Reklama

Reklama

Gabriel - Anděl pomsty

Trailer

VOD (1)

Dříve bylo v nebi hned sedm archandělů. Dříve. Dnes už v něm ale zůstal pouze jediný. Ten nejsilnější - archanděl Gabriel. A i jeho brzy čeká odchod z nadýchaných obláčků do pozemského světa. Pouze on totiž může zastavit pandemii zkázy a válku o duše, kterou mezi lidmi rozpoutal padlý anděl smrti Samael, nejtemnější z temných. Gabriel ale ví, že postavit se takovému soupeři bez pomoci by bylo naprosté šílenství. Jeho jedinou šancí je proto naleznout poražené archanděly, znovu vnést do jejich života světlo a sjednotit je do legie dobra, jež se postaví zlu v konečné bitvě všech bitev. A až stane nebe proti peklu, nebude už návratu zpět. Hlavní roli v ponurém, k Matrixu, Vráně či k Equilibriu se hlásícímu mystickému akčnímu thrilleru debutujícího australského režiséra Shanea Abbesse ztělesnil pohledný Andy Whitfield. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Adrian 

všechny recenze uživatele

O tomto udajnom australskom filmovom zazraku, (marketingove silne reci hlasali mix toho najlepsieho od The Crow cez Matrix az po Blade Runner) sa v obdobi jesen/zima 2007 viedlo vela reci a nadsenych ohlasov nielen v samotnej krajine vzniku, ale i na "nedalekom" Novom Zelande. Spolu s Tattooist okupoval Gabriel najviac reklamnych ploch. Skoda, ze vo vysledku ide o nevydareny mix vyssie menovanych. Dielko s jasnym zameranim na MTV generaciu typicky kladie doraz hlavne na temny vizual (na dany rozpocet slusne odvedena praca) tvariaci sa ako rozpohybovany komix. Pribeh je ovsem stokrat obohrata variacia "dobro vs zlo" s neprekvapujuicm vyvojom deja (vratane zaverecneho "twistu"), plochymi dialogmi a figurkami, lacne sem - tam trusiac krcovito predkladane mudrosti. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdříve film shlédla matka, po 20 min. to vypnula s dodatkem, že je to blbost! Neveřil jsem, film jsem si pustil a po 10 minutách jsem zjistil, že je to pravda. Dnes se na film koukla sestra, po 30 min. řvala:" vypni to proboha, na ty panbíčkářské kecy nemám náladu!" Suma sumárum : HOVADINA! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Cachia: 1. Falling Pt I ,2. Opening Titles ,3. Funhouse ,4. Forbidden Love ,5. Jade Healing ,6. Broken Beyond Repair ,7. Ithuriel ,8. Raphael ,9. Sin Factory Battle ,10. This is a War ,11. Sketching ,12. Arch's Death ,13. Aftermath ,14. Revenge ,15. After the Storm ,16. Union of Souls ,17. Growing Weaker ,18. Slaves to a Higher Purpose ,19. Michael ,20. Accept the Dawn ,21. Angel Eulogy ,22. Falling Pt II ,23. Conclusion, ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Škoda. Po skvělých úvodních titulcích se Gabriel zvrtne do gothic - pozérské nudy s pár kontaktníma čočkama a odporným televizním vizuálem, v němž zdaleka nejfilmověji působí "neskutečné" digitální momenty. Měl sem silné nutkání přihodit hvězdu za Andyho Whitfielda, debilní finále ale podtrhlo ty dvě, takže.. Sorry. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěkný, temný a celkově vizuálně hodně dobře provedený a příběhově zajímavý, stejnětak některý akční scény jsou naprosto parádní a hlavní herec Andy Whitfield má velkej potenciál, ostatně hereckej výběr se hodně poved, záporáci drsný a skvěle působivě namaskovaný a ostatní do filmu pěkně zapadající, jenže co s tim, když z 2 hodin je asi hodina a půl keců, lehce prokládaný solidní akční řeží, která to už ale nevytáhne na víc než na zajímavej, ale průměrnej akčňák, kerej měl ale našlápnuto daleko výš. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ó, fajn námet, pozriem to ... ty brďo, dobrá atmosféra ... keci, keci ... asi si ľahnem, nejako ma ťahá do spánku ... keci, keci ... no nič idem spať... čože? už som v polke? teraz by sa to malo rozbehnúť, á dopozerám to veď je len 9:30 ... keci, keci ... akčná scéna, no konečne, ale čo to je? prečo je to také rozmazané? ... no nič ... ďalšie keci ... čože on si maľuje niečo na posteli pred finále?? ... a je tu záver ... boj ... koniec ... hmm ... nebolo to trošku o ničom? jasné že hej. THE PROPHECY, UNDERWORLD, EQUILIBRIUM, DARK CITY, SIN CITY, to sú filmy ktoré mi behom pozerania film pripomenul. Určite nie THE CROW, MATRIX, to sú nedostižné méty. Nemá to kúzlo aké malo The Prophecy a predsa ho námetom pripomína, nemá to akčné scény ako má Underworld i keď hneď prvý výstrel mi ho pripomenul a asi takto by vyzerala prestrelka v tmavej miestnosti keby Kurt Wimmer nemal žiadny talent a prečo hlavný záporák vyzerá ako prefetená troska po liečbe a prečo druhého hrá šušľajúci černoch? Strašne veľa sa tu kecá, ale dialógy i keď nie sú dementné, určite neprinútia váš mozok čo i len trošku premýšľať a keď aj zaznie nejaká dobrá otázka, padne odpoveď „Všetko čo viem som ti povedal.“ Akčných scén je málo, sú krátke a navyše zle natočené. Je tu šukačka dvoch anjelov. Tiež zle natočená. To že by mali byť bezpohlavný rovnako ako je aj tento film sa tu nerieši. Veď zobrali na seba podobu človeka takže nejaké pohlavie majú... pád do zabudnutia prepadliska filmových dejín je v tomto prípade jasný. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl neuvěřitelný potenciál ale naprosto ho potopila režisérova impotence, natočit aspoň něco smysluplnějšího, takhle po něm zbyla jen paseka která nedává smysl. Na film jsem se dost těšil, ale že ze 110 minutového filmu udělá 90 minut kecání, které je nudné a nezajímavé? No děkuji. Nicméně dávám aspoň 2* za pěknou vizualitu a těch 10 minut co se mi lbíily. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto úchvatné dílo s obrovským potenciálem, který byl však jaksi promarněn. Veškeré usilí o kombinaci Sin City, Constantina a Blade Runner přišlo vniveč a dalo vzniku naprosto průměrnému snímku, který však má v dnešní době obrovský potenciál pro remake, který se snad dočká lepšího režiséra a vyššího rozpočtu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jenom chviličku to vypadalo, že by to mohlo být zajímavé i trochu originální. Než přišly levné lokace, levné kostýmy a levné kontaktní čočky. A naprosto laciné dialogy a podprůměrné herecké výkony. Přitom jsou ve scénáři prvky, které by z toho mohly udělat něco zajímavého. (Jinak jsem netušil, že andělé v nebi nemají nic jiného na práci, než se učit kung-fu a nakopávat prdel těm padlým na Zemi.) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér se pokusil diváky zaujmout menším počtem akčních scén, jenže jejich kvalita je dost mizerná. Souboje andělů jsou mnohdy odfláknuté a divák se musí spokojit s obyčejnou přestřelkou a zpomaleným pěstním soubojem. Čekal jsem, že jednotlivé postavy ukáží naplno své nadlidské schopnosti, ale kromě několika světlejších okamžiků šlo jen o slabý odvar. O něco lepší už je zpracování města, ve kterém se děj odehrával. Po vizuální stránce se to tvůrcům docela povedlo a zaslouží si malou pochvalu. Horší už to bude u věřících diváků, kteří musí zkousnout fakt, že se zde z jejich oblíbených biblických postav stála lůza společnosti. Největším mínusem je však podle mě přemíra naprosto nudných dialogů, kdy se stejně moc kloudných informací nedozvíme. Opravdu mi přišlo, že se tady zbytečně moc kecalo, než aby byla k vidění pořádná akce. V konečném hodnocení jde jen o velice průměrný akční film, který se snažil vytěžit co nejvíc díky neokoukanému tématu bitvy andělů, jenže v hodně špatném provedení. Najde se zde několik světlejších okamžiků, ale na víc než slabších 50% to nevidím. Pokud vám můžu poradit, tak si raději pusťte Prophecy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše s celkem slušnou temnou atmosférou a s poměrně charismatickým hlavním hrdinou, ale to je tak vše. Dialogy jsou hrozivé, akce celkem žádná a příběh nulový. Zkrátka dvě bandy andělů se honěj po zemi a dělaj si navzájem neplechu, což semtam proložej nějákou šílenou rádoby teologickou moudrostí. Chvílemi to ve mě evokovalo hovadinu nejvyššího kalibru jménem Bojovníci, ale zase tak hrozný to nebylo. Občas jsem se i bavil - zejména squadra záporáků mě rozesmála - démoni všech náboženství spojte se. :D 40% ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem, ALE ten film by si zasloužil daleko víc péče. Je to jakási slátanina Sin City a Matrixu a těžko říct čeho. Speciální efekty rozstřesenou kamerou, což je chválím, zaměstnávat nemocné Parkinsnem a mít odvahu jim dát do ruky kameru a nebát se/nezajímat se že jim upadne opravdu chce určitý duch... Opravdu zklamání, nedoporučuji ()

Pegas1632 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička pouze z úcty k Andy Whitfieldovi. Film je neuvěřitelně nudný, režie s kamerou na facku, bohužel sem viděla s dabingem, a to je snad ještě horši než celej film. A jesti tam měla být nějaká hlubší myšlenka, tak mi teda unikla. Ztracený čas. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čo chceli tvorcovia dokázať ( povedať ) týmto viac ako dlhým, obkecaným, minimálne akčným a až obsedantne filozoficky sa tváriacim paskvilom? Anjeli ako kurvy, pomocníci vo vývarovni pre houmlesákov a coolovo (o hovne) sa tváriaci mafoši ( pričom hlavnému záporákovi sa dalo ublížiť oveľa jednoduchším spoôsobom - ostrihať ho do hola, také háro...). A do toho jeden sexy ,,anjelik,, pre nadržané trinástky, ktoré pohybujú jedným prstom po mobile a tým druhým po...Dajme tomu, že nápad bol dobrý, ale spracoval to človek, ktorý má asi taký cit pre filmárčinu, ako ja pre kozmonautiku. YA ( Young Adult ) žáner bol pred TWILIGHT sériou vcelku neznámy, lenže verím, že tento blud, by nezaujal ani päť minút po premiére spomenutej upírskej ságy. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Vizuál je fajn, ako áčko to určite nie a ako film je to podpriemerné...snaha o to byť komiksový skončila na minimálnej akcii a fádnom prevedení filmu... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nudná pseudoduchovní matrixoidní slátanina. 1) Ta jedna hvězdička je za chlapskou porci Andy Whitfielda. 2) Nezapomeň jíst, jinak zemřeš. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Dopředu hlásám, že tenhle temný film jsem si pustila jen ze dvou důvodů -z nostalgie po Andym, a za druhé -líbil se mi klip ke Scorpions. Tedy, scénář se vlastně drží apokryfních textů, když v soubojích po sobě jdou Gabriel spolu se Samaelem pěkně všemi palnými zbraněmi, jak psáno i v indických eposech.Padlí andělé na Zemi a jejich temná vláda, kterou přišel ukončit ze Světla Gabriel. Škoda, že se zrodu filmu neujal někdo schopnější, šlo z toho vytěžit daleko více.Už kvůli Andymu. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jak já tomu mohl dát tři hvězdy...asi jsem nebyl při smyslech, nebo jsem si při hodnocení tehdy popletl hvězdy. Každopádně po druhém pokoukání se na tento film mohu říci, že Gabriel se mstí maximálně tak nám, nebohým divákům, kteří museli trpět a koukat na tuto blbost 100 minut. 80% filmu vidíte jen hlavy herců, které vedou dialogy a zbylých 20% vidíte tmu nebo supr čupr souboje jako ze školní besídky. Andělé a padlí andělé jsou skvěle namaskovaní (mají čočky) a pár padouchů potřeli maskéři křídou a oholili jim škeble....bože za co...jedna hvězda za hezkou herečku. PS : Už vím čím to je, že jsem prve hodnotil mírně...poprvé to byl 27. horor týdenního maratonu, tak už jsem určitě nebyl při smyslech :-D ()

Reklama

Reklama