Reklama

Reklama

Silvestry Vladimíra Menšíka

(pořad)
Zábavný
Česko, 1993, 39 min

Účinkují:

Vladimír Menšík

Obsahy(1)

K nejúspěšnějším silvestrovským televizním pořadům tradičně patřily ty, ve kterých vystupoval jedinečný vypravěč a neopakovatelný herec a komik Vladimír Menšík. V posledních letech jeho života natáčelo brněnské studio jeho silvestrovská vystoupení téměř každoročně. V roce 1993 pak dlouholetý Menšíkův televizní spolupracovník, dramaturg Jaroslav Sedlák, vytvořil z jednotlivých monologů a vystoupení, která nalezl v brněnském televizním archivu, střihový pořad, který se od té doby stál stálicí v silvestrovských vysíláních České televize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Toto je prostě jedním slovem klenot - "fenomén" tehdejší televizní zábavy s nepřekonatelným lidovým vypravěčem Láďou Menšíkem. Dodnes ekvilibristicky neuvěřitelně svěží a dnes již stěží překonatelná zábava. Moravááá a Moravankáá, vínečko bívé atd:-) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

V dobách dnešních pisskulturně estrádních televizáckých řachanic a tlachanic už asi nedostižná - byť i tenkrát poněkud >lidovější< zábava, nenapodobitelná formou a vlastně už i obsahem... Pokrok? Škoda... :-/ - - - - - (Poprvé vídáváno kdysi v tv, komentář zde jako sedmý po >znovunezapomenutí< na dvd - 5.11.2008) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vladimír Menšík patří mezi mé nejoblíbenější herce vůbec a tak určitě nepřekvapí, když řeknu že se mi jeho humoristický pořad líbil. Sledoval jsem jej prakticky každý rok (stejně jako podobný pořad s Miroslavem Donutilem, i když již nevím, jak se jmenoval). Silvestry mám někde dokonce nahrané na VHS a když tak nad tím přemýšlím, nejspíš si je půjdu znovu pustit. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Menšíku, kokokokodáááák. I když jsem to viděl bezpočetněkrát, každoročně na to koukám. A každoročně se bavím. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Rok co rok, Silvestr co Silvestr - pokaždé mě tento geniální herec, komik, vypravěč a umělec - dokonale pobaví. Nazapomenutelný pan Vladimír Menšík, kterého já osobně řadím rovnocenně po bok pánů Buriana, Marvana či Wericha, je pro mě takovou personou a hlavně skvělým člověkem, že se na jeho pořady dokážu dívat pravidelně, pořád dokola, aniž by mě omrzely. A zasměji se pokaždé a rád. Díval jsem se jako dítě, dívám se i dnes a když mi bude dopřáno, budu se dívat dál. Pane Menšíku, děkuji. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, když fenomenální Vladimír Menšík bavil celou zemi? Veškerou zábavu v podstatě táhnul on sám a občas mu sekundoval někdo z hvězdně obsazeného publika, na něž je radost pohledět. Veškeré osbnosti tehdejší doby ve stejný čas na stejném místě. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Není nad to si posloechnout historky tohoto osobitého, kypernějšího moraváka, který svým hereckým umem dokázal z každého filmu udělat poklad, tím dalším v české historii byl už snad jen Rudolf Hrušinský. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Když tady byl, ani jsme si to neuvědomovali; všude ho bylo plno, chvílemi se to zdálo být až jako inflace Menšíka. Teprve po jeho odchodu jako by jeho humor, spontánnost a stále přítomná dobrota vyzrávaly. Jako víno. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Menšík super, ale mě vyprávění všech možných historek až tak nebaví. Je to sice podáno skvěle, ale na zvednutí nálady tohle už dneska pro mě není dostačující. 60% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Od pěti let si, pokaždé před spaním, pouštím Menšíkovo vyprávění. A už od pěti let se tlemim ze spánku ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Skvělý vypravěč, který své (naše) Silvestry dokázal a troufnu si říct, že i navždy dokáže nádherně okořenit humorem jemu vlastním. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Vladimíra Menšíka jsem zažil při živém vystoupení v Kulturním domě ve Velkém Beranově. Choval se podobně jako v televizi: nenuceně vyprávěl, bavil, ochotně se podepisoval (několika tahy vykouzlil svou vlastní karikaturu). Vladimír Menšik byl dokonalým spojením výtečného herce a zároveň baviče. Navíc se dokázal přizpůsobit i jako spoluhráč. Jeho silvestrovská vyprávění na LP bývala vděčným vánočním dárkem. Za všechny historky připomenu třeba vománkové víno. Zajímavý komentář: suicide. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen pár dílů a docela mě bavili. V dnešní době už neexistuje takový bavič, jakým byl Vladimír Menšík. Škoda, že už není mezi námi a musel tak brzo odejít do nebe. Ach jo, život je nespravedlivý. Když si představím, že na Silvestra zapnu Novu a tam poběží Mejdan roku z Václaváku, tak už teď v létě, kdy píši tento komentář, se mi dělá zle. Vystupují tam samí pošuci. A baviči-jestli je mohu takhle vůbec nazvat typu Rychlý, Novotný, Šíp, se mohou jít zahrabat, protože nesahají V. M. ani po kotníky. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Milý a laskavý humor jednoho z největších českých komiků všech dob. Menšíkova humoru si cením hlavně proto, že nebyl nikdy agresivní. Byl to dokonalý lidový vypravěč, co mi přirostl k srdci. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Vypravěčská legenda a mimořádný herec Vladimír Menšík ve střihových pořadech ČT z dob své největší slávy. Ač ohrané, ze silvestrovské nabídky našich TV stále patřící k tomu nejlepšímu... ()

Reklama

Reklama