Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Recenze (329)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda trapné vtípky nebo scény, kvůli kterým se tak cítím a bohužel v této vánoční komedii je jich až moc, proto jsem dala tak malé hodnocení. Navíc chemie mezi Reese a Vincem je skoro nulová, vůbec jim to spolu nefungovalo. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Najhorší vianočný film, aký som videla a vlastne ani nemám pocit, že bol vianočný. Odpad nedávam len preto, lebo mám veľmi rada Reese Witherspoon, ale toto je asi jej najhoršia rola a najhorší film! Four Christmases je trápna a absurdná komédia, ktorá nie je vôbec vtipná! Hlavná dvojka je sympatická, človek im fandí, ale všetci ostatní členovia rodiny, teda všetky vedľajšie postavy sú maximálne nesympatické a otravné. Miestami je to až nepozerateľné a na hranici odpadu. Hneď u prvej návštevy zo štyroch som mala chuť povedať "Mistletoe" a vypnúť. Nechápem, ako taká talentovaná a veľká herečka mohla vziať rolu v tak slabom filme.👎Veľké sklamanie!!!! Komédia na zaplakanie. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Obyčejná docela tuctová komedie..na kterou v televizi přepnete,když nemáte co dělat. Začátek docela vtipný,ale některé americké komedie už ani nemá cenu pouštět pro pořádné pobavení. Průměrný průměr. ()

carly 

všechny recenze uživatele

film začal trochu zvláštne, ale budiž, museli nám hlavných hrdinov nejakým spôsobom predstaviť. v momente, ako sa odvysielala reportáž z letiska sa film zmenil na bláznivú komédiu. to nie je úplne moja šálka kakaa, ale zabávala som sa. lenže po dvoch tretinách bol strih a ja som mala pocit, akoby niekto prepol kanál na úplne iný film. už som nesledovala komédiu, ale vzťahovú drámu. a tá sa teda nepodarila vôbec. trochu ten katastrofálny prechod zachránila posledná scéna. ale inak je tento film len ďalším dôkazom, že z jedným zadkom sa na dvoch stoličkách sedieť nedá. plus Reese a Vince majú medzi sebou asi toľko romantickej chémie ako práčka s umývačkou riadu. ale moja mama si príjemne zdriemla. a to kvalite tohto snímku tiež hovorí svoje ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Další z řady komedií na téma muž, žena a jejich problémy. Samozřejmě to bylo jiné než ty ostatní,a el v záasdě to nebyl žádný boom. Prostě klasika, takových 65% a 4 dávám jen proto, že jsme s přítelkyní a přes přílišnou snahu o vymýšlení zapeklitých scén bavili. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě zvládl tak jedině nasrat! Někdo říká, že první půlka je lepší, mě naopak přišla katastrofální a kdyby jsem věděl, že stíhám ještě jeden film při cestě SA, tak to vypnu a dám tomu odpad. Měl jsem dobrou náladu, chtěl jsem vidět komedii, ale tenhle humor mi fakt nepasoval. Když se u komedie ani jednou zhluboka nezasměji a jen opatrně křivím pusu do tvaru rozpláclé paraboly, tak je to fakt smutné. Don Jon si právě z těchto komedií dělal srandu a ano zas to dopadne dobře. Jednu hvězdu za zlepšení druhé poloviny a druhou za úplný konec. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Vánoční komedie bez vánoční nálady, co to je? Bylo zde z mého hlediska dosti momentů, které byli vtipné. Něco bylo opravdu divné a hlavní postavy mezi sebou neměli tu správnou chemii. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Nic zásadního ve světě kinematografie se tímto počinem nezměnilo. Komedie patřící do šuplíku jednohubky, kterou bych doporučil jako ukrácení času. Ovšem k tomu poslouží docela solidně, Vince nezklame a dokonce i Reese je slušná. Při třetích Vánocích se to podle mě začíná moc vláčet a hraní na vážnou notu mě osobně nudilo, ovšem úplnej závěr mě zas celkem pobavil. Celkově jsem se párkrát zasmál, takže jak jsem již psal, jednou se to myslim vidět dá. 60 % Oblíbená část- moje dětství bylo jako Vykoupení z věznice Shawshank... ()

Baker 

všechny recenze uživatele

Rychlý spád, dobrý Jon Voight, na Reese se přájemně dívá. To jsou všechny klady. Čtvery vánoce jsou nevtipná a docela nechutná rádobykomedie, kde za všechno můžou chlapi. A o Vánoce tu vůbec nejde:-( ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Znáte to úsloví „začal vínem, skončil vodou“? Tak tenhle film skončil něčím trochu horším :), ale jinak to docela sedí. Partneři, kterým se nevydaří útěk před Vánocemi, jsou nečekaně konfrontováni se čtyřmi rozdílnými částmi vlastních rodin, čtyřmi způsoby slavení a bezpočtem více či méně ponižujících i dramatických situací. V první polovině, zvlášť na návštěvě u Bradových bratrů a svérázného taťky („dělejte, než vám tu vystřízlivím!“), je to svižné, vtipné, výborné. Pak začne soukolí skřípat a je to horší a horší. Vrcholem trapnosti je pak WTF-scéna na besídce, kdy Brad a Kate hrají Svatou rodinu, náročné jsou i náhle aktivované hrdinčiny biologické hodiny, a morálními perlami lemovaná závěrečná čtvrthodinka diváka spolehlivě dorazí. Škoda. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Dříve se říkalo, že pokud dvojice přežije spolu na vodě, tak je životaschopná. Nyní by se to dalo aplikovat na přežití dvojice na všech čtyřech vánocích s rodinami ... ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Popisek filmu naznačuje, že hlavní hrdina je OK a příbuzní jsou strašní a proto se od nich distancuje. Špatně. Hlavní hrdina je neuvěřitelný, sobecký pičus, kterému bych, být jeho přítelkyně, rozkopal(a) koule. ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Musim přiznat že se mi to hodně líbilo. Ze začátku sem teda měl chuť odejít ale nakonci z toho byly slabší 4*. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Někdo se asi bude divit mým čtyřem hvězdičkám, ale má to jeden prostý důvod. Film jsem viděla několikrát a pořád mně baví, tak proč ne? Navíc mám Vince ráda a to tomu dodává ještě větší oblíbenost. Prostě je to podle mně pěkný, vtipný, dobře natočený americký film, kterých je sice plno, ale tenhle je něčím jedinečný. To bude tím Vincem, fanynka prostě, nenaděláte nic. 4* ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Ulítlá bláznivá komedie, která není ani trochu romantická, ani vánoční, jak jsem si myslel. Absence vánoční nálady je způsobená tím, že se děj odehrává ve slunné Kalifornii, kde je na Vánoce léto... A romantická není proto, že se tvůrci rozhodli udělat z toho bláznivou komedii typu řachanda á la Murphy, Martin apod. Což je obrovská škoda, protože Čtvery Vánoce mají jakž takž potenciál. Děj typu Fotr je lotr nikdy neomrzí, ale tvůrci zašli trochu daleko - vulgarity, buranský humor a vtípky o tom, že někdo padá nebo ho někdo mlátí. A přitom je ve filmu několik inteligentních sarkastických hlášek (hlavně z úst Vince Vaughna, který celý film drží nad vodou), ty jsou ovšem zabity zmiňovaným nízkým humorem. Bohužel slabší tři hvězdičky, a to jen proto, že to ještě není tak pitomé, aby to uráželo. Rozhodně to ale nepotěší. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vulgární a trapný film, který nezachrání ani těch několik vtipných momentů. Vince Vaughn v hlavní roli je nesympatický a nebýt vedlejších postav, které jsou poměrně výrazné bych tento film na kterém jsme byli se školou přežil snad jen díky tomu, že jsem si při něm rozbaloval vánoční dárky :) ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Nuuuuuda. A Vince Vaugn i ta prťavá jsou po té hodince a půl na přes držku, příběh je mizerný a více než to. Jedna z nejnudnějších variací na příběh o probouzení ve vztahu a nalezení pravých amerických rodinných hodnot, vše ještě podtržené obdobím Vánoc a špatným rodinným vzorem, který se nakonec zlepší. Fuj, to byl sajrajt, který mi zkazil míněný o všem. Žádný vtip, žádný úsměvný momentek, žádný krásný záběr. Prostě nic. Tohle mít 25 minut tak je to furt moc. Pokud se nechcete unudit k smrti, nebo nejste totálně opilí či zhulení tak se na to nedívejte a radši jděte 1,5 hodiny koukat do zdi. Hodnotím na 1 hvězdičku, protože jsem to i přes odpor dokoukal do konce a byli tam jakž takž dobří herci. (20%) ()

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama