Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Ulítlá bláznivá komedie, která není ani trochu romantická, ani vánoční, jak jsem si myslel. Absence vánoční nálady je způsobená tím, že se děj odehrává ve slunné Kalifornii, kde je na Vánoce léto... A romantická není proto, že se tvůrci rozhodli udělat z toho bláznivou komedii typu řachanda á la Murphy, Martin apod. Což je obrovská škoda, protože Čtvery Vánoce mají jakž takž potenciál. Děj typu Fotr je lotr nikdy neomrzí, ale tvůrci zašli trochu daleko - vulgarity, buranský humor a vtípky o tom, že někdo padá nebo ho někdo mlátí. A přitom je ve filmu několik inteligentních sarkastických hlášek (hlavně z úst Vince Vaughna, který celý film drží nad vodou), ty jsou ovšem zabity zmiňovaným nízkým humorem. Bohužel slabší tři hvězdičky, a to jen proto, že to ještě není tak pitomé, aby to uráželo. Rozhodně to ale nepotěší. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na Vánoce by měla být rodina po hromadě. Návštěvy rodinných příslušníků jsou na denním pořádku. Znáte to přece sami. Co vám budu vyprávět. Problém nastane pokud jsou vaši rodiče rozvedení a rodiče vašeho přítele také. Není proto divu, že si Kate a Brad naplanovali báječnou dovolenou na ostrově Fiji, kde si chtěli bezstarostně užívat. Jejich let byl bohužel kvůli špatným povětrnostním podmínkám zrušen. Na letišti je zastihne televizní štáb a tak se celá situace provalí. Bradovi a Kate nezbyde nic jiného než se vydat za svými rodinnými příslušníky. Žádná návštěva nedopadne zrovna podle jejich představ. Reese Witherspoon a Vince Vaughn spolu vytvořili docela pěkný pár. Vypadali sice trošku jako kráska a zvíře. Vincův Brad se snažil každého ukecat a umlátit argumentama. Mohl by dělat podomního obchodníka. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Když vezmu v potaz to, že je to prý vánoční film a onu sváteční atmosféru je třeba hledat lupou, tak je někde problém. Ústřední dvojka je sice sympatická, ale spíš pusobí jako dva sourozenci. Aspoň že trocha toho vtipu někde pod povrchem zůstatala. O konci je škoda se zmiňovat, protože nikdo se o žádnou originalitu ani nepokusil. 2,5* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Romantická vánoční komedie s Reese Witherspoone a Vincem Vaughnem, v níž si ve vedlejších rolích zahráli další známí herci. Brad a Kate si žijí šťastný nezávislý a nezávazný život. Svatbu mít nechtějí, natož děti. A už čtvrté Vánoce se místo za svými rodiči a sourozenci chystají na nějaký tichomořský ostrov si užívat. Jenže nepočítají s tím, že na město padne mlha, letiště nedobavuje a v odletové hale se nachází televizní štáb s živým zpravodajstvím. Když se tedy vše profláklo, rozhodnou se Brad a Kate pro čtyři vánoční návštěvy - oba totiž mají rozvedené rodiče. Jejich návštěvy nedopadnou podle očekávání, trapas stíhá trapas, kostlivci padají ze skříní, a na povrch vyplouvají další - utajované - vlastnosti obou milenců. A po každé návštěvě se rozpory jen prohlubují, takže bude muset dojít ke konfrontaci. Snímek je až na některé fekální výjimky (blití dítěte, různé ne zrovna vtipné sexuální narážky) příjemnou a střízlivou podívanou, kde se lehce koketuje s rodinnými hodnotami a vzbuzuje se úsměv, sem tam dokonce smích diváka. Herecké výkony jsou rovněž na slušné úrovni, v menších rolích se objeví třeba i Sissy Spacek nebo Jon Voight. Celkově příjemná oddechovka, k níž se člověk po čase rád zase jednou vrátí. Disk načíná reklama na Blu-Ray, v bonusech najdeme nepovedené scény (2:37), vynechané scény (8:31) - oboje s CZ titulky, a trailer (2:28) bez titulků. Doporučuji vynechané scény, protože doplňují komickou složku filmu a je možná škoda, že byly vystřiženy. Např. "zdravý" salát mne skutečně dostal. :-) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zas raz o tom, ako povrchný americký pár z rozvrátených rodín pochopil, že tá rodina (nech je akákoľvek drbnutá) je vlastne "fajn vec"...grc! Poslednú polhodinu som sa už výrazne vrtel, ale dopozerať sa podarilo...Každopádne podarené vtípky a nejaká tá romantická vsuvka sa nájde, len ich všetky treba hľadať lupou. Ešte, že Vince a Reese sú celkom ok, hoci niekedy som mal pocit, že aj oni trpia pri hraní niektorých scén:) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Vernon Vaughn, pravý otec Vince Vaughna, si zahrál ve filmu malou roli. Na Vánoční hře seděl za Reese Witherspoon. (Greg)
  • Podľa Vinca Vaughna je filmovým posolstvom to, že pointa Vianoc je spojiť sa so všetkými členmi rodiny, či už sú dobrí, zlí alebo škaredí, byť vďační za ich lásku a samozrejme sa baviť. (S.Kok.i)
  • Během natáčení scény u večere byla Reese Witherspoon udeřena keramickým talířem do obličeje. Zranění si vyžádalo pět stehů a způsobilo zpoždění natáčení o tři dny. (Pethushka)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama