Reklama

Reklama

Tintinova dobrodružství

  • USA The Adventures of Tintin (více)
Trailer 5

V 50. letech 20. století v Bruselu si mladý novinář Tintin koupí na trhu miniaturní model lodi známé jako Jednorožec. Obtěžují ho ale důstojník Interpolu Barnabáš a sběratel lodí Ivan Ivanovič Sacharin, kteří se od něj neúspěšně pokoušejí model získat. Tintin si jej odnese domů, ale tam se loď nešťastnou náhodou rozbije při honičce jeho psa Filuty s kočkou. Z lodi pak vypadne pergamenový svitek a zakutálí se pod komodu. Mezitím poznáváme nešikovné policejní detektivy Tkadlece a Kadlece, kteří jsou na stopě kapsáře Aristida Silka. Poté, co Tintin navštíví Námořní knihovnu, aby zjistil víc o historii Jednorožce, se vrátí domů a zjistí, že Jednorožec byl ukraden. Podezřívá Sacharina. Obviní ho z krádeže, ale když si všimne, že Sacharinův model není rozbitý, uvědomí si, že existují dva modely Jednorožce. Tintin se pak vrátí domů a zjistí, že tam byli zloději. Filuta mu ukáže svitek, ale vyruší je příchod Barnabáše, který je později zavražděn při pokusu získat Jednorožce zpět. Tintin si svitek uloží do peněženky, ale druhý den ráno ho Silk okrade. Později je Tintin unesen a uvězněn Sacharinovými komplici na lodi Karaboudjan. Dozvídá se, že Sacharin uzavřel spojenectví s lodním personálem, aby převzal kontrolu nad lodí. Na palubě se Tintin setkává s Archibaldem Haddockem, kapitánem lodi, který je permanentně opilý. Tintin, Haddock a Filuta nakonec posádce uprchnou na záchranném člunu... (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 5

Recenze (1 100)

larelay 

všechny recenze uživatele

na to, ze nemam rada rozpravky a Tintin mi donedavna ani nic nehovoril musim povedat, ze som sa vyborne bavila. Je to samozrejme taka jednohubka pre nenarocneho divaka, ale Thomson a Thompson a Kapitan Treska su uzasne a velmi vtipne manicky, kvoli ktorym sa tato dobrodruzna jazda oplati vidiet. Podotykam, ze samozrejme nie v dabingu :) Stevenovi sa zase nieco podarilo a som rada, ze si tym zaroven aj splnil svoj detsky sen. No ale Steven, teraz uz pekne sup, sup spat k pravej filmarcine :D ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEN MLADÍK...KDOPAK TO JE?“ ...,,TO JE PŘECE TINTIN, TOHO ZNÁ KAŽDEJ“..... /// Tenhle chlapík s dětským ksichtíkem se živí kladením otázek – je to totiž žurnalista. A jelikož je zároveň investigativní, o dobrodružství nemá nouzi. Pak je tu ještě kapitán (doufejme, že nepřijde i potřetí o svoji loď) a téměř dokonalej psík Filuta, kterej se určitě bude dětem líbit. Dokonale dobrodružnej animák, kterej zákonitě musí připomínat Indiana Jonese (vlastně je klika, že nepřipomíná Ryana...). Možná to chtělo ,,3D“, protože nevím, kde jsem udělal chybu a občas se – přes všechnu tu akci – nudil. A i teď mám pocit, že vlastně není vo čem psát. Jestli si můžu vybrat, tak příště půjdu radši na Huga. P.S.: 3a½! (dal bych 4*), ale mám touhu hvězdně oddělit tyhle dva filmy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksy o Tintinovi od Gergese Remiho (co si říkal Hergé) číst nebudu. 2.) Zjistím, jestli je dobrý vyměnit oční víčka za splacení dluhu z karet. 3.) S tímhle koněm jsem u dětí moc neuspěl a dostal jsem druhou šanci. 4.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,Radka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $77,591,831Tržby Celosvetovo $373,993,951Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,172,248Tržby za predaj DVD v USA $18,218,486║ __JAZDA!!! Od začiatku po koniec neskutočná dobrodružná JAZDA__ Steven Spielberg ako utrhnutí z reťaze si vynahrádza poslabšieho Indiana Jonesa 4, v Tintinovi to rozbalil na plné obrátky. Pri pozeraní máte pocit že to netrvá niečo cez jednu a pól hodiny ale ráz toľko, neskutočne nabitý film, ktorý nenechá sledujúceho vydýchnuť. Úvod nemohol byť ani lepší, Spielberg s úctov predáva Tintina do 3D rozmeru s tým že nám ho ukáže aj v klasickej animovanej podobe, postavičkám nechýba nič z toho čo poznáme z detektívne ladeného animovaného seriálu z 90rokov a ani zo starších animovaných filmov(60roky). Taktiež vystihol ľahkosť prevedenia v rámci úžasnej odľahčenej zábavnosti, akcia tu sedí doslova nadrozmerne a hlavne pasáž u sultána, kde prichádza na zbesilý lov o tajné odkazy z modelov lodí, ktorá je dych vyrážajúca. Spielberg a jeho tvorivý tím si poradil s ponúknutou látkou maximálne obratne a za celý čas nepríde na žiadnu slabšiu chvíľku, neustále má čím dej a samotné postavy zaujať. /videl v kine 3D verziu: 100%/ //tradične skvelý Slovenský dabing// /videl v kine 2D verziu: 100%/ __samozrejme aj v 2D pôsobivé ale 3D tomu dodáva len punc na vrch!__ __jednoznačne najlepšia počítačovo animovaná rozprávka roka 2011__ a po AVATARovi druhý najlepšie počítačovo spracovaný film v 3D, Weta Digital valí na plné obrátky ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je tady nějakej tintinář, kterej by mě dokázal odpovědět kolik mu vlastně bylo. Von tam rubal chlapy jak hory a přitom mě přišel tak na základku, dejme tomu ta starší část. Ale nic proti, ten jeho tah na branku v kombiku s touhou po dobrudružství se mě líbil. Kdyby bylo na mě, tak bych Tintu prdnul do Šluknovskýho výběžku, když má kluk jeden ušatej tak rád dobrodružství a nejde daleko pro ránu, tak tam by se úplně vyrochnil. Nicméně strejda Spielberg ho poslal rajtovat do Maroka, dal mu doprovod v podobě roztomile opileckýho kapitána a jelo se ve velkým stylu. On tyhle jízdy Steven umí o tom žádná, stačí si vzpomenout na tu marockou honičku a máme vítěze binga, ale i když to bylo velkolepý dobrodružství, chyběla mě v něm duše, ta duše, která mě dokáže pohladit u srdce. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Mozna je Tintin prilis vernou poctou predloze, nez aby dokazal prorazit komiksovou stenu svyho charakteru. Tam, kde je Indy muz z masa a kosti, je Tintin jen nevyraznym zrzavym chlapcem z papiru. Spielberg je stale ten hravy vizualni kejklir a bravurne prolamuje dalsi technologicke hranice, ale pod povrchem napadite prace s filmovou reci se skryva detsky prosta latka, ktere chybi podvratny humor, narazky pro dospele i emoce, ktere nas nuti zatinat prsty do sedacky a trast se strachy o naseho hrdinu, ktery uz-uz pada do propasti. O necem svedci, ze jsem se z apatie probouzela vyhradne na sceny se psem, ptakem zaporakem nebo (T)kadlecem na druhou. 6/10 ()

Galerie (116)

Zajímavosti (48)

  • Hergé byl sám členem skautu a při tvorbě komiksové předlohy se skautskou organizací silně inspiroval. (POMO)
  • Steven Spielberg, který zvažoval Tintina natočit už v 80. letech, diskutoval o komiksové předloze s jejím autorem Hergém po telefonu. Než se stačili sejít osobně, Hergé v roce 1983 zemřel. (JOHN.NY)
  • Hergé se při vymýšlení Tintinova bydliště inspiroval svým rodným belgickým Bruselem, ačkoliv ho v příbězích nejmenuje. Jeden z výtvarníků filmu se vydal do Bruselu, aby zde získal podklady pro návrh ikonických míst jako je Tintinův byt v Rue du Labrador 26 a zámek Moulinsart. (DaViD´82)

Související novinky

Tintin dostane hraný film

Tintin dostane hraný film

19.10.2020

Podle francouzského serveru Figaro se filmař Patrice Leconte (Muž z vlaku) chystá natočit hranou adaptaci známého komiksu Tintinova dobrodružství. Snímek tak nebude mít nic společného s animovaným… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Druhý Tintin žije

Druhý Tintin žije

24.03.2018

Když šla v roce 2011 do kin Tintinova dobrodružství, Steven Spielberg a Peter Jackson oznámili jasné plány. Zatímco první díl režíroval Spielberg, druhého se měl po dokončení hobití trilogie ujmout… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama