Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schyluje se ke druhé světové válce a pro dva zamilované milence, rabínovu dceru Rachel (Nina Dobrev - “Fugitive Pieces”, “Degrassi: Th e Next Generation”) a rozčarovaného německého vojáka Oskara (Jonathan Scarfe – TV seriál “Pohotovost”, “Raising Th e Bar”), to znamená neodvratné odloučení. Oskarova matka Marlene (Daryl Hannah - “Kill Bill”, “Wall Street”, “Žbluňk!”) synovi doporučuje, aby se vzepřel svému otci - generálovi Koenigovi (Kim Coates - “Útěk z vězení”, “Černý jestřáb sestřelen”) a pokusil se Rachel nalézt za každou cenu. Těhotná Rachel se ale zatím vzdává naděje, že by se mohla s Oskarem ještě někdy setkat. I proto ji rabín (Roy Scheider - “Čelisti”, “All Th at Jazz”) provdává za ctihodného a moudrého Bernarda (Zachary Bennett - “Stir of Echoes: Th e Homecoming”), který je na útěku před nacisty. Náhodné shledání obou milenců na nebezpečné ruské frontě pak pro ně znamená tragédii, naději a jednu velkou oběť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímku som si pozrel kvôli krásnej Daryl Hannah, ktorá tu hrala manželku nacistického dôstojníka a priznám sa, že kvôli nej by som aj ja zdvihol pravú ruku. Inak tu máme v skutku nudnú snímku z druhej svetovej vojny a zase typické klišé ako sa nácek zamiluje do židovky. Zo snímky cítiť, že je točená v Kanade a teda pôsobí ako b-čkový TV film, ale ja som dosť ovplyvnený tým, že som videl asi 200 filmov z prostredia druhej svetovej vojny a tak som asi v tomto žánri dosť náročný, lebo som videl naozaj veľa unikátov. Kim Coastes sa do role nacistu hodí, a to nielen svojim účesom či krutým vzhľadom. Neviem akému typu divákov by som film odporučil. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale něco tomuhle válečnému dramatu chybí. Prostě mě to až tak nechytlo a občas se příběhu ani moc nedalo věřit, například když hlavní hrdinka po pár minutách skončí v posteli s německým důstojníkem a vykládá mu jak ho miluje. Na druhou stranu, když si určité nelogičnosti odmyslíme a film bereme jako další z menších válečných filmů, tak se to dá. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, pěkně zahraný, moc se tomu vytknout nedá. Ale nějak to k člověku neproniká, nebo alespoň ne k tomuto člověku. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dramaticky jakože válečný film, no nebylo to zlé dalo se dívat ale nesmí se víc čekat a je to v pohodě. Nina opět dobře zahrála plete se kde nemá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těžko si vzpomenu, jestli jsem kdy viděl naivnější válečný film s tolika pitomostmi na jednom místě. Ale i když je to občas blbý až to bolí, neměl jsem tendence se kvůli těm všem hloupostem rozčilovat, ale spíš se usmívat. Ke cti tvůrcům slouží, že se nesnažili o nějaké hloubkové psychologické sondy, i když třeba hlavní mužská postava k nim sváděla, a nechali charaktery klouzat po povrchu. Technická stránka věci je poměrně dobrá, ačkoliv vizuál mi místy přišel až moc televizní, ale to se dalo přežít. No a casting, na který se sázelo především, vyšel také, byť Darryl Hannah ukázala, proč nedostává žádné dramatičtější role. Rovina matky jí vyloženě nesedla. Za jedno kouknutí to stojí. 50% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jen průměrné drama s nepovedenou hudbou a podivnou kamerou. Ani herecké obsazení mi nějak nesedlo. Příběh je to však velmi povedený. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zatím nejhorší válečný film co jsem kdy viděla(dobře hned po Auschwitz od Uweho). Nejdříve vyjmenuji to, co se mi líbilo, protože toho je zoufale málo - Nina Dobrev pro kterou mám slabost s jejím perfektním pěveckým vystoupením(už několikátý film kde předvádí své pěvecké umění) no jo není nad to zazpívat si pod hákovým křížem - a nejen pěvecké ale i herecké schopnosti Niny jsou skvělé. Nevím v čem se stala ta největší chyba filmu, protože nápad je brilantní(němec se zamiluje do židovky, ta otěhotní a zmizí a vdá se za žida, utíkají spolu a vychovávají dítě a pak se stane tragoška).Zprvu mě naštvala asi nejhorší válečná scéna, která byla kdy natočena a to jest viditelně "svištící kulka" což není možné, aby ji někdo v letu viděl navíc s bílou stopou jako kdybyste po sobě stříleli gumovými projektyly nebo jako by se natahovaly po výstřelu provázky z pušek. Další prvek vyskytující se taktéž na začátku byla velmi špatná filmová krev, pomalé a nereálné reakce herců a jejich PŘÍŠERNÝ přízvuk. Nina se snažila fingovat neexistující přízvuk a výsledkem byla nesrozumitelná řeč podobající se angličtině přičemž jsem rozuměla asi tak každé třetí slovo. Skvělý nápad židovky Ráchel vzít si do války na krk náhrdelník s židovskou hvězdou fakt inteligentní...jediné co mě po celou dobu filmu napadlo bylo, PROBOHA NINO KAM TO ZASE LEZEŠ???(a tím myslím filmy ve kterých hraje). No konec jako obvykle zase love forever. Ale tak ŠÍLENĚ zfilmovanou válečnou lásku jsem ještě nikdy neviděla. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekny príbeh o smutných udalostiach 2 svetovej vojny so silnou hrubkou na začiatku filmu,ked židovka Rachel dcera rabina pred svadbou so židom Bernardom sa na prvy kuk len tak necha oplodniť normalnym nemcom Oskarom.No blud.Potom už film plynie celkom svižnym tempom ku smutnému záveru,kde poukazuje na obrovsku nesebecku lasku žida Bernarda,ktorý obetuje svoj život pre svoju ženu a jej lásku k inému mužovi ,ktorého mohol pred tým celkom kľudne zabiť.Dávam štyri hviezdičky a nebyť toho lapsusu na začiatku bolo by tých hviezd päť.No musím povedať,že úplne ináč sa ten film pozerá a aj ho hodnotí človek nežid,ako žid a ja tým židom som.Šalom ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Záležitost je to průměrná, ale bod navíc za mou oblíbenkyni Ninu Dobrev. Režisér dekadentních filmů Damian Lee zdá se konečně natočil něco, čím dle všeho završil svou neslavnou kariéru. Ale se ctí, tohle jeho poslední dílko mě oslovilo, i když ze začátku to vypadalo děsně strojeně, až jsem vzdychal zoufalstvím. Ale dojem byl napraven, i když mám pocit, že lesní scény točili pořád na jednom místě. ()

Ťapka odpad!

všechny recenze uživatele

Zářný příklad cizopasení na holocaustu. Příběh plný romantických klišé třetího řádu, přihlouplé dialogy, historické nonsensy, ovšem nejdál byla šmrncovně drsná velitelka ruských partyzánů - za tu by se nemusela stydět ani Planeta Teror! ()

tterez 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý a možná to mohlo být povedený, ale je to prostě mizerně zahraný. Vlastně bych si vůbec netipla, že je to kanadský film. Dokonce i ten konec je neuzavřený - marná snaha o paradox ve smyslu tragicko-šťastného řešení. Celý je to takový nedomrlý.. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Spíše televizní film, hodně nezralá kamera a střih, jinak třebas i zajímaví herci, scény a momenty, ale ta celková nevěrohodnost to tlačí dolů ... 44% ()

Pavel_Pan 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, ne nějak převratně nový, ale mohl by se stát. Historie není monolit, a už vůbec ne v uměleckém zobrazení, takže mně romantika pohledu nijak zvlášť nevadila. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Kanadská variace na téma prokletých milenců trpí svérázným pohledem na středoevropskou válečnou realitu a neskrývanou melodramatičností. (Ondřej Novák, Ci 08/2008) ()

nihiliste 

všechny recenze uživatele

Ano, je to další z válečných dramat, které ničím nepřevyšuje ty, které už byly natočeny. Jenže ten silný příběh, přes všechna romantická klišé, je stále poutavý a dojemný. Sympatické výkony hlavních hrdinů a okouzlující Nina Dobrev dotvořili atmosféru, která zaujme a dopomohli k filmu, který realisticky vypráví zvěrstva dob minulých. ()

Reklama

Reklama