Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dávný přítel bedrníkovi manželky - starý markýz de Rochambeau na útěku z Franci jí požádá, aby pomohla zachránit jeho dceru, kterou musel ve Francii nechat, protože byla nemocná. Když ale Percy, Marguerit a Andrew pro mladou šlechtičnu přijedou zjistí, že z kláštera kde byla ukrytá utekla za svojí láskou, sirem Henrym - vůdcem nepřátel revoluce. Ten zajme nejen Percyho a Andrewa, ale spolu s nimi také Chauvelina, kterého do tohoto kraje vyslal Robespierr. Nádohou či vůlí osudu se ve svém zajetí Chauvelin přímo od mladé markýzy dozví, že je jeho vlastní nemanželskou dcerou, kterou de Rochambeau pouze adoptoval. V závěrečné bitvě povstalců a revolucionářů pod vedením Madam gilotinou se jí proto pokusí zachránit a svěří ji užaslému Percymu. Bohužel dívka je v té době již postřelená a cestou umírá. (wictoria)

(více)

Recenze (12)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl Červeného bedrníka nijak zvláště nevybočuje z všeobecné šestákovosti, opět předhazuje lačnému diváku bitky, šermovačky, přestřelky, záchrany na poslední chvíli, nepravděpodobné útěky, konverzační souboje, čest i proradnost. Ani tentokrát neusiluje o hlubší historický vhled, jen mírně psychologicky profiluje záporáka Gautiera a stále vězí na úrovni generického braku. +++++ Tato epizoda je nicméně zajímavá tím, že Gautier zažívá dilema - jeho osobní zájem, sdostatek šestákový, nebojte, jej nutí postavit se do cesty revoluci, což znamená, že v této části nemůže být Bedrníkovi plnohodnotným soupeřem. Nevadí, nahradí jej krvelačná šelma Madam Gilotina, která problémem s neloyalitou netrpí. Rovněž zobrazení povstalců ve Vendée jako fanatiků narušuje jinak hladkou identifikaci záporáků. Jaképak povstání se zbraní v ruce, nejlepší je odvézt všechny utlačované do Anglie - tak, jak to dělá Bedrník! Což vede k otázce, jak vlastně Bedrník podkopává revoluční režim? Nu, nijak, jen chrání "lepší" lidi. První díl byl nicméně překonán, tedy silné **. ()

tahit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoduchá romantika a dobrodružství této fikci nechybí a má to velmi slušnou úroveň. Prostě tento seriál je pohodová zábava, má chytrou jemnost a noblesu. Takové pojetí mi přijde sympatické. Herec Richard E. Grant v roli neohroženého hrdiny sira Percy Blakene, ať se stane cokoli, vždy má vtip a skvělou ironii. Martin Shaw (nezapomenutelný Doyle ze seriálu Profesionálové) v postavě Chauvelina je také výborný. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem, mnohem lepší, než první díl. Vlastně je to naprosto dokonale perfektní. Vše dotaženo k dokonalosti - excelentní Richard E. Grant, humor, napětí, Martin Shaw i všechny ty esence, které jsem víceméně popsal (snad) všechny v profilu seriálu a zároveň prvního dílu ještě posílily a stvořily nezapomenutelnou podívanou, která má naštěstí pokračování. Tenhle elegantní seriál mě po svém druhém dílu chytil ještě mnohem více než po prvním (možná za to může i ona madame Gilotina a ještě lepší atmosféra) a já už se hrozně moc těším na další díl, protože takhle dokonalých záležitostí je skutečně pomálu. 100%. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězdička je řekněme za kostýmy. Na vysvětlenou: já občas stáhnu něco, u čeho pak po nějaké době, když se k tomu dostanu, třeba po půlroce nebo i víc, trochu tápu, proč jsem to vlastně stáhnul, když to třeba není zrovna můj šálek čaje. Většinou na to přijdu. Tady ale nejen, že jsem se po celou dobu nechytil, proč to mám stažený, ale od začátku do konce jsem absolutně nechápal, na co vlastně koukám. Je to samostatný film nebo útržek - v tomto případě asi jakýsi druhý díl - nějakého seriálu? Pokud ano, jak se sakra jmenuje první díl?? Na to se mi přijít nepodařilo, a nějak jsem to nevyčet ani z komentářů ani k tomuto, ani k dalším dílům. Co to vlastně je, nějaká filmová minisérie? To je udělané čistě pro televizi nebo to má třeba nějakou knižní předlohu? O co tam vlastně jde? Má to nějaký předchozí navazující děj nebo vůbec nevadí, že jsem ten první film neviděl? To už vůbec nemluvím o tom, že třeba bitky byly hodně á la ochotnické divadlo a kdo je vlastně ten hodný, kdo zlý, kdo koho vlastně přepad, kdo na koho zaútočil, jestli je to dobře nebo špatně, tak to jsem absolutně nepobíral a dá se říct, že někdy ve druhé polovině mi to bylo už i jedno. Mám stažené ještě dva, Královské výkupné a Renomé, které jsou snad třetím a šestým dílem. Myslím, že nejlepší bude se s tím vůbec nezaobírat a smazat to všechno jedním jebem. Děkuji za pozornost, kostýmy docela ušly, ale fakt nehodlám přemýšlet nad tím, jak se všechny ty filmy dostaly do hodnocení okolo 80%. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl celé rekcionářsko-hejskovské série. S tou krvavou revolucionářkou bych si to hned rozdal na gilotině mezi potoky krve šlechticů, farářů a buržoazie!:-) ()

Tempest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě nejlepší ze všech 6 Bedrníků. Objevuje se zde téma chouanů, venkovských povstalců proti revoluční vládě v Paříži. Jejich povstání bylo dlouhé, krvavé a v podstatě beznadějné. V obsahu je řečeno vlastně úplně vše, nejnepříjemnější osobou je zde místní představitelka revoluce, kterou trefně přezdívají Madam gilotina. Je to vlastně jediný díl, který končí tragicky. Opět je to nadprůměrná historicko - dobrodružná podívaná. ()

CumlayDePric 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šosácký Šovelén šukal. Šáhlá šereda šikuje šílence. Švihácký šlechtic šikovně šermuje. Šereda šikanuje šlechtice, Šovelén šalamounsky šmíruje, šupák. Šílená šlamastyka. Šarmantní Ševalié šťastně šlamastyku šrotuje, šeredu švihne šavlí, Šovelén škemrá. Šou šlape! ()

Blondybaby 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já mám s Bedrníkem jediný "problém" a sice, že hlavní záporák prvních tří dílů v podání Martina Shawa je natolik "sexy parchant" (navzdory šedinám), že mu zkrátka fandím víc než velkému klaďasovi a těší mě, že aspoň v Královském výkupném skončí v podstatě dobře ;) ()

Reklama

Reklama