Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nadstandartní kriminální drama především díky vynikajícím hereckým výkonům Dorffa a v nezvyklé roli viděného Vala Kilmera. Waugh přistupuje k vězeňské tématice velmi osobitě a v žádném případě se nesnaží natočit další Shawshank, i když některé atributy samozřejmě zůstávají stejné. Vězeňské prostředí je vykresleno velmi solidně a vše působí uvěřitelným dojmem, včetně provázanosti rodinných vztahů. Závěr kvalitní a voiceover velmi emocionální. I když se Felon nedostane do širokého povědomí, své kvality má. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minut jsem, netuším jak věděla, že Felonu napálím kuli, dojem se nezměnil. Vadila mi trošku roztřesená kamera, jinak nic, naopak vše bylo podle mého gusta. Další z inteligentních pěkně nalajnovaných příběhů, který měl spád, nápad, akci a hloubku. Řešil se zde PROBLÉM a vše kolem něj bylo podáno v přesných dávkách a načasování - emoce, slova, akce, reakce, detaily a hudba k tomu, prostě paráda. Nešlo než naplno prožít první okamžiky Wadeova života v naprosto odlišné dimenzi, pro něj šokovém skoku do neznámé reality. K tomu Johnova rodinná tragédie, která se dá jedině chápat, jejich nenápadné sbližování, hledání nového smyslu života, prolínání jiných osudů a spoustu emocí přesně v okamžiku a podání, jak jsem očekávala. Závěr sílu a hloubku snímku ještě víc prohloubil, takže tleskám a smekám. "Dojem je realita. Rozhodl jsem se tu svoji vytvořit. Ostatní se rozhodli ji přijmout." Ave Hollywood!♥ ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký príjemný svieži vánok z väzenského prostredia,ktorý vedel zaujať. Film pôsobí úprimne, možno aj kvôli dialógom,ktoré sú naozaj dobré. Dej je síce jednoduchší, ale aspoň sa divák môže viac venovať psychológii duše odsúdeného a jeho márnosti. Ako málo stačí a človek sa ocitne presne tam, kde nechce - vo väzení. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia ma preniesli do prostredia za betónové múry a ostnatý drôt, kde zákony nás civilov tak akosi neplatia a sú nahradené diametrálne odlišnými pravidlami a hlavným cieľom jedinca sa stáva boj o prežitie. V žiadnom prípade sa nejedná len tak o hocijaký tuctový film s väzeňskou tématikou, na vysokú úroveň ho dvíha scenáristická nepredvídateľnosť a výborné výkony trojice Kilmer (ten je tu boží) - Dorff - Perrineau. Jediné mínus tohto filmu je značne precukrovaný záver, ale za to hviezdu neuberiem. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Parádní drama z novodobého vězeňského prostředí. Neočekával jsem, že to bude až tak dobré. Od vstupu Vala Kilmera(kterého jsem fakt nepoznal, myslel jsem, že je to Jeff:) - hrál uplně bezchybně - se film pořádně roztočí, zamotá ale tím spravným směrem. Buď se k nim přidáte nebo jste v tom sami! Bitky na dvoře jsou fakt dobré. Milé překvapení. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Souboje filmované během výroby byly náhodné a bez choreografie. Většina herců byla propuštěnými vězni, kteří během soubojů předváděli směs bojových umění a pouličního boje. (c.tucker)
  • Tetovania, ktoré nosí postava Val Kilmera, sú autentické, založené na výskume herca a režiséra Rica Romana Waugha. Návrhy odrážajú najmä prísne strážené väzenské tetovania, ktoré mali väzni v čase, keď bol film natočený. (Arsenal83)
  • Příběh je založen na událostech, které se odehrávaly v devadesátých letech v Kalifornské státní věznici. (reqiuem)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama