Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborná väzenská dráma s nie priamo hviezdnym, ale určite kvalitným hereckým obsadením. Najväčšiu a zaslúženú pozornosť na seba strháva smoliar V.Kilmer, ktorému to posledné roky vôbec nešlo. Konečne prelomil zlé obdobie a spolu s S.Dorfom tvoria dvojicu, ktorá zdieľa spoločnú celu. Biele bratstvo, černosi, mexičania a vzájomná nevraživosť, to sú vražedné kombinácácie, pri ktorých si nikto nemôže byť istý, či sa dožije nasledujúceho rána. Výborná réžia a dusná väzenská atmosféra, to sú veľké prednosti tohto nadpriemerného filmu, ktorému ja dám s čistým svedomím päť hviezdičiek, pretože ma prekvapil a takýchto drsných väzenských drám mnoho niet. Body zráža trošku klišovitý záver, ale inak nemám čo vytknúť. Film 90%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hlavný kľadas, ktorého prostredie donútilo ku zmene, sekundárna postava - 50 na 50 kladný/záporný charakter, stará škola, väzenský veterán + jasne očakávaný happy end. Tak trochu klišé, že? A klišé nemá predsa nikto rád. Čas od čas sa však zrodia i svetlé prípady, v ktorých je filmová predvídateľnosť a ne-originálnosť podružná, niekedy úplne nepodstatná. Andrenalínová jazda, kopa testosteronu, zákon džungle, zákon mužov, pre mužov a od mužov. Dodatočné ocenenie za najtvrdšieho "bad-ass" získava pán Danny Samsom! Gratulujeme! ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Dobrej ve spolek, velké překvapení, velké.. Film neztrácí čas zbytečnou omáčkou a servíruje pěkně ostrý naložený masíčko! Mohlo to celé jít do kopru s tuctovým příběhem a klišé volajícím z každičké cely, naštěstí tu ale máme velmi realistický příběh, který sevře žaludek každému z nás, protože takhle jednoduše se může život zhroutit fakt komukoliv.. Co je ale nejskvělejší, to jsou výkony docela netypických představitelů hlavních úloh! "Stavros" Stephen i "Ztracený" Harold hráli náramně, nejcharismatičtější byl ale netypický "Big" Kilmer! :-) Wau, pane Waugh! A poklona.. Vy ostatní se mějte filmově! Woo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočne neľútostný, tvrdý a nemilosrdný snímok zobrazujúci väzenský život v tom najrealistickejšom možnom príbehu. Posledné, záverečné minúty mi išlo od napätia žily potrhať, záver je naozaj skvelo zvládnutý, no ani zvyšok filmu nezaostáva. Aj keď nie je príbeh vo svojej podstate žiadnou žiarivou hviezdou vo filmovom nebi, dokáže zaujať, strhnúť a citovo pritvrdiť tam, kde sa to od neho očakáva. Svojou podstatou mi v niečom pripomínal film 'American History X'. A keď to nebude téma, tak určite aspoň dokonalými hereckými výkonmi. Kilmer svojou umiernenou rolou exceloval, ale že Dorff zvládne náročné herecké prechody od otca k zbesilej väzenskej šelme, som naozaj nečakal. 85%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pojďme si společně znovu připomenout, jak to bez přehánění a bez výjimky chodí v amerických věznicích. Cely jsou vždy zatuchlé a chladné, trestanci nadržení a rasově nesnášenliví, dozorci mají sklony k brutalitě a ponižování bezbraných a hlavní hrdina, samozřejmě nevinný a dobrotivý, najde oporu u zkušeného spoluvězně, který se skrze svou vinu nějak prokousal k lepšímu já. A jakkoli není Zločinec vůbec špatný film, herci v něm hrají jako o život a příběh ani na chvíli nedává prostor k vydechnutí, všechna ta nahromaděná klišé a pocit deja vu schovaný za kazdým slovem i zvratem mi tentokrát ve vyšším hodnocení bohužel brání. Ale i tak.... Dobrá práce:-) 70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Příběh je založen na událostech, které se odehrávaly v devadesátých letech v Kalifornské státní věznici. (reqiuem)
  • Manželku poručíka Jacksona (Harold Perrineau) Stacy hraje Brittany Perrineau. Ve skutečném životě jsou manželé od roku 2002. (kesinaa)
  • Na začiatku filmu mu Wadeov (Stephen Dorff) obhajca povie, že jeho kaucia je jeden milión dolárov a potom sa spýta, či má toľko peňazí na kauciu. V skutočnosti však na to, aby sa človek dostal z väzenia, potrebuje zaplatiť 10 % z tejto sumy, čo by ako právnik mal vedieť. (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama