za geniální nápovědu pro český překlad!). PS: A ještě bych chtěl osahat Tvé skálopevné trojky, Kiddo! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joseph Guzman, Robert James Hayes II .. Povadlá pocta - vykoupení mačetou do prdele. Velký kopec bordelu, trocha krve, sexu, střílení a koziček (alespoň to má odvážnější holky než Bitch Slap). Mohly tam bejt lepší písničky a méně řidší děj a povrchnější postavy. Trailer byl dobrej (jako "fake" by stačil), ale grindhouse už dnes asi na víc nemá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,...MOŽNÁ, ŽE TADY NENÍ, ALE JEŽÍŠ VIDÍ VŠECHNO. A JÁ VÍM, ŽE BY S TÍMHLE NESOUHLASIL“....... /// “TENHLE KOMENTÁŘ (stejně jako film) OBSAHUJE MNOHO NECHUTNÝCH VÝRAZŮ. ALE (na rozdíl od filmu) BĚHEM JEHO PSANÍ NEUMŘELO ŽÁDNÝ ZVÍŘE“ Ani Marla neměla ten večer náladu na Johnovy kecy a upíchala ho (nožem) k smrti. Tak už to bejvá, kdykoliv je Marla o samotě, někdo umře. No do Boží kundy (kurva, tak krásně zaklít jsem snad ještě neslyšel...) na co mám koukat? Na kozy? Na titulky? (vítězí moje láska ke čtení) Malý, velký, 2, 3, (4), mokrý, suchý, visící, stojící, starý, mladý.... jasně titulky... Film s holkama co se nestydí a s chlápkama, co jsou při chuti (zabíjet i šukat). Jak v laciným ,,péčku“. No nekupte to! A vůbec se nedivím, že po tom, co Catherine udělali, se s nima chce vyrovnat. KREV ZA KREV (smrt za smrt)! Navíc se mi to nějak trefilo do nálady (byl jsem zrovna nějakej rozmrdanej...). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci zjistit, jestli jsem fanda ,,grindhouse“. 2.) V pornofilmech je málo krve. 3.) Starej mi není dost dobrej (radši bych velkýho čuráka v prdeli). 4.) Thx za titule ,,Jimbo“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Utíkéj Káčo Utíkej! :D Docela fajn podívaná:) Rape and Revenge snad nikdy nezklame, je to dosti Libový téma a mě Osobně nejbližší.. A tenhle snímek by jsi mohl zasloužit Větší pozornost:) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Retro rape-revenge, skalní fandové si nejspíš budou lebedit. Mohlo to být natočený před 30-ti lety a vypadat i znít skoro úplně stejně. Zápletka klasika - dvě mladý holky (zde křesťanky) padnou do spárů trojice gaunerů (Lobo, kokták, bi bitch), následuje trýznění, šukací schovávaná ("find 'em and fuck 'em":D) a lesní znásilňovačka, načež na smrt vyděšená dívka si to srovná v hlavě a vrací se srovnat účty. Aneb z jeptišky zdravotní sestřičkou s brokovnicí během dne:) Upřímně, hlavní charaktery se mi nezdály tou nejsilnější stránkou, na druhou stranu došlo na pár potěšujících vedlejších postav (pasák, barman). Hrdinka byla hnusná až do chvíle, než začala běhat nahá po lese (ehm, ano, vzpomeňme na I SPIT ON YOUR GRAVE). Co ještě; chick fight, kozy kozy kozy, mačetový anál, dobrá muzika a nefalšovaný grindhouse feeling, bohužel taky nedostatečný důraz na psychologickou stránku věci. No je to taková nenáročná pocta, co spíš působí jak plagiát, ale čert to vem - zábava to je. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak zde máme další hodně hustej a špinavej flick z mýho oblíbenýho žánru EXPLOITATION - "rape and revenge" ... V podstatě nemám k filmu moc co dodávat, protože všechno už popsal KARLOS80, naprosto se s jeho komentářem stotožňuji ... Jen mě se film nezamlouval tolik jako extrémně krutý Chaos (2005) a extrémně zvrhlý No moriré sola (2008), o 70.kových "projektech"/klasikách ani nemluvě ... Důvody jsou dva. Ten první je fakt, že pomsta-revenge, zde skutečně není to úplně ono, co by si divák vysazený na tyhle šílenosti přál ... Málo gore a krutosti vůči původním mučitelům, zřejmě nebyl k dispozici maskér, tak se vše natočilo mimo kameru (všechno ne, ale většina zabití ...). Druhým důvodem je ta skutečnost, že film se vůbec nebere vážně ... V podstatě už název samotný nám říká, že půjde o šílenou divočinu, ale ne vyloženě těžkotonážní mrazivý a zvrácený exploiter. A je tomu skutečně tak, způsob hereckých projevů (překvapivě obstojné, hlavně ta "štětka" na straně záporáků ...), atmosféra a hlavně hudba všechno nadlehčují a i když vykrádají klasiky až na dno a kopírují úplně některé scény, ty zde nmají takový zdrcující dopad ... I tak se jedná ale o extrémní snímek pro okrajové publikum ... Hnusný, špinavý, sprostý, násilný, brutální, nechutný ... Každopádně ještě dostatečně snesitelný, s několika částmi na oddech ... Pro mne ale jako pro příznivce tohoto žánru je to i přes výše zmíněné výtky jednoznačně za plný počet ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek mě mile překvapil. Vykrádá sice všechny základní kameny v subžánru "rape and revenge", ale jelikož tak činí s lehkou grácií a nadhledem, je mi to celkem u prdele. Oproti Tarantinově rádoby grindhousu Auto zabiják se tu zbytečně dlouho nekecá, a když už, tak je to samý "fuck and shit". Taky tam nestrká ty nekonečný záběry bez jediného střihu jako ve španělském No moriré sola, i když jeho neortodoxní brutalita mu zase chybí. Máme zde sice rozstřelené mozky, znásilňování a jiné deviace, ale všechno se děje jakoby "jen tak mimochodem." Větší prostor tu spíš zabere vykreslení některých záporných postav (hlavně pak kurvička Marla) a přerod hlavní hrdinky z týrané a znásilněné oběti do role nelítostné mstitelky, beroucí zákon (v podobě bouchačky, skalpelu a mačety) do svých rukou. Každopádně je to hodně špinavý, má to super hudbu a v miniroli se tu objeví i mladý Michael Myers ze Zombieho remaku Halloween. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jako milovník hororů a to nejen těch špičkových, ale i hororových braků, béček, céček, troma hororů…jsem se těšil i na tento grindhouse s názvem Run! Bitch Run!. Přišlo ovšem zklamání. O tom že postavy a herci jsou strašní (úmyslně) a řemeslná práce na hrozné úrovni, není nutné mluvit, bylo to jasné už podle traileru. Největší mínus je prostě ten, že film není ani vtipný. 1* za pár alespoň trochu povedených okamžiků (a těch bylo doopravdy málo). ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Co asi tak vede člověka k tomu, aby natočil film jako Run! Bitch Run!? Technickou stránku raději nebudu komentovat a ani samotný děj není nijak originální a překvapivý, ale stejně má tenhle snímek něco do sebe. Ať to je absence zábran v ukazování nahoty a sexu na mnoho způsobů, spíše jejich vyhledávání, tak i ultrabrutální způsoby zabíjení a vyžívání se v bolesti. Taktéž, i když jen v malé roli, potěšil "mladý Michael Mayers", , u kterého diváka napadá, co z toho herce asi vyroste když hraje zatím jen ve snímcích podobného rázu. Film by rozhodně mohl mít i na víc, ale i tak je to v určitém smyslu radost pohledět a pocit, který ve mně tento lehce úchylný film zanechal hodnotím na 4 hvězdy. Na druhou stranu pochopím, když někdo ohodnotí odpadem, ale nebudu se divit ani plnému počtu. Trailer sice navnadí více a vyčerpá většinu "zábavných" scén, ale i tak R!NR! považuju za obohacující zážitek, ovšem zřejmě jen pro silnější povahy...což už je dnes asi velká část místního uživatelstva. ()

castor 

všechny recenze uživatele

K nesprávným dveřím už přišlo hodně nevinných děvčat… Další z řady brutálních příběhů o ženě (o kámošku přišla záhy), kterou znásilní, poníží a pokusí se zabít, jenže ona přežije a rozhodne se pro krutou pomstu. Násilí, brak a vůbec věci, které většinu normálních diváků urážejí nebo znechutí, však mohou být za jistých okolností poměrně zajímavé pokoukání. Mnoho podobných si vydobylo jistý kultovní status, tohle je exploitation a grindhouse pocta klasickým předobrazům, kterak se klepalo na Poslední dům nalevo nebo Plivalo na jejich hrob. Asi každý tuší, že výsledek je plný obnažených hrudníků, násilí, krve, retro feelingu, béčkových momentů i těch bez překvapení. A mordů trýznitelů, kdy to občas bude fakt bolet. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Marlo, už zas?!" Naporcovat, zabalit a vyhodit. Klasický příběh křivdy a pomsty ovšem v humorné rovině. Proč není u žánru komedie? Dvě mladé slepice prodávají Bible. Prodávají je v místech, kde Bůh momentálně není, a k tomu se chovají tak, že zaslouží zaříznout. Lehké sado/maso plné nahoty (i když ne každá ňadra za to stojí) a sem tam nějakého cákance je doprovázeno skvělou muzikou, která si zaslouží velkou hvězdu (i když máte pocit, že jste to všechno už slyšeli, ale k obrazu sedne jak zadek na hrnec). Jak se nakonec ukáže, tvrďák Lobo má nejradši anál, a zdravotní sestřička mu ho proto ráda poskytne. Za něj a za konec určitě hvězdy dvě. Jistě, mohlo to být drsnější, občas se tempo nepříjemně zpomalí, ale celkově hezké. Vidím to na slušivé 4*... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak kdo tady vlastně koho opíchal!? :-) Narozdíl od většiny zdejších podhodnotičů jsem trailer doposud neviděla (dám si ho po dopsání komentu), takže mi ten film zas tak vopruzovej nepřipadal, prostě solidní grindhouse, který nepřináší nic nového, ale má všechno, co se mi na pokleslých filmech líbí. Prostě stojí za prd. V tom dobrém smyslu slova. Když ale vezmu v potaz Guzmana, udělaly na mě jeho Jepťandy s velkejma kvérama daleko větší dojem. PS: tak nepovedenou (čti trapně nudnou a bez šmrncu) lesboš scénu, jako je na konci filmu, jsem snad naposledy viděla v německém péčku z 90.let... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

aj v roku 2009 sa dá natočiť amatérsky rape & revenge grindhouse exploitation zo 70.-tych rokov plný bobrov, kôz a inej animálie, s prevareným krčmovým soundtrackom, lacné, no účinné - a pozor: len pre milovníkov tohto špecifického subžánru! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Černý humor, nadsázka, násilí, sex a krev, chybí maso, ale to se dá u nízkorozpočťáku pochopit a rozhodně je to lepší než levné efekty. Hodně fajn je tu přehlídka rozličných koz, z toho některé se dají považovat za blockbusterové, k jiným se jako gentleman vyjadřovat nebudu, ale i ty měly svůj význam minimálně v rámci rozšíření pestré škály nabídky. Naopak vysloveně tragická mi přišla hudba, pořádnej fuckenroll by do toho rozhodně nalil víc života. Nepochopil jsem ani zmršenou (srovnání s německým soft pornem sedí) sexuální lesbickou scénu, zejména s ohledem na laškování se záchodovým zvonem nebo sleazy paní Lízy s tou hezčí ze studentek. Podtrženo a sečteno, rape část nevyvážená, v revenge převládá spíš to pozitivní, zejména grande finále s mačetou hraničilo až s dokonalostí. Dal bych tři, ale podobné nízkorozpočtové snímky by se měly podporovat a tak jen čtyři prstíky strčím a hned zase půjdu... Zhlédnuto při příležitosti filmového rande s IceQueen (podobnost s filmem je čistě náhodná, trávu jsme myslím nekouřili) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční komediálni řežba plná cool hlášek. Skvělej Grind house horor se vším všudy. Nemám vážne co vytknout a některé scény musí být časem kultovní. ()

Reklama

Reklama