Reklama

Reklama

Tintinova dobrodružství

  • USA The Adventures of Tintin (více)
Trailer 3

V 50. letech 20. století v Bruselu si mladý novinář Tintin koupí na trhu miniaturní model lodi známé jako Jednorožec. Obtěžují ho ale důstojník Interpolu Barnabáš a sběratel lodí Ivan Ivanovič Sacharin, kteří se od něj neúspěšně pokoušejí model získat. Tintin si jej odnese domů, ale tam se loď nešťastnou náhodou rozbije při honičce jeho psa Filuty s kočkou. Z lodi pak vypadne pergamenový svitek a zakutálí se pod komodu. Mezitím poznáváme nešikovné policejní detektivy Tkadlece a Kadlece, kteří jsou na stopě kapsáře Aristida Silka. Poté, co Tintin navštíví Námořní knihovnu, aby zjistil víc o historii Jednorožce, se vrátí domů a zjistí, že Jednorožec byl ukraden. Podezřívá Sacharina. Obviní ho z krádeže, ale když si všimne, že Sacharinův model není rozbitý, uvědomí si, že existují dva modely Jednorožce. Tintin se pak vrátí domů a zjistí, že tam byli zloději. Filuta mu ukáže svitek, ale vyruší je příchod Barnabáše, který je později zavražděn při pokusu získat Jednorožce zpět. Tintin si svitek uloží do peněženky, ale druhý den ráno ho Silk okrade. Později je Tintin unesen a uvězněn Sacharinovými komplici na lodi Karaboudjan. Dozvídá se, že Sacharin uzavřel spojenectví s lodním personálem, aby převzal kontrolu nad lodí. Na palubě se Tintin setkává s Archibaldem Haddockem, kapitánem lodi, který je permanentně opilý. Tintin, Haddock a Filuta nakonec posádce uprchnou na záchranném člunu... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 100)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Graficky excelentně provedené scény, promyšlené i do těch největších detailů, ale to je tak jediné co mi nechává kladné vzpomínky na Tintina. 3D verze tu určitě není k zahození, ale bohužel jsem tuhle možnost neměl. Steven Spielberg trochu přestřelil a to bude důvod nudy, který jsem pociťoval. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

A Zemeckis zase někde mlátí hlavou o zeď. Až Steven totiž dokázal z týhle technologie vytřískat co nejvíc to šlo a po technické stránce se na to člověk opravdu nemůže vynadívat. V každém záběru vás totiž něco překvapí a zaujme každý pididetail, se kterým si tvůrci pohráli. Výborně se Steven popral i s využítím animace při akčních scénách a scéna v Monaku je asi ta nejdynamičtější a nejnápaditější akční scéna, kterou jsem za poslední roky viděl. Celé je to navíc zabalenou do výborného "indianojoneského" příběhu a feelingu s opravdu napínavým dějem a sympatickými hlavními hrdiny ( i když nejlepší byl stejnak Filuta ;). Jen škoda trošku kolísavého tempa a trošku slabšího závěru, ale i tak bych si dal dvojku hned. Jo a 3D bylo překvapivě hodně fajn, hlavně při již zmiňované scéně v Monaku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc barviček, moc dětinské! Spielberg kvůli mladším divákům překopal svůj styl vyprávění, a polopaticky vysvětluje každý jednotlivý pohnutek (nejen) hlavního hrdiny. A to je docela otravné. Další menší výtka by se dala připsat na vrub narušiteli Haddockovi - ten si pro sebe drze krade celou druhou polovinu snímku, a nechává zrzavého klučíka v nevýrazném pozadí. Jádro pudla celého Tintina je ale naštěstí někde úplně jinde, než v těchto několika mála nedostatcích: je to neobyčejně hravý, poutavý, akční svět plný nekonečného dobrodružství, jenž se dokonale hodí ke slovu biograf. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu ma zaskočil mladučký Tintin, ktorému by som hádal asi tak 15 rokov. Skúseného reportéra pobehujúceho s pištoľou som mu dosť ťažko veril. Čakal som niečo viac pre deti, preto ma zaskočila streľba zo samopalov, ale ja som sa potešil. Po technickej stránke niet čo vytknúť i príbeh je ok, ale non-stop akcia je niekedy viac na škodu a divák si nemá kedy odýchnuť, zvlášť keď humoru je tu akosi pomenej. Ale let lietadla na kapitánove alkoholické výpary ma pobavil dobre...80%. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Technicky vysoko postavený film, triky jsou perfektní, grafika věrohodná a expozice nápadité. Ve velkolepém Tintinově světě se ale bohužel odehrává příběh bez humoru a překvapení. Podívaná nebyla nikterak strhující, ani napínavá. Již od samého začátku je předesláno, kudy povede dějová linka a ta se z vašich očekávání ani o chlup nevychýlí. Sympatie s hlavním hrdinou se také nedostavily. Věřím, že podívaná uchvátí především děti, pro mě bohužel dost všední příběh s předvídatelným vývojem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Steven je zase ten správný lišák. Nevím proč, ale pořád jsem k filmu přistupoval jako k dalšímu dobrodružství nejznámějšího archeologa z rodu Jonesů. Hlavně tedy honičky provázela stejná lehkost a odlehčenost jaká Stevena zdobí od nepaměti. Film jsem neviděl ve 3D, a tuším že to byla trošku chyba, Tintin vypadá že je přímo stvořen pro 3D efekt. Začínám se těšit na pokračování. Na film jsem šel vlastně úplnou náhodou a rozhodně nelituji. Spielberg je zpět! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Do teď jsem si neuvědomil, jak moc je Tintin podobný jistému archeologovi, shodou okolností mající cosi společného se Spielbergem... Škoda, že mu neprojde udělat pátý díl Indiany stejnou metodou, jakou použil na Tintina, to jest metodou, která respektuje předlohu výtvarně a to dokonce i když titulní postava nevypadá jako třináctiletý snaživec přispívající do školních novin. Většinou... Ač mi z počátku akce připadla trošku přehnaná a trpěl jsem dojmem, že neustále musí někdo někoho pronásledovat, všechno si to záhy sedlo do naprosto výtečně povedeného dobrodružného snímku víceméně klasického střihu, pro které mám docela slabost a které se v áčkovém zpracování moc často nevidí. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Podivný mladík, směšný jméno, tragický účes a navíc ginger (o kterých stejně všichni víme, že nemají duši). Tak tenhle alternativa se vydal na jedno z těch úžasných dobrodružství, kterými už odedávna všichni investigativní novináři plní stránky svých blogísků a zahlcují freehostingy. Uječený (a trestuhodně nemoderní) psík spolu s rumovou vílou budiž mu oporou. Jak z tohohle mohla vzniknout tak zábavná jízda, ptám se? Ptám se. Spielberg. To jsem si lakonicky odpověděl, víte? ___ Úžasná blbina. Smrdí poťouchlou energií a povrchní líbivostí a hlubší líbivostí a nejhlubší líbivostí a nejnejnejhlubší líbivostí (ok, tou ne) a .. a tak. Extaticky neúnavnou motorovou myš umí z hlavního hrdiny, jako je Henhén, udělat varna v Karlíně, Monica Bellucci a ten pán od es. On je geniální vypravěč a asi taky chemik, protože dávky grotesky, příběhu, mystična a dalších prvků mají, co se týče mě, vyrovnané ph. Čestně, žádná vyrážka! Málokterému vypravěči bych sežral takové kvantum zábavy na klíč, navíc s dabingem. To proto, že on nezapomíná přidat i plné hrsti věcí okolo a ctít předlohu. Snílek jedna neúnavná. (Ne, opravdu mi nevadí, že jsem si původní komentář celý vymazal.) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nenatočil Spielberg, tak by z toho zdejší dav možná nebyl tak vyvalený a mělo by to o 20% míň! Efekt slavného režiséra se opět projevil. Po efektní stránce to je zvládnuté skvěle, ale jen to mi vážně nestačí. S filmem mám 3 zásadní problémy. Film by se mi líbil, kdyby to nebylo po 3/4 filmu tak šíleně akčně ujetý, kdyby mi postava Tintina něco říkala a kdybych to viděl v 10 letech. Stačilo jeden z těchto problémů odmazat a mohl jsem se celkem slušně bavit, ale takhle to pro mě byla po většinu času nuda k uzoufání... Tintin by měl mít tak kolem 45%. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Obecně moc digianimákům neoholduju, ale u Tintina, řekl bych má tato technika smysl. Zejména při akčích scénách řekl bych, protože to umožňuje nasnímat děj z roztodivných úhlů a kamerové švenky mohou být tak dynamické že si o tom režiséři před 10-lety mohli nechat zdát. A že se zde režisér vyřádil. Tintin je solidní akční jízda, kterou nepodráží jako čtvrtého Indyho, přílišná infantilnost, protože tento hrdina nemusí být až tak dospělý. Ale film je stějně jako ostatní digiťáky tak nějak studený a sterilní. Není z něj cítit ta láska k filmu, kterou vždy Spielberg do své tvroby vkládával. Mnohem spíš působí Tin Tin jako počítačová hra. Což je škoda, ale naštěstí o tom při rychlém tempu není čas přemýšlet. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, vizuálně vcelku omračující dílo ale vnitřně je to nehorázná prázdnota jakou jsem od Stevena vůbec nečekala. Samotný Tintinův děj, mě neupoutal tak, jak jsem si fandila že upoutá. 60 % ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tintinove dobrodružstvá je epický animovaný veľkofilm, ktorý si môžu užiť diváci všetkých generácií, pretože podobné sa dnes zase tak často nevidia. Avšak pretože tu chýba vo významnejšej úlohe nejaká dievčina či slečna, diváčky, predovšetkým tie menšie, film asi príliš nenadchne. 3D efekt znovu takmer neviditeľný, hoci napriek tomu ľahko nadpriemerný. Treba však upozorniť na to, že ak by film nevznikol pomocou technológie motion capture a bol normálne hraný, rozhodne by nebol tak zábavný. Vizuálne stránka skrátka hrá vždy veľkú rolu. Stredná časť filmu je dosť nudnejšia než skvelý začiatok a napínavý a akčný koniec. I tak je to jeden z najlepších a najkrajších animákov a už sa teším na ďalšiu časť. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Vizualni podívaná ve starém stylu (míněno v tom nejlepším slova smyslu), Spielberg je pan režisér, ale scénář není moc povedený a z prvního nadšení, které trvalo asi jen 30minut to šlo z příběhem z kopce. Potrvrdilo se mi i to, že 3D je zcela zbytečná záležitost (často je téměř ku neprospěchu filmu) a český dabing taktéž. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s režisérskych bohov Steven Spielberg sa po rokoch rozhodol opäť niečo zrežírovať a zároveň tak ukázať, že nepatrí do starého železa. Na pomoc si zobral opäť aj svojho dvorného skladateľa Johna Williamsa (ktorého hudba je opäť fajn, ale o tom neskoršie), tiež fajn scenáristov, či producenta, ktorý režíroval Pána Prsteňov Petra Jacksona. Takže sa tu stretli fakt silné mená. A výsledok, aj keď síce nie je úplne perfektný, tak sa k perfektnosti veľmi blíži. Animácia je nádherná (v dnešnej dobe by som sa aj divil keby vyzerala zle) a dobrodružstvo je fakt doslova Jonesovské. Ano, má to niečo s Jonesa, ale to nie je vôbec na škodu, pretože Indiana Jones je látka, ktorá bola vždy zaujímavá. Film začína prekvapivo dosť rýchlo. Každá scéna je spravená tak, aby bol dôvod v tej ďalšej pokračovať a to doslova - tzn. - že sa tam stále niečo deje. Akcii je pomenej, takže nečakajte akčnú nálož, skôr dobrodružné rodinné vyšetrovanie. Celý film vás sprevádzajú fajn postavy, či je to Tintin, jeho pes, alebo kapitán Haddock, takže to je ďalšie plus. K tej hudbe - rovnako ako Spielberg, tak aj Williams po dlhšom čase dal niečo dokopy. Výsledok síce nie je žiadny hit, čo je škoda, pretože Tintin by to potreboval, ale hudba aspoň príjemne dopĺňa film, no už ho neťahá dopredu ako v starších Williamsových hitoch (Star Wars, Indiana Jones, Jurassic Park). Hlavná postava je síce fajn, ale na plný počet mi už len chýba charizma Harisona Forda. Dobrodružstvo, ktoré rozhodne odporúčam. 85% - 4* ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale přes všechny výhrady pod čtyři hvězdičky nepůjdu. Ve 3D to byl zážitek jak býk. Dobrodružná jízda, která nevyrazí dech scénářem ale mistrovskou realizací všeho ostatního. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dokonalá, zábavou nabitá a nevinně se tvářící dobrodružná jízda, která v mnoha ohledech připomíná Idiana Jonese v animované podobě. Akční scény jsou skutečně prvotřídní a bohatě zastíní i ten ne úplně věrohodný příběh, který kopíruje snad tisíc a jednu pohádku, jenž se čte dětem na dobrou noc. Stejně jako u ostatních Spielbergovo filmů jsem při sledování Tintina doslova předl blahem, moje oči i uši byly stoprocentně uspokojeny, a poněvadž jsem nic jiného než vysoce komerční popkornovou zábavu ani nečekal, plné hodnocení je pevně na svém místě. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Spielberg natočil Indiana Jones 3/5 a natočil ho animovaně. Za mně dokonale fungující animák ze kterého jsem toho Jonese chvílemi opravdu cítil. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Vypadá váš film jako můj? Ne. Ale mohl by být zábavný, jako on. Kdyby používal moje fantastické nápady, úžasnou animaci, dechberoucí akční scény á la Indiana Jones, vkusný a úderný humor, a Johna Williamse. Jsem na koni!", vzkazuje Steven Spielberg a vystrkuje na uslintaný filmový svět holou zadnici s nápisem "Animák is not dead." ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Animovaný klenot, resp. debut jedného z najlepších (u mňa Number One) režisérov na svete. Keďže sa kormidla ujal sám Steven Spielberg očakávania boli z mojej strany veľmi vysoké.Dokonca, toto bol vlastne dôvod aby som si tento animovaný, strhujúci a okúzľujúci film nenechal ujsť a to priamo v 3D. A výsledok je minimálne 10 krát lepší ako som len mohol dúfať. Po rozpačitom Indym 4 (aj keď ja som bol spokojný) sa mohlo zdať, že Spielbergovi zobral vietor z plachiet. Opak je však pravdou, Spielberg je stále vo výbornej forme, čo mi potvrdili už úvodné minúty filmu (vskutku vydarené úvodné titulky). Ťažko sa bude popisovať samotný príbeh filmu, aj keď je vskutku klasický, toto treba jednoznačne vidieť. Z hľadiska, čo do prevedenia príbehu a jeho podania na filmové plátno je to presne taký Spielberg akého milujeme a máme radi. Výbornú animáciu a jednotlivé designy postavičiek excelentne dopĺňa famózna (ako inak) hudba od Johna Williamsa. Rovnako roztomilý humor, ktorý nechýba v každej scéne, taktiež Spielbergovská neodolateľná hravosť a jedinečnosť v komponovaní príbehu a akčných (ach tá úžasná akcia!!!) scén. Práve u nich sa chcem trochu zastaviť. Totižto samotné akčné scény (ktorých je tam vskutku požehnane) nielenže elegantne dopĺňajú dejovú zložku (za toto Spielberga obdivujem takmer v každom jeho filme) ale zároveň patria k tomu najlepšiemu čo som za posledné roky z hľadiska nielen žánru ako takého videl. Už od úvodných minút tento film je po akčnej stránke maximálne precízne zrežírovaný, jedna akcia lepšia ako druhá ale to najlepšie si Spielberg nechal (podobne ako Nolan) zhruba tak uprostred filmu. Nervydrásajúca sajtkárska chase mi vyrazila totálne dych, dokonca by som povedal, že toto na mňa pôsobilo aspoň stokrát lepšie ako tretí Transformers (a že tam som takmer hľadal stratenú sánku). Tu ma Spielberg presvedčil, že je nielen mimoriadne talentovaný režisér ale že dokáže byť v danom filme nech ide o akýkoľvek žáner absolútna špička. A to sa len tak často nevidí. Bravo Steven! ()

Související novinky

Tintin dostane hraný film

Tintin dostane hraný film

19.10.2020

Podle francouzského serveru Figaro se filmař Patrice Leconte (Muž z vlaku) chystá natočit hranou adaptaci známého komiksu Tintinova dobrodružství. Snímek tak nebude mít nic společného s animovaným… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Druhý Tintin žije

Druhý Tintin žije

24.03.2018

Když šla v roce 2011 do kin Tintinova dobrodružství, Steven Spielberg a Peter Jackson oznámili jasné plány. Zatímco první díl režíroval Spielberg, druhého se měl po dokončení hobití trilogie ujmout… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama