Reklama

Reklama

Tintinova dobrodružství

  • USA The Adventures of Tintin (více)
Trailer 2

V 50. letech 20. století v Bruselu si mladý novinář Tintin koupí na trhu miniaturní model lodi známé jako Jednorožec. Obtěžují ho ale důstojník Interpolu Barnabáš a sběratel lodí Ivan Ivanovič Sacharin, kteří se od něj neúspěšně pokoušejí model získat. Tintin si jej odnese domů, ale tam se loď nešťastnou náhodou rozbije při honičce jeho psa Filuty s kočkou. Z lodi pak vypadne pergamenový svitek a zakutálí se pod komodu. Mezitím poznáváme nešikovné policejní detektivy Tkadlece a Kadlece, kteří jsou na stopě kapsáře Aristida Silka. Poté, co Tintin navštíví Námořní knihovnu, aby zjistil víc o historii Jednorožce, se vrátí domů a zjistí, že Jednorožec byl ukraden. Podezřívá Sacharina. Obviní ho z krádeže, ale když si všimne, že Sacharinův model není rozbitý, uvědomí si, že existují dva modely Jednorožce. Tintin se pak vrátí domů a zjistí, že tam byli zloději. Filuta mu ukáže svitek, ale vyruší je příchod Barnabáše, který je později zavražděn při pokusu získat Jednorožce zpět. Tintin si svitek uloží do peněženky, ale druhý den ráno ho Silk okrade. Později je Tintin unesen a uvězněn Sacharinovými komplici na lodi Karaboudjan. Dozvídá se, že Sacharin uzavřel spojenectví s lodním personálem, aby převzal kontrolu nad lodí. Na palubě se Tintin setkává s Archibaldem Haddockem, kapitánem lodi, který je permanentně opilý. Tintin, Haddock a Filuta nakonec posádce uprchnou na záchranném člunu... (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (1 100)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Klukovské snění filuty Spielberga, kterému podtrhává koberec jen zbytečná megalomanie, jež místy zabíjí prostor pro jemnou finesu. Ale jinak jsem se na téhle vlně vezl od začátku jako malý parchant. Tintin je krásně jednoduchý, radostný a přímočarý film, na němž nemá cenu cokoli sáhodlouze rozebírat. Steven vyhmátl něco, co mě kdysi drželo hodiny a hodiny bez dechu při četbě dobrodružných románů. Krásnej biják. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tinindytin. Takové bijáky se dnes již/ještě moc netočí. "Již" představuje hravou, nápaditou, dobrodružnou a jiskřičku dětské nadšenosti vykřesávající podívanou; prostě tu pravou nadčasově spielbergovsky-jonesovskou šestákovou zábavu. A "ještě" v tomto případě představuje snímek, kde není technická stránka pouze laciným pozlátkem, ale slouží ve všech (tvůrčích i diváckých) ohledech pro dobro filmu. A spíše než o zdařilém třidéčku to platí o možnostech volné kamery. Jediný; pohříchu však zcela zásadní; zádrhel je nevýrazný hlavní hrdina. Což byl sice problém už i u předloh, ale tady je to ještě markantnější a Tintin se tak jen nedůstojně krčí ve stínu dua Filuta/Haddock. Hodnocení OST: 3/5 ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se Spielbergovým pomrkáváním a hračičkovstvím, jen ten příběh mě v podstatě vůbec nezajímal, nudil jsem se asi jako u Kukyho, i když filmově se to nedá srovnávat. Takový polodětský/polodospělý animovaný, v citlivé 3D formě natočený Indiana Jones pro prepubertální věk, který došel do tři čtvrtě cesty. 70%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

na to, ze nemam rada rozpravky a Tintin mi donedavna ani nic nehovoril musim povedat, ze som sa vyborne bavila. Je to samozrejme taka jednohubka pre nenarocneho divaka, ale Thomson a Thompson a Kapitan Treska su uzasne a velmi vtipne manicky, kvoli ktorym sa tato dobrodruzna jazda oplati vidiet. Podotykam, ze samozrejme nie v dabingu :) Stevenovi sa zase nieco podarilo a som rada, ze si tym zaroven aj splnil svoj detsky sen. No ale Steven, teraz uz pekne sup, sup spat k pravej filmarcine :D ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spielbergovi prestávka od rodinných filmov prospela a servíruje nám jedno z najlepších dobrodružstiev za posledné roky, pre všetky vekové kategórie. A aj keď som nemal šancu vychutnať tretí formát, tak zábava to bola naozaj veľkolepá. Vtipy a hlášky fungujú, či už tie slovné alebo vizuálne, režisérsky veľmi oku lahodiace, je to akčné, je tam humor, rozprávkovosť, proste rozkošné prevedenie viac-žánrovej zábavy. Verím, že postava Tintina je natoľko rozmanitá a jeho dobrodružstvá natoľko početné, že pokračovanie na seba nenechá dlho čakať. 90%. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (48)

  • Hergé postavu Tintina stvořil v roce 1929 v podobě komiksového stripu pro magazín "Le Petit Vingtième", dětskou přílohu belgických novin "Le XXe Siècle" (Dvacáté století). (POMO)
  • Pohled do zpětného zrcátka, který je možné spatřit téměř v každém filmu Stevena Spielberga, se objevuje hned v úvodu, kdy Tintin poprvé uvidí maketu lodi zvané Jednorožec. Další takový záběr se objevuje v 81. minutě. (Terva)
  • Steven Spielberg, který zvažoval Tintina natočit už v 80. letech, diskutoval o komiksové předloze s jejím autorem Hergém po telefonu. Než se stačili sejít osobně, Hergé v roce 1983 zemřel. (JOHN.NY)

Související novinky

Tintin dostane hraný film

Tintin dostane hraný film

19.10.2020

Podle francouzského serveru Figaro se filmař Patrice Leconte (Muž z vlaku) chystá natočit hranou adaptaci známého komiksu Tintinova dobrodružství. Snímek tak nebude mít nic společného s animovaným… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Druhý Tintin žije

Druhý Tintin žije

24.03.2018

Když šla v roce 2011 do kin Tintinova dobrodružství, Steven Spielberg a Peter Jackson oznámili jasné plány. Zatímco první díl režíroval Spielberg, druhého se měl po dokončení hobití trilogie ujmout… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama